Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

ΒΟΥΛΗ Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «για την ψήφο των αποδήμων» - Καταψήφισε το ΚΚΕ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με 208 ψήφους «υπέρ», έναντι 68 «κατά» και 24 «παρών» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», υπερβαίνοντας το μέτρο των τουλάχιστον 200 θετικών ψήφων που απαιτεί η συνταγματική διάταξη.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο-«έκτρωμα», όπως το χαρακτήρισε, αναδεικνύοντας τον μεγάλο κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού σώματος που δημιουργείται, από τη δυνατότητα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους μεταναστών ελληνικής καταγωγής τρίτης και τέταρτης ακόμα γενιάς.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Θέλει δάση «παραγωγικά» μέσα από «οικονομικά βιώσιμες δραστηριότητες»

 


Με μια επανάληψη όσων λέει μετά από κάθε τέτοια καταστροφή επιχείρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης να αποσιωπήσει (χτες στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για την ψήφο των αποδήμων) τον ενταφιασμό του «επιτελικού» του κράτους στα αποκαΐδια από μια σειρά πυρκαγιές, που για άλλη μια φορά κατέκαψαν τη χώρα από τη μια άκρη στην άλλη. Βρήκε, ωστόσο, πάτημα να προπαγανδίσει ξανά σχέδια εμπορευματοποίησης των δασών και της γης γενικότερα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας ξανά για την «κλιματική κρίση», τα φόρτωσε πάλι στον «στρατηγό άνεμο» και τον «κακό μας τον καιρό», παρουσίασε ως κατόρθωμα ότι δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή, ότι στέλνει το μήνυμα «112» για εκκενώσεις. Ισχυρίστηκε ότι «χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία», ενώ φρύαξε ο κόσμος με τα τηλεοπτικά πλάνα από τις ατέλειωτες ουρές ανθρώπων ή από ανθρώπους φορτωμένους σαν τα ζώα πάνω σε καρότσες αγροτικών και φορτηγών.

Μηδενική πρόληψη δασοπροστασίας. (Φωτο)

 



Στο δασοκτημα του Ωραιοκάστρου και στην περιοχή της στροφής προς τους "Κυνηγούς", ΔΙΠΛΑ στον κεντρικό δρόμο προς Μελισσοχώρι σε πολλές μεριές υπάρχουν σωροί από κομμένα ξερά κλαδιά.  Υπάρχει λίγο πιο πάνω και η κορδέλα που απαγορεύει την είσοδο στο δάσος. 
Ίσως γιατί αυτό μπορεί να πάρει φωτιά και από έξω! Φανταστείτε τι θα συμβαίνει πιο μέσα. Και αυτό μετά τις τρομερές πυρκαγιές στην υπόλοιπη χώρα. Στα μέσα του καλοκαιριού! ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΊΑ ΜΈΤΡΑ από τη δημοτική αρχή για τον καθαρισμό του δάσους, έστω και τώρα. Με παράλληλα μέτρα εξασφάλισης των συνθηκών εργασίας.

Κατά συρροή

 

Από την φωτιά στη Ρόδο
Από την φωτιά στη Ρόδο
Πηγή: Associated Press

 

Έγκλημα κατά συρροή. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν όσα ζει ο λαός τις τελευταίες μέρες, σε μια διαρκή τραγική επανάληψη του «πάμε κι όπου βγει». Ένα έγκλημα που έχει την υπογραφή κράτους και κυβέρνησης σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας, αποτελώντας την άλλη όψη της ενίσχυσης και εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής δράσης σε ζωτικούς τομείς για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Για παράδειγμα: Είναι ή δεν είναι έγκλημα το γεγονός ότι ολόκληρα δασαρχεία που έχουν στην ευθύνη τους απέραντες εκτάσεις βουνών και δασών, όπως π.χ. του Λαυρίου, δεν έχουν ούτε έναν δασεργάτη; Ένα έγκλημα που πλέον το πληρώνει καθημερινά ο λαός τόσο με τα καμένα δάση, όσο σε κάθε πόλη και χωριό που συνορεύει μ' αυτά, αφού έχουν αφεθεί στην τύχη τους και συσσωρεύουν καύσιμη ύλη. Την ίδια στιγμή η ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη του κράτους και με κριτήριο την ουσιαστική προστασία τους από κάθε απειλή θεωρείται «κόστος» δίχως «όφελος». Κι εδώ όμως, αποδείχθηκε ότι το θανάσιμο αυτό «κενό» γίνεται πεδίο επιχειρηματικής δράσης, κάτι που εξαγγέλθηκε πάνω στις στάχτες την περασμένη βδομάδα, με ιδιώτες να μπουκάρουν στη διαχείριση των δασών, για την αξιοποίηση του δασικού πλούτου ως «βιομάζας».

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να βάλουν φρένο στην πολιτική που οδηγεί σε περιβαλλοντικά εγκλήματα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

 
 

Την οργή για το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα που μετατρέπει την Αττική σε αποκαΐδια αλλά και την αποφασιστικότητα για να μπει φρένο στην διαχρονικά καταστροφική πολιτική διατράνωσε η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του νομού, το απόγευμα της Δευτέρας, στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας

Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, κάτοικοι των πρόσφατα και παλιότερα πληγέντων περιοχών βρέθηκαν έξω από το υπουργείο υπό το σύνθημα «ΩΣ ΕΔΩ! Έκαναν την Αττική «κρανίου τόπο» για τους πολλούς και Ριβιέρα για τα κέρδη των λίγων».

Έξω από το υπουργείο ξεδιπλώθηκαν τα πανό των εργατικών σωματείων όπως αυτών της Δυτικής Αττικής που καλούσε σε ξεσηκωμό αφού η περιοχή τους είναι σε μόνιμο κίνδυνο από πυρκαγιά, πλημμύρα και βιομηχανικό Ατύχημα.