Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πάνε πακέτο

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να «ξεπλύνει» κάθε αντιδραστικό σύνθημα που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας από το 1950 μέχρι σήμερα. Αφού λοιπόν ο Κασσελάκης μάς είπε ότι δεν χαρίζει το «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια» στη «Δεξιά», αφού η Κουμουνδούρου μάς ενημέρωσε για περιοδείες του Κασσελάκη στη ...«Βόρεια Ηπειρο», αφού «έχει γράψει» 4 χρόνια συγκυβέρνησης (μαζί με τα στελέχη της σημερινής Νέας Αριστεράς) με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, την περασμένη Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παππάς, σχολιάζοντας την ομιλία Ράμα στην Αθήνα, είπε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Δεν ξέρουμε αν το θυμάται ως σύνθημα του ΠΑΣΟΚ του 1980 ή της Χρυσής Αυγής του 2012, ωστόσο το «ποιόν» του συνθήματος είναι συγκεκριμένο. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι κάποια πράγματα πάνε πακέτο: Εθνικισμός και κλείσιμο του ματιού στα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά, και ταυτόχρονα υποκλίσεις στον ευρωατλαντικό παράγοντα και κοσμοπολιτισμός. Γιατί ναι μεν «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», αλλά η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, ο Αραξος, η Ανδραβίδα, σχεδόν όλα τα λιμάνια της χώρας και τα αεροδρόμια, τα όπλα του Ελληνικού Στρατού, τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, τα πολεμικά αεροσκάφη «ανήκουν» στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και τους σχεδιασμούς τους... με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Στην τελική ευθεία της μάχης των ευρωεκλογών δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

 

 

1. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους και τις φίλες του Κόμματος και της ΚΝΕ, που δίνουν τη μάχη για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Με αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η συστράτευση, η κινητοποίηση και η ενίσχυση των προσπαθειών. Στις τελευταίες τρεις βδομάδες που απομένουν έως την κάλπη, να αξιοποιηθεί και η παραμικρή δυνατότητα, να ριχτούν σχεδιασμένα στη μάχη όλες οι εφεδρείες, για να πάει το Κόμμα μας όσο γίνεται πιο ψηλά. Σε αυτήν την υπόθεση δεν περισσεύει κανένας και καμία, όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν, να έχουν ξεχωριστή συμβολή και να γίνουν μέρος της συλλογικής προσπάθειας.

Η μέγιστη κινητοποίηση των δυνάμεών μας, με την άμεση, ζωντανή συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά και σπίτι, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, μπορεί να σπάσει το κλίμα του αποπροσανατολισμού και των κάλπικων διλημμάτων, που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ. Μόνο έτσι θα ακυρωθούν και η προκλητική αποσιώπηση των πραγματικών αιτιών κάθε προβλήματος, των θέσεων και της δράσης του ΚΚΕ, οι συκοφαντικές επιθέσεις και η διαστρέβλωση. Το μόνο που μαρτυρά η συνολική τους στάση είναι ο φόβος τους ότι μπορεί ο λαός και η νεολαία να δημιουργήσουν νέες εστίες αγώνων και αντεπίθεσης. Φοβούνται ότι μπορεί να εκφραστεί η καταδίκη στην πολιτική τους, η αποδοκιμασία στην ΕΕ που προσκυνούν όλοι τους, με την αποδυνάμωση των κομμάτων αυτών και την ανάδειξη ενός πολύ πιο ισχυρού ΚΚΕ. Τώρα είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς, αυτός ο φόβος τους να γίνει πραγματικότητα!