Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Δεν τους λείπουν εργατικά χέρια αλλά τζάμπα εργάτες!


Διαμαρτυρία στην εταιρεία που διαφήμιζε «φτηνούς εργάτες»

 

Eurokinissi

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας BCLA, στη λεωφόρο Συγγρού, απάντησαν την Παρασκευή συνδικάτα και εργαζόμενοι στην αισχρή προσπάθεια της συγκεκριμένης επιχείρησης να στήσει ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δικηγορική εταιρεία που πιάστηκε στα πράσα να διαφημίζει σε εργοδότες πως μπορεί να τους εξασφαλίσει μετανάστες εργάτες σε ...τιμή ευκαιρίας, «πακέτο» με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Δεν τους λείπουν εργατικά χέρια αλλά τζάμπα εργάτες»: Τις εργοδοτικές αξιώσεις που βρίσκονται πίσω από τα ...παράπονα των κατασκευαστικών ομίλων και της κυβέρνησης για την έλλειψη εργατικών χεριών και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εταιρειών όπως η BCLA, ανέδειξε με το πανό που άνοιξε στην είσοδο του κτιρίου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, εκπρόσωποι άλλων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων.

«Τα "νομιμοποιητικά έγγραφα" για τα "φτηνά εργατικά χέρια" που διαφήμιζε ως βιτρίνα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους, αλλά ένα επιχειρούμενο συνειδητό αλισβερίσι με τους μεγαλοεργολάβους και τις εταιρείες που θέλουν τζάμπα εργασία και δουλειά ήλιο ήλιο για να βγαίνουν τα πλάνα τους. Θα τους κόψουμε τον βήχα!», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι καταγγελίες του οποίου προκάλεσαν και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ενδεικτικό για τη φάμπρικα που έχει στηθεί είναι το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσιάζει τμήμα της να λειτουργεί ως ...Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών (!), για την παροχή «υποστηρικτικών υπηρεσιών» σε μετανάστες.

Τα πράγματα με το όνομά τους είπαν τα σωματεία φροντίζοντας να αποκτήσει η εταιρεία την επιγραφή που της πρέπει: «Δουλεμπορικό γραφείο» έγραψαν μπροστά στην είσοδο με κόκκινη μπογιά.

Το άθλιο αυτό καθεστώς κατήγγειλαν τόσο ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, όσο και ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, με τον ίδιο να σημειώνει: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί ένα κομμάτι κρέας και να μας πουλά στην αγορά των αφεντικών. Είναι δουλέμποροι και θα πάρουν απάντηση και στην πανοικοδομικη απεργία στις 31 Γενάρη».

Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας!

 

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Παιδεία

με τις κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση, που προσπάθησε στα μουλωχτά να φέρει το νομοσχέδιο

ανοίγοντας τη συζήτηση λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων

(με κλειστά σχολεία και σχολές)

τώρα ενισχύει την προπαγάνδα της

με αναμασήματα για «αντιδράσεις της μειοψηφίας».

Γνωστό το παραμύθι,

αλλά ο ...δράκος δεν τρομάζει φοιτητές και μαθητές!

* * *

Κάτι πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση

από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

(που πήγε «κουβά»)

και το «πανεπιστήμιο ΑΕ»...

«Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας!» λοιπόν

και όλοι στους δρόμους!!!

Η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

 

 

Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν (1870 - 1924) κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20 - 21 Γενάρη.

Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής: 

«Στις 21 Γενάρη 1924, πριν 100 χρόνια, στο Γκόρκι έξω από τη Μόσχα, άφηνε την τελευταία του πνοή ο μεγαλύτερος επαναστάτης που ανέδειξε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα στον 20ό αιώνα, ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Λένιν.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τιμά τον Β. Ι. Λένιν, τον ακούραστο επαναστάτη, που συγκαταλέγεται μαζί με τους Μαρξ και Ενγκελς στους θεμελιωτές της επαναστατικής θεωρίας, τον καθοδηγητή της νικηφόρας πορείας των μπολσεβίκων προς το κοσμοϊστορικό γεγονός της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, της καθοριστικής μάχης για την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας και της τιτάνιας προσπάθειας οικοδόμησης του σοσιαλισμού.

Ο Λένιν, ως καθοδηγητής, «έσπασε τον πάγο», άνοιξε τον δρόμο στην πορεία που αποτέλεσε την έμπρακτη απόδειξη ότι η εργατική τάξη και ο λαός έχουν τη δύναμη να σηκώσουν το ανάστημά τους, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στον πραγματικό τους αντίπαλο, την αστική τάξη, το κράτος και το πολιτικό της σύστημα.

Ήταν το ζωντανό παράδειγμα για τη σημασία του υποκειμενικού παράγοντα, για την ανάγκη μαζικής διαφωτιστικής, προπαγανδιστικής και οργανωτικής δουλειάς των επαναστατών, ακόμα και σε συνθήκες ενός ιδιαίτερα αρνητικού συσχετισμού σε παγκόσμιο επίπεδο όπως στις αρχές του 20ού αιώνα. Η ανατροπή του καπιταλισμού και η οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, που την εξουσία έχει η εργατική τάξη και για πρώτη φορά παύει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν είναι ουτοπία επειδή δεν εξασφαλίστηκε η θωράκισή της από κάθε αντεπαναστατική δράση.

Στη διάρκεια των 70 χρόνων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης κατά τον 20ό αιώνα, επιβεβαιώθηκε περίτρανα η ανωτερότητα της εργατικής εξουσίας και των σοσιαλιστικών - κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής με μεγάλες κατακτήσεις για την εργατική τάξη και τον λαό, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό κόσμο της εκμετάλλευσης, της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης, των κρίσεων και της φρίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Το ΚΚΕ τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν, φωτίζοντας τα επίκαιρα συμπεράσματα για την οργάνωση της ταξικής πάλης και δίνοντας όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για να βγουν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πιο δυναμικά, πιο μαζικά στο προσκήνιο, με μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της ριζικής αιτίας των μεγάλων προβλημάτων τους και του πραγματικού αντιπάλου που έχουν απέναντί τους, του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και της εξουσίας του κεφαλαίου.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 20 - 21 Γενάρη 2024


 

Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 20 - 21 Γενάρη 2024:

Εργαζόμενοι - Βιοπαλαιστές αγρότες - Φοιτητές και μαθητές

Με αγώνες απαντούν στην αντιλαϊκή πολιτική: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

Πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» και πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις Κομματικές Οργανώσεις

Συναγερμός! Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο

Θέμα ημερών η αποστολή φρεγάτας στο «στόμα του λύκου»

Επιστολική Ψήφος

Αντιδραστική τομή με τη μάσκα της προόδου

Με τις ψήφους Ν∆ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ