Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή - καταγγελία δημοσιογράφων για προσπάθεια εξωραϊσμού φυλακισμένων ναζί

 

  Πηγή: Eurokinissi

Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ προκάλεσε επιστολή δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης μέσα από την οποία καταγγέλλεται «η παροχή βήματος προβολής, εξωραϊσμού και "εξανθρωπισμού" των φυλακισμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Μετρόπολις"».

Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η εκπομπή του «ραδιοφωνικού παραγωγού» Κ. Παπαζαφειρίου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, μέσα από την οποία δόθηκε βήμα στον φυλακισμένο ναζί-εγκληματία Ηλ. Κασιδιάρη.

Οι εργαζόμενοι με την επιστολή τους κατήγγειλαν ότι «όσο επικίνδυνοι είναι οι ναζί-εγκληματίες χρυσαυγίτες νυν και πρώην, είτε είναι μέσα στη φυλακή είτε έξω, άλλο τόσο επικίνδυνος είναι και ο κάθε Παπαζαφειρίου που την εξωραΐζει, προσπαθώντας να ακυρώσει την λέξη εγκληματική οργάνωση από πάνω της. Ευθύνη για το δηλητήριο που εκκρίνεται από το "Μετρόπολις", έχει και ο διευθυντής του Ρ/Σ που είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

“Ποια κανονικότητα; Όταν ήταν ο Ομπάμα διαδήλωνα για τον Τρέιβον Μάρτιν” – Νεαρή διαδηλώτρια χαλάει το πανηγύρι για την εκλογή Μπάιντεν (VIDEO)

 



“Διώξαμε έναν φανερά μισαλλόδοξο και ρατσιστή, αλλά ακόμα έχουμε δουλειά να κάνουμε για να αποσαθρώσουμε το σύστημα. Όλοι εδώ θα συνεχίσουν να προσπαθούν να παλεύουν. Αν δεν αγωνίζεσαι κι αν σταμάτησες να αγωνίζεσαι, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί”. 

Aν κανείς μείνει στην εικόνα των κυρίαρχων μίντια στις ΗΠΑ και διεθνώς, θα πειστεί ότι η ολόκληρη η χώρα ζει στους ρυθμούς ενός ξέφρενου πανηγυρισμού για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Μια εικόνα εντελώς αποσπασματική, αφού υποβαθμίζει τόσο το γεγονός ότι ο ηττημένος Τραμπ αύξησε κατά εκατομμύρια τους ψηφοφόρους του σε σχέση με το 2016, ενισχυόμενος σημαντικά μεταξύ γυναικών και μειονοτήτων που του είχαν γυρίσει την πλάτη στην πρώτη αναμέτρηση, όσο και πως δεν είναι όλοι όσοι αποστρέφονται τον νυν πρόεδρο ενθουσιασμένοι με την προοπτική του διδύμου Μπάιντεν – Χάρις.

Επικίνδυνες «σταθερές»

 

  Πηγή: Associated Press

Η εκλογή Μπάιντεν και η φιλολογία για δήθεν «ευνοϊκή στάση» της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ στα Ελληνοτουρκικά γίνονται αφορμή να επισημαίνεται από διάφορες πλευρές της αστικής τάξης η ανάγκη για σταθερότερο βηματισμό της Ελλάδας με τα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή. Πίσω από μεγάλα λόγια, όμως, άλλοι κρύβουν και άλλοι ομολογούν ότι τα σχέδια αυτά προϋποθέτουν τη διαφύλαξη της ΝΑΤΟικής συνοχής, που περιλαμβάνει και την Τουρκία ως βασικό της πυλώνα.

Πίσω λοιπόν από τις γραφικότητες περί ...«Μπαϊντενόπουλου», που συμπαθεί την Ελλάδα και «δεν έχει χημεία με τον Ερντογάν», αλλά και την ...έκρηξη «εθνικής υπερηφάνειας» για την εκλογή μερικών Ελληνοαμερικανών υποψηφίων στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που θα αποτελέσουν τάχα «μοχλό πίεσης» για τα Ελληνοτουρκικά, η πραγματικότητα διαγράφεται πολύ διαφορετική για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Χρυσόψαρα

 

Μεγάλη χαρά κάνουν ορισμένοι για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, παρουσιάζοντας την κυβερνητική εναλλαγή ως απαρχή μιας «νέας εποχής», όπου ο κόσμος θα είναι πιο ειρηνικός και ασφαλής, επειδή θα εκλείψει ο «αστάθμητος παράγοντας» του «τραμπισμού» και επειδή τα ηνία της διακυβέρνησης περνάνε σε πιο «προοδευτικές» προσωπικότητες, λόγω και των φυλετικών τους χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα η νέα αντιπρόεδρος του Μπάιντεν. Φαίνεται πως όλοι αυτοί - και ειδικά κάτι ΣΥΡΙΖΑίοι του διαδικτύου - έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή κάνουν ότι δεν θυμούνται ότι: Η Μαντλίν Ολμπράιτ υπήρξε η πρώτη γυναίκα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επί προεδρίας Κλίντον, αλλά σε τίποτα δεν την εμπόδισαν το χρώμα του δέρματός της και το φύλλο της να αιματοκυλήσει τη Γιουγκοσλαβία. Ο Κόλιν Πάουελ υπήρξε επίσης ο πρώτος Αφροαμερικανός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπους, αλλά δεν δίστασε ούτε στιγμή να επέμβει στο Αφγανιστάν. Η Κοντολίζα Ράις υπήρξε η πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά «έδωσε ρέστα», εγκαθιστώντας στρατό κατοχής στο Ιράκ. Και τέλος, ο Μπ. Ομπάμα, ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ, συμμετείχε ενεργά στη διάλυση της Συρίας. Οι προσδοκίες επομένως που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στο λαό δεν είναι μόνο φρούδες, αλλά και επικίνδυνες, σε μια περίοδο που οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί κλιμακώνονται στην περιοχή και είναι αναγκαία όσο ποτέ η οργάνωση της πάλης, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερος αγωνιστικός εορτασμός

 



Σε λίγες μέρες ξεκινάει ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που κορυφώνεται με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Οι φορείς που διοργανώνουν τον εορτασμό (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία) προετοιμάζονται ήδη, καθώς φέτος επιβάλλεται να είναι ένας διαφορετικός - αλλά αγωνιστικός - συμβολικός εορτασμός.

Αγωνιστικός γιατί στις συνθήκες έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας, τα συνθήματα του τότε ενώνονται με τις σύγχρονες διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Αγωνιστικά συμβολικός γιατί η ευρύτερη γειτονιά μας έχει να αντιμετωπίσει και τον «ιό» των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς.