Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Το κάλεσμα του ΚΚΕ προσκλητήριο μάχης για να μπει στο επίκεντρο το ζήτημα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Με την ομιλία στην μαζική συγκέντρωση Κομματικών Οργανώσεων στο γήπεδο μπάσκετ στην Αερογέφυρα Αγρινίου, κορυφώθηκε η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο Αγρίνιο.

Μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, στο βήμα ανέβηκαν εκπρόσωποι φορέων, εκφράζοντας την συμπόρευση τους με το ΚΚΕ. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Λάμπρος Πιτσούλιας, πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Χρήστος Μάρτζαρης, Μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην περιοχή ολοκληρωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών Αστακού, Εχινάδων Νήσων, Καλάμου και Κάστου, Γεράσιμος Αραβανής, γιατρός – παθολόγος του Νοσοκομείου Αγρινίου και Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμενων Δυτικής Ελλάδας, αντισμήναρχος εν αποστρατεία, ο Βασίλης Νικάκης, πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, ο Θεόδωρος Κοτσιλίρης, αντιπρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες «Νηρέας», ο Γιάννης Καρναβιάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου και Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Χρήστος Καμτζέλας, υπαστυνόμος εν αποστρατεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Πάτρας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Εξοπλισμοί – Μύθοι και πραγματικότητα

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022, εγκρίθηκε στη βουλή, η προμήθεια τριών φρεγατών τύπου Belharra από τη Γαλλία, έξι επιπλέον πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale, επίσης από τη Γαλλία, και  44 τορπιλών βαρέως τύπου από τη Γερμανία για τα υποβρύχια 214 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κυβέρνηση καλλιέργησε ένα πανηγυρικό κλίμα, διαρρέοντας μέσω -πολιτικής και στρατιωτικής προέλευσης- δηλώσεων ότι με αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα, περίπου, θα εξουδετερωθούν οι διαγραφόμενες απειλές, απόρροια της μέχρι σήμερα υφιστάμενης τουρκικής επιθετικότητας. Η θέση αυτή, είναι απολύτως ατεκμηρίωτη, χωρίς κανείς σοβαρός αναλυτής να την έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, γίνεται εμφανές απ’ τις τουρκικές αντιδράσεις ότι αυτές οι προμήθειες οπλικών συστημάτων, αποτελούν το έναυσμα ενός νέου κύκλου εξοπλισμών, ένθεν κακείθεν του Αιγαίου, με μόνο φυσικά κερδισμένο το ΝΑΤΟ, που επιχαίρει βλέποντας τη Ν/Α του πτέρυγα στην κυριολεξία να γιγαντώνεται.

ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

 

 Ανάμεσα στα άλλα ηχηρά  νέα περί Ουκρανίας, ενεργειακής ακρίβειας, τούρκικων απειλών, στριμώχτηκε και η είδηση για την ηλικιωμένη που λόγω οικονομικών δυσκολιών έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μαρκετ LIDL στο Ίλιον. Το οποίο σούπερ μάρκετ,  μετά την αρχική του άρνηση να σταματήσει τις νομικές διαδικασίες σε βάρος της,  αναγκάστηκε εξαιτίας των αντιδράσεων που ξεσηκώθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να βγάλει μια διφορούμενη ανακοίνωση περί λήξης του θέματος που δημιουργήθηκε, με κάποια  μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο και για την παρέμβαση από το υπουργείο Ανάπτυξης.   
 
        Αυτό το περιστατικό θέτει προβληματισμούς της κοινωνικής πολυπλοκότητας μιας καπιταλιστικής κοινωνίας κι ας μοιάζει ασήμαντο και καθημερινό, γιατί βέβαια δεν είναι το μοναδικό. Κουβαλά τα διαφανή σημάδια βασικών της ιδεών, των οποίων είναι η ενσάρκωση, της εργοδοτικής αναλγησίας, της φιλανθρωπίας των πελατών, της κυβερνητικής ευαισθησίας. Στις σχετικές  με το περιστατικό πληροφορίες υπογραμμίζεται από τη μια η άρνηση του υπεύθυνου του καταστήματος να μη κινήσει τις νομικές διαδικασίες εναντίον της, παρόλο που πελάτες προσφέρθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των κλοπιμαίων, από την άλλη τονίζεται η εκδήλωση φιλάνθρωπων αισθημάτων από αστυνομικούς και πελάτες με το αίτημά τους για επιείκεια του καταστήματος, στις οποίες  προστέθηκε και ο κυβερνητικός αξιωματούχος μ’ έναν τρόπο που να μη αντιπαρατίθεται με το σούπερ μάρκετ. 

Γροθιά στο στομάχι... λόγω «κανονικότητας»

 

Γροθιά στο στομάχι είναι η είδηση για την ηλικιωμένη γυναίκα που προσπάθησε να βγάλει κρυφά τρόφιμα αξίας μόλις 40 ευρώ από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αθήνα επειδή δεν είχε να φάει και έγινε αντιληπτή από την ασφάλεια του καταστήματος. Το «σφίξιμο» όμως μετατρέπεται σε οργή και αγανάκτηση, επειδή χρειάστηκε να σηκωθεί κύμα κατακραυγής για να αποσύρει τελικά η εταιρεία τη μήνυση, αφού αρχικά ήταν ανένδοτη στη δίωξη της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την ντροπή της πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει, μην τυχόν και μάθουν τα παιδιά της για το περιστατικό. Για όποιον αναρωτιέται λοιπόν αν υπάρχει όριο στη βαρβαρότητα, έρχονται κάτι τέτοιες ειδήσεις να αποκαλύψουν ότι η ακρίβεια που τσακίζει τον λαό, είναι άλλο ένα σύμπτωμα της λειτουργίας ενός σάπιου συστήματος, που εγκληματεί με χίλιους τρόπους σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Οι σύγχρονοι «Γιάννηδες Αγιάννηδες» βγαίνουν μάλιστα στην επιφάνεια σε μια περίοδο που η ανάπτυξη ξεπερνάει προσδοκίες, τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «θετικές εκπλήξεις», επιχειρηματικοί όμιλοι και αστικά κόμματα στάζουν μέλι για τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης. Και ακριβώς επειδή η λαϊκή πλειοψηφία αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, την ίδια στιγμή που οι αριθμοί ευημερούν, επιβεβαιώνεται ότι δεν μιλάμε πια για κάποια περιστατικά - «παραφωνίες» από την «κανονικότητα», αλλά για μια «κανονικότητα» που καταδικάζει στη φτώχεια και σε αδιέξοδο όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό το «σφίξιμο», η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να βρουν διέξοδο και έκφραση στον οργανωμένο αγώνα, στις διεκδικήσεις για το μεροκάματο, την υγεία, ενάντια στην ακρίβεια, μέσα από τα σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, γιατί «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Γεωργιάδης, ένας πολιτικός κλόουν σε υστερία: «Αν δεν υπήρχε η Αριστερά στην Ελλάδα θα είχαμε φθηνό ρεύμα»!


«Σε μέσους όρους η Ελλάδα έχει ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη γιατί η Αριστερά διαχρονικά εμπόδιζε όλα τα μεγάλα έργα προόδου»,  είπε ο υπουργός Αναπτύξεως , σε κατάσταση πολιτικής υστερίας. 

«Είστε η καταστροφή της χώρας, ό,τι πάει να γίνει καλό πάτε και το μπλοκάρετε, μια ζωή γκρινιάρηδες», συμπλήρωσε με πολιτική νηφαλιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να καταλήξει:

«Αν δεν υπήρχε καθόλου Αριστερά στην Ελλάδα θα είχαμε φθηνό ρεύμα, θα είχαμε κάνει όλα τα έργα, εσείς δεν μας αφήνετε»

Προσπερνάμε πλήρως το γεγονός ότι την ώρα που τα έλεγε αυτά ο υπουργός Αναπτύξεως απευθυνόταν σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στον κύριο Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος έφτασε στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΔΗΜΑΡ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ).

Προσαγωγές μελών και στελεχών της ΚΝΕ που αποκαθιστούσαν αντιφασιστικό γκράφιτι στην Κομοτηνή

 

 

Την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής να προσαγάγει φοιτητές, μέλη και στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας με την υποψία …τέλεσης εγκληματικής ενέργειας, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου μέλη της ΤΟ Ροδόπης της ΚΝΕ βρέθηκαν στον χώρο της Παλιάς Νομικής, ώστε να αποκαταστήσουν γκράφιτι με την απεικόνιση του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, το οποίο είχε βανδαλιστεί το προηγούμενο διάστημα από αγνώστους.

Δυνάμεις της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ επενέβησαν, προχωρώντας επιτόπου σε εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή των φοιτητών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και, μάλιστα, με εντολή «από τα πάνω», όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όπου και κρατήθηκαν για ώρα χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση. Τελικά, μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ, αλλά και την άμεση παρουσία κλιμακίου της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ στο αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής, αφέθηκαν ελεύθεροι.