Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Χωρίς σχόλια...




ΕΔΥΕΘ: "Βαλκανική πλατεία"


Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης συμμετέχει κι εφέτος στην καθιερωμένη διοργάνωση «Βαλκανική Πλατεία» (στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών) με περίπτερο από Τετάρτη 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 04 Σεπτέμβρη 2016.

Την Παρασκευή 02 Σεπτέμβρη οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
  • Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται πολύ πιο δυνατά μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία.
  • Η στρατηγική του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς και υπέρ των μονοπωλίων μέσα από τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της λυκοσυμμαχίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων της «Βαλκανικής Πλατείας» (Πάρκινγκ του Δήμου), ώρα 19:00 με ομιλητή το Νίκο Ζώκα, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τα μέλη και του φίλους της να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις της.
Θεσσαλονίκη, 29/08/2016
Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Εχουν αποθρασυνθεί


Ανάμεσα στα πολλά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη είπε κι αυτό σε συνέντευξή της σε εφημερίδα: «Τα μέτρα πλέον βρίσκονται πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση»!
Η δήλωσή της δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερο ...timing. Τη μέρα που βγήκε ο ΕΝΦΙΑ και οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες έλαβαν τα σχετικά ραβασάκια, την ώρα που πλησιάζει το «σφαγείο» της δεύτερης «αξιολόγησης» για εργασιακά - συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Την ώρα, δηλαδή, που όλα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο, ότι για το λαό τα μέτρα είναι εδώ και μπροστά είναι κι άλλα, με το καθένα απ' αυτά να υπενθυμίζει τις κάλπικες υποσχέσεις με τις οποίες αυτή η κυβέρνηση άρπαξε την ψήφο του. Και είναι ακριβώς αυτά που κάνουν τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη μια ακόμα επιβεβαίωση της αποθράσυνσής τους.

Πεσκέσι στους εργοδότες και το επίδομα ανεργίας


Ο,τι δεν τόλμησε καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα, έρχεται να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας


Από παλιότερη κινητοποίηση για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας
 και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά τώρα σε αυτό που δεν είχε τολμήσει να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν: Να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα προς τις επιχειρήσεις και στην πράξη να ανοίξει το δρόμο για την κατάργησή του.Αυτό ακριβώς ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, ενώ συμμετείχαν επίσης η διοικήτρια του ΟΑΕΔ καθώς και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.

Οπως σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, «...η προσπάθειά μας είναι να επιδοτήσουμε κυρίως την απασχόληση και όχι παθητικά την ανεργία. Παρουσιάσαμε προτάσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα, τα οποία θα επιδοτούν τη δυνατότητα ανέργων να απασχολούνται σε αυτές. Εγινε μία πλήρης εισαγωγική συζήτηση, η οποία ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόκειται να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή».

Ο ισχυρισμός του υπουργού για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μόνο το πρόσχημα, αφού και αυτές βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής με την υπερφορολόγηση που τις πνίγει και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, που λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κρατικών επιχορηγήσεων, των δανείων και της πάσης φύσεως κρατικής στήριξης. Μέσα στη δίνη του σκληρού καπιταλιστικού ανταγωνισμού, οι μικροί ΕΒΕ μοιράζονται κοινές αγωνίες με τους ανέργους και έχουν τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια και την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντά τους.