Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Όλες τις Κυριακές ανοιχτά τα Jumbo – Από Πρέβεζα και Κατερίνη ξεκινά η οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας



Η εφαρμογή του μέτρου στις δυο περιοχές διευκολύνεται από το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αποτελώντας προάγγελο για την επέκταση του μέτρου σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. 

Πάντα πρωτοπόρος στην καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και την εφαρμογής της αντεργατικής νομοθεσίας, που δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες κυριολεκτικά να ξεσαλώνουν πάνω στις ζωές των εργαζομένων, η γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων θέτει σε εφαρμογή την λειτουργία των καταστημάτων της όλες τις Κυριακές του χρόνου, αρχής γενομένης από την Πρέβεζα και την Κατερίνη, Ο λόγος που επλέγησαν αυτές οι περιοχές, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, είναι πως ήδη υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε σε αυτά τα μέρη οι έμποροι “εφόσον το επιθυμούν” να ανοίγουν τα καταστήματά τους και τις Κυριακές.

Αναποδογύρισμα


«Κινήσεις αποκλιμάκωσης και εκτόνωσης»... Ετσι παρουσιάζουν τα αστικά επιτελεία στην Ελλάδα το διάγγελμα Τραμπ για τα ιρανικά αντίποινα σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ. Επιμένοντας στη λογική του επικίνδυνου εφησυχασμού και της αθώωσης του βρώμικου ρόλου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, κάνουν πως δεν βλέπουν τα στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος που περιέχει το διάγγελμα και την επακόλουθη «ετοιμότητα» του ΝΑΤΟ να εμπλακεί ενεργότερα στην περιοχή, πέρα από τις στρατιωτικές δυνάμεις που διατηρούν χώρες - μέλη του σε διάφορες βάσεις και «αποστολές» περιμετρικά του Ιράν. Η αλήθεια είναι ότι η δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου ήταν μια καλά μελετημένη πράξη κλιμάκωσης, με πολλαπλές στοχεύσεις από την πλευρά των ΗΠΑ. Κάθε τέτοιο πολεμικό επεισόδιο σωρεύει ακόμα περισσότερη ένταση σε μια περιοχή που θυμίζει ούτως ή άλλως μπαρουταποθήκη και βρίσκεται στο επίκεντρο οξυμένων και σύνθετων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι αναλύσεις επομένως περί «εκτόνωσης» και ο εξωραϊσμός των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συνιστούν πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, που πάει χέρι χέρι με την παρουσίαση της ελληνικής εμπλοκής ως συμβολής τάχα στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Οι μαζικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις, το κάλεσμα ξεσηκωμού που απευθύνουν σωματεία και άλλοι φορείς του κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που είναι σε εξέλιξη, μπορούν να δώσουν απάντηση σε αυτό το κλίμα. Να μην περάσει ο εφησυχασμός, που διευκολύνει αυτά τα σχέδια και εκθέτει το λαό σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

“ΛΟ-ΛΑ να ένας μύλος… στο προσφυγικό!” – Η αριθμητική της Μόριας



Υπάρχει περίπτωση να βομβαρδίζεις όλες σχεδόν τις χώρες της Μέσης Ανατολής με αεροπλάνα που σηκώνονται από τη Σούδα, να γίνεται επίσημα πόλεμος στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Λιβύη, οι κυβερνήσεις να εφαρμόζουν πιστά και δουλικά τις συμφωνίες για να γίνει η χώρα μας χωματερή ψυχών, κι εδώ να… λιγοστέψουν οι πρόσφυγες;

1. Οι πρόσφυγες – μετανάστες στη Λέσβο, ήταν γύρω στις 6,500 πριν ένα χρόνο. Μετά ήρθε η “αποσυμφόρηση” που “πήρε” κι “απορρόφησε” σχεδόν 13.000 προς τη στεριανή Ελλάδα (μία, δύο, τρεις, πολλές Μόριες, παντού). Τώρα έμειναν πίσω μόνο… πάνω από 25.000. Πόσοι ήρθαν στο μεταξύ από απέναντι;



2. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση ο αριθμός τους να μειωθεί στα νησιά; Υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν να έρχονται κι άλλοι; Υπάρχει περίπτωση να βομβαρδίζεις όλες σχεδόν τις χώρες της Μέσης Ανατολής με αεροπλάνα που σηκώνονται από τη Σούδα, να γίνεται επίσημα πόλεμος στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Λιβύη, η Τουρκία να ‘χει ήδη πάνω από 2,5 – 3 εκατομμύρια πρόσφυγες – μετανάστες στο έδαφός της και να τους παίζει στο γεωστρατηγικό τζόγο πότε απέναντι στην ΕΕ, πότε απέναντι μόνο στην Ελλάδα, οι “Ελληνικές” κυβερνήσεις να εφαρμόζουν πιστά και δουλικά τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει (Δουβλίνο, ΕΕ – Τουρκίας κλπ) για να γίνει η χώρα μας χωματερή ψυχών… κι εδώ να… λιγοστέψουν οι πρόσφυγες; Αλήθεια, οι πρωθυπουργοί που υπέγραψαν αυτές τις συμφωνίες της ΕΕ, ποιο ελαφρυντικό έχουν ότι δεν είναι τουλάχιστον ηλίθιοι ή στη χειρότερη περίπτωση δολοφόνοι;

«Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα: «Όχι στις βάσεις και στα πυρηνικά. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», πραγματοποιήθηκε μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το πρωί του Σαββάτου, μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο μίλησε ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ (διαβάστε παρακάτω απόσπασμα και δείτε εδώ βίντεο). 

Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές, φθάνοντας έξω από το Αμερικανικό Προξενείο, να βροντοφωνάζουν τα συνθήματα: «Θεσσαλονίκη, λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Να κλείσουν οι βάσεις, καμιά συμμετοχή, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή» και «Όχι στην επέμβαση σε Ιράν - Συρία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Συμβολικά εν μέσω συνθημάτων, οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικάνικη σημαία με τον Μπάμπη Βέλλη, γραμματέα της ΕΔΥΕΘ να σημειώνει ότι, «εδώ κάψαμε  το μισητό σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού». (Δείτε πάνω στιγμιότυπα στο κεντρικό video).

Ακολούθως, η πορεία συνεχίστηκε, καταλήγοντας στο κέντρο της πόλης, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

«Πολιτισμός» τους η καταστροφή της ανθρωπότητας!



Του Αεροπεζοναύτη

«Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το ψήφισμα 2347 των Ηνωμένων Εθνών, η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου και πώς αλλιώς να ήταν αφού πρόκειται για μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

"Έγκλημα πολέμου", χαρακτηρίζουν επικεφαλής πολιτιστικών φορέων και ιστορικοί τέχνης την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαντήσει σε ενδεχόμενα ιρανικά αντίποινα για την εκτέλεση του Ιρανού υποστράτηγου Σουλεϊμανί, με βομβαρδισμό των σημαντικών μνημείων της χώρας.

Μια κίνηση που μόνο με τα εγκλήματα που έκαναν οι Ταλιμπάν και ο Isis μπορεί να συγκριθεί.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ήδη επισημάνει ως στόχους 52 μνημεία στη χώρα.