Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

« Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας»


Κάλεσμα του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 24ης Σεπτέμβρη



« Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»   καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν ομοσπονδίες και συνδικάτα την Τρίτη, 24 Σεπτέμβρη 2019, σε όλη τη χώρα για να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξης” των επιχειρηματικών ομίλων.

Βρες τις διαφορές…



…για να μην πούμε το νερό νεράκι.

Ο ένας είναι κομμουνιστής και δήμαρχος. Είναι από αυτούς που μετέτρεψαν σε «σοβιετία» την Πάτρα, αξιοποίησε  δημοτικές εκτάσεις που τις διεκδίκησε αγωνιστικά αφού είχαν καταπατηθεί και έφτιαξε  παρκινγκ, χώρους δωρεάν στάθμευσης αυτοκινήτων.  Κατασκεύασε  πάρκα που πριν ήταν σκουπιδότοποι, με το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης του λαού στην παραλιακή ζώνη όπως το Νότιο πάρκο.

Αυτός ο «οπισθοδρομικός», «ιδεοληπτικός» δήμαρχος έχει καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και η πρόσβαση σε αυτούς είναι δωρεάν, μείωσε δραστικά τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα, και τα αύξησε για τις μεγάλες επιχειρήσεις που μετρούν υπερκέρδη.

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο του 1946, απάντηση στην σύγχρονη αντικομμουνιστική υστερία: “The Great Conspiracy: The secret war against Soviet Russia”

 
 
22-09-2019
Ένα βιβλίο που μπορείτε να το θεωρείσετε σαν μια ακόμα απάντηση στις πρόσφατες ανιστόρητες  προσπάθειες του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Άλλωστε και στην εποχή του αυτό το ρόλο έπαιζε αυτό το βιβλίο. Ένα βιβλίο με αποκαλύψεις για την κάθε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στην Σοβιετική Ένωση.

Μιλήσαμε στο προηγούμενο κείμενο για τους Michael Sayers και Albert E. Kahn και τα αποκαλυπτικά βιβλία τους (δείτε εδώ).

Σήμερα θα σταθούμε πιο αναλυτικά, στο τρίτο από αυτά τα βιβλία, το “THE GREAT CONSPEARACY : THE SECRET WAR AGAINST SOVIET RUSIA”. Ένα βιβλίο που μπορείτε να το θεωρείστε σαν μια ακόμα απάντηση στις πρόσφατες ανιστόρητες  προσπάθειες του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Άλλωστε και στην εποχή του αυτό το ρόλο έπαιζε αυτό το βιβλίο. Ένα βιβλίο με αποκαλύψεις για την κάθε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στην Σοβιετική Ένωση, από την επανάσταση το 1905 μέχρι και λίγο μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ένα βιβλίο που προσπαθεί να μην αφήσει κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθούν οι αποδείξεις που αναφέρει και να καταρρίψει τη συκοφαντική εκστρατεία που τροφοδοτούσαν συνέχεια με «επιχειρήματα» οι Γκαίμπελς και Τρότσκι. Πιο αναλυτικά : 

Spot και χιουμοριστικές αφίσες του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη (SPOT)





Δείτε το spot του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και το κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ κυκλοφόρησε δύο χιουμοριστικές αφίσες για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Εργασίας.


Θεωρίες


Μεγάλη δημοσιότητα γνώρισε η έρευνα του ΣΕΒ για την απασχόληση, που κατέληγε σε 11 κλάδους όπου οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους, εξαιτίας της έλλειψης ειδικοτήτων. Καθόλου τυχαία, αυτές οι θέσεις αφορούν υψηλά ειδικευμένους εργαζόμενους σε κλάδους όπως οι νέες τεχνολογίες, τα logistics και άλλοι που ιεραρχούνται ψηλά από το κεφάλαιο στον αναπτυξιακό του σχεδιασμό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η έρευνα προσπαθεί να στοιχειοθετήσει ότι η ανεργία είναι αποτέλεσμα της χαμηλής σύνδεσης της αγοράς εργασίας με το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και των «λάθος επιλογών» που κάνουν οι νέοι στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι κάποιος που παρακολουθεί τις τάσεις της οικονομίας, εκεί δηλαδή που το κεφάλαιο επενδύει για να βγάλει περισσότερα κέρδη και επιλέξει την ανάλογη κατάρτιση, τότε έχει πολλές πιθανότητες να βρει δουλειά. Εμείς, πάλι, αναρωτιόμαστε, γιατί είναι άνεργοι τόσες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές, όταν τα κενά σαρώνουν σε σχολεία και νοσοκομεία, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών; Γιατί είναι άνεργοι τόσοι μηχανικοί, με αποτέλεσμα τους ελέγχους στα σεισμόπληκτα σχολεία να τους κάνουν ...εκπαιδευτικοί κι ενώ η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη από υποδομές και έργα προστασίας από φυσικά φαινόμενα; Αναρωτιόμαστε επίσης, γιατί είναι άνεργοι τόσοι νέοι στην ύπαιθρο, παιδιά αγροτικών οικογενειών, που ξεκληρίστηκαν από την πολιτική συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε καπιταλιστές αγρότες και μονοπώλια των τροφίμων; Ας αφήσει επομένως ο ΣΕΒ τις θεωρίες για την ανεργία. Η απάντηση από τη σκοπιά εργαζομένων και ανέργων δεν μπορεί να είναι η αποδοχή και προσαρμογή τους στην αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, αλλά η σχεδιασμένη προσαρμογή της οικονομίας στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με άλλη εξουσία και κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.

Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε


Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου
    Ο «αντικομμουνισμός» είναι εκείνη η πολιτική ιδεολογία που αποτελεί το νήμα που ενώνει από τον Πινοσέτ μέχρι τον Παττακό και από τον Φράνκο μέχρι τον Μακάρθι. Πρόκειται για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κάθε αντιδραστικής, ανελεύθερης, καταπιεστικής, τρομοκρατικής και δικτατορικής συμπεριφοράς απέναντι σε χώρες και λαούς.

    Είναι μια στείρα  υστερική και άκρως συντηρητική ιδεολογία, που δεν κατάφερε να οικοδομήσει ουσιαστικά κανένα σοβαρό θεωρητικό επιχείρημα ενάντια στον κομμουνισμό, παρά μόνο τη συμμαχία της με τα πιο ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα.

    Στη χώρα μας, μάλιστα, έχουμε πολύτιμη εμπειρία. Γνωρίζουμε, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει λαϊκή διεκδίκηση που οι δυνάστες του λαού να μην έβλεπαν πάντα  «κομμουνιστικό δάκτυλο» και «συνοδοιπόρους».