Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και πριμοδοτεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ...


Θύμα… «τροχαίου» ο Λαμπράκης!!!

Στέλεχος της ΝΔ έγραψε ανιστόρητες και απίστευτες αθλιότητες για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.  Πρόκειται για ένα τερατούργημα το οποίο δείχνει με ποιον τρόπο επιθυμούν ορισμένοι να μαθαίνουν την Ιστορία του τόπου μας οι 17χρονοι. 
Παράλληλα δίνει μπόνους στο τυχάρπαστο τσογλάνι του "Συριζα" να εμφανίζεται σαν ο αριστερός - προοδευτικός συνεχιστής των αγώνων του Λαμπράκη, με επισκέψεις και γαρύφαλλα, αγκαλιά με το άλλο λαμόγιο μπουτάρη, στον τόπο δολοφονίας του Λαμπράκη - οι εντολείς της δολοφονίας Λαμπράκη είναι τα αφεντικά του Τσίπρα, του Μητσοτάκη και του λοιπού υπηρετικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, με τίτλο «Ποιος είναι αυτός ο Γκοτζαμάνης;» η Πιπίνα Κουμάντου, η οποία δηλώνει «Μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ» παρουσίασε μια ιστορία με «17χρονα» τα οποία η ίδια ενημέρωνε για τα «τρίκυκλα» και τους «Γκοτζαμάνηδες». 
Το κείμενο της δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα kalamatajournal.gr και εάν δεν μας πιστεύετε μπορείτε να πατήσετε εδώ. 

Βάση των ΗΠΑ και η 110 Πτέρυγα Μάχης - Κοινή επίσκεψη του Π. Καμμένου με τον Αμερικανό πρέσβη


 
Πηγή: Eurokinissi

Μια ακόμα βάση των ΗΠΑ στην Ελλάδα θα είναι η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στην οποία πραγματοποίησαν κοινή επίσκεψη ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Η 110 Πτέρυγα Μάχης θα αποτελέσει μία από τις βάσεις της συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Π. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο ρόλος της αεροπορικής βάσης στη Λάρισα, όπου σταθμεύουν αμερικανικά drones «MQ9». Ο υπουργός άμυνας δήλωσε ότι «είμαστε στην 110 Πτέρυγα Μάχης μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η παρουσία του εδώ αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο λειτουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου». Αναφέρθηκε στον «πρωταγωνιστικό ρόλο» που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή για την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων και σημείωσε «τον ιδιαίτερο ρόλο της Σούδας ως κύριο λιμάνι της Συμμαχίας στη Μεσόγειο, αλλά και της Λάρισας που μετατρέπεται σε ένα αεροπορικό κέντρο που έχει ως στόχο όχι μόνο την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή».

Έδειξε την πρόθεση της κυβέρνησης να εμπλακεί όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ενέργεια, λέγοντας πως «η Ελλάδα, σε λίγο καιρό γίνεται μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου -και αργότερα ίσως πετρελαίου- και έχει ιδιαίτερη σημασία η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εδώ».

Στις δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ σημείωσε ότι η βάση στη Λάρισα είναι «μία επίδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας σε ασφάλεια και άμυνα, όπως είχαν συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Οκτώβριο». Πρόσθεσε ότι «αναδεικνύεται, επίσης, ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας, ως ισχυρός σύμμαχος, αλλά και ως χώρα που έχει δυνατότητες και άριστη γεωγραφική θέση», προφανώς για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Δυτικά Βαλκάνια.

902gr

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων (ΦΩΤΟ)


Την παλαιστινιακή πρεσβεία επισκέφτηκαν οι Ηλ. Σταμέλος, Β. Σίμος και Μ. Σελέκος
 
 

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την καταδίκη στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ εξέφρασαν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι του ΚΚΕ, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, κατά την επίσκεψή τους την Τρίτη 29 Μάη στην παλαιστινιακή πρεσβεία.

Στη συνάντησή τους με τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, καταδίκασαν την εγκληματική και επεκτατική πολιτική του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή των άλλων κρατών.

Επίσης κατήγγειλαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος, ενώ διατηρεί πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Αναφέρθηκαν στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και στην έκδοση ψηφισμάτων κατά της πρόσφατης σφαγής του παλαιστινιακού λαού, ενώ επισήμαναν πως με κάθε ευκαιρία γίνεται αναφορά στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του λαού, ώστε να αναπτύσσεται ένα αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αλληλεγγύης.

Με «συνταγές» ΟΟΣΑ και με επίκεντρο το «αναπτυξιακό σχέδιο» η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων

 


Ρυθμό ανάπτυξης 2% φέτος και 2,3% το 2019 προβλέπει για την ελληνική καπιταλιστική οικονομία ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα προτείνει να διατηρηθούν και να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις μέσω του περιβόητου «αναπτυξιακού σχεδίου» της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι οι εξαγωγές «θα είναι ο κύριος μοχλός της ανάπτυξης, ωφελούμενες από την αύξηση της εξωτερικής ζήτησης και τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα». Ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός θεωρεί ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι η ισχυρότερη από την αρχή της οικονομικής κρίσης και ότι η εμπιστοσύνη βελτιώνεται χάρη στην επιτυχή ολοκλήρωση των «αξιολογήσεων» του προγράμματος. Προσθέτει, ωστόσο, ότι αν και οι επενδύσεις αυξήθηκαν σημαντικά στα τέλη του 2017, «η αύξησή τους παραμένει άστατη και χαμηλή».

«Η ιστορική αναίδεια του Κυριάκου Μητσοτάκη» (ηχητικό)


Κατά τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άνευ σημασίας για έναν 17χρονο να γνωρίζει την Ιστορία αυτού του τόπου, 

να γνωρίζει τι συνέβη το 1963 με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, 
να αντιλαμβάνεται τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις «τρίκυκλα» και «Γκοτζαμάνηδες»…

Ακολουθεί ηχητικό απόσπασμα – σχόλιο για την δήλωση Μητσοτάκη  από την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Real Fm 97,8 (29/5/2018): 

Πώς νικάει μια απεργία – Τρία στιγμιότυπα από τη σημερινή απεργιακή μάχη

 
 
Η απεργία πέτυχε κάποιες μικρές νίκες, σπάζοντας το άβατο στο κάτεργο της Cosco και παραδίδοντας στη χλεύη και την ανυποληψία τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.


Μα τι λέτε; Πώς νίκησε η απεργία; Πέτυχε μήπως τους στόχους της; Αύξηση μισθών και συντάξεων, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, κατάργηση μνημονιακών νόμων κοκ… Κι αν όχι, για ποια νίκη μιλάμε;

Η απεργία είναι μια μικρή προσωπική νίκη για όποιον εργάτη καταφέρνει να νικήσει το φόβο του, να υψώσει ανάστημα και να αρχίσει να διεκδικεί, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, το δίκιο της τάξης του, μα πάνω από όλα την προσωπικότητά του.

Αλλά δε μιλάμε σε τέτοιο “αφηρημένο” επίπεδο, αλλά για πολύ απτά και συγκεκριμένα ζητήματα.

Η απεργία στον Πειραιά έσπασε το άβατο στο κάτεργο της Cosco και των εργολάβων της -καμία σχέση με όσα έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Μητσοτάκης αλλά και η κυβέρνηση. Κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο το σωματείο και τον αγώνα του, την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση από τότε που ήρθαν στην Ελλάδα οι Κινέζοι καπιταλιστές, με την σιωπηρή απαγόρευση και τιμωρία κάθε συνδικαλιστικής δράσης στα “χωράφια” τους.

Εφιάλτες


Αναλύσεις... για κάθε γούστο, περί «λαϊκιστών» και «υπεύθυνων πολιτικών», περί «δημοκρατίας» και «προεδρικού πραξικοπήματος», διακινούν τα αστικά επιτελεία σχετικά με τις εξελίξεις στην Ιταλία και τις δυσκολίες στο σχηματισμό κυβέρνησης. Εκείνο που κρύβεται είναι ότι η μεγάλη κινητικότητα στο πολιτικό σύστημα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αντανακλά τις κόντρες που οξύνονται, στο έδαφος του τεράστιου κρατικού χρέους και των δυσκολιών στο τραπεζικό σύστημα, για το πώς θα μπορέσει η ιταλική αστική τάξη να καλύψει το χαμένο έδαφος, παζαρεύοντας ταυτόχρονα με Γερμανία και Γαλλία. Και βέβαια, σταθερά εκτός πλάνου μένει ότι όλα τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι ενάντια στον ιταλικό λαό. Εξίσου γενικόλογες, όμως, και σκόπιμα, είναι και οι αναφορές στο τι σηματοδοτούν όλα αυτά για την Ελλάδα. Ενας «κίνδυνος» αιωρείται στην ατμόσφαιρα, με σκοπό τους φόβους της αστικής τάξης να τους κάνουν φοβίες για το λαό, για να «κρατήσει την ανάσα του», μην τυχόν και «διακινδυνεύσει τις θυσίες» στις οποίες τον έχουν υποβάλει όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις. Ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση βέβαια πρέπει να είναι τα δικά του συμπεράσματα: Η οικονομία του κεφαλαίου και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η ΕΕ, έχουν μόνο αδιέξοδα και «εφιάλτες» να του προσφέρουν. Μόνο η δική του πάλη μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.