Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Δεν είδαν, δεν άκουσαν το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο...

 

 

Τι να σημαίνει άραγε η συνειδητή εξαφάνιση από τα τηλεοπτικά κανάλια, του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης;

Μήπως ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, όπως και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης, «δεν είδαν» τους χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που διαδήλωναν στέλνοντας ισχυρό το μήνυμα για «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» αλλά και «κανένας φόβος καμία ανοχή το αίμα του Άλκη δε θα ξεχαστεί»;

“Ο Κουτσούμπας έχει αντάρτες που τον χτυπάνε εσωκομματικά και τον Κρόνο απέναντι…” – Όλη η “αλήθεια” από τον Κ. Λεφάκη

 


 

Ο Λεφάκης αποκαλύπτει τον παρασκηνιακό πόλεμο που δέχεται μες στο Κόμμα του ο Κουτσούμπας. Και δείχνει πως η διαφορά ενός αστρολόγου με έναν ρεπόρτερ ΚΚΕ στον αστικό Τύπο, δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο πιστεύαμε…

Έχει περάσει ένας μήνας περίπου και οι δικές μας κεραίες το έπιασαν με αρκετή καθυστέρηση, αλλά είναι πολύ καλό για να πάει χαμένο, χωρίς μια… τιμητική αναφορά.

Η είσοδος της νέας χρονιάς βρήκε τον Γ. Αυτιά να ασχολείται με βαθιά πολιτικά θέματα και να έχει καλεσμένο στο studio τον… αναλυτή-αστρολόγο Κώστα Λεφάκη -που έχτισε το όνομά του, ξεκινώντας με στήλη το ’81 από την… “εναλλακτική Ελευθεροτυπία”, για να μην ξεχνιόμαστε. Κι αν πιστεύετε ότι είναι σημάδι παρακμής για την τηλεόραση γενικά και ειδικά για μια ενημερωτική εκπομπή να μη βρίσκει τηλεοπτικό χρόνο για μια σειρά θέματα, αλλά να ξοδεύει ένα τέταρτο για τις προβλέψεις ενός αστρολόγου, που έχει θέση μόνο στην πρωινή – μεσημεριανή ζώνη της Trash tv, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα διαφωνήσουν…

Φρειδερίκη: Από τον ναζισμό στο παρακράτος και στα «παιδικά Νταχάου» 1ο Μέρος

 

Ο βίος και η πολιτεία μιας Γερμανίδας πριγκίπισσας, με παππού αυτοκράτορα, που έγινε κάποτε βασίλισσα της Ελλάδας (αλλά θα μπορούσε να είναι και η βασίλισσα του παραμυθιού της Χιονάτης) έχουν γραφτεί σε μερικές από τις μαύρες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας. Λεγόταν Φρειδερίκη.

Κάποτε, αυτή η νεαρή πριγκίπισσα, επειδή (όπως έλεγε αργότερα) αισθανόταν μοναξιά, χωρίς φίλους και παρέες στο παλάτι, εντάχτηκε στη μεγάλη συντροφιά της «Χιτλερικής Νεολαίας Κορασίδων», την οποία και υπηρέτησε με πάθος.

Οταν ήλθε εδώ, ως σύζυγος του διαδόχου Παύλου, προήχθη - λόγω επιτυχούς προϋπηρεσίας - σε Γενική Διοικήτρια των Κοριτσιών της «Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας», της ΕΟΝ του Μεταξά.

Από τότε μέχρι το θάνατό της στα ισπανικά ανάκτορα της Θαρθουέλα, στις 6 Φεβρουαρίου του 1981, στη διάρκεια επέμβασης ανόρθωσης βλεφάρων, όπως έγραψαν οι «Τάιμς της Ν. Υόρκης», πρόλαβε και τα έζησε όλα. Μια πολυτελή και προκλητικά άπληστη ζωή, γεμάτη δολοπλοκίες, χλιδή, αιματηρά γεγονότα, παρεμβατικότητα στα πολιτικά πράγματα, μυστικά πάθη, πάρε - δώσε με το παρακράτος, βασιλικές σπατάλες, πολυδιαφημισμένες «φιλανθρωπίες», ίντριγκες, θρυλικές συγκρούσεις, αχαλίνωτη αρχομανία, μηχανορραφίες, ισχυρούς γκουρού και μυστικισμό.

Οι Αμερικανοί πολιτικοί την αποκαλούσαν γελώντας «ατομική βασίλισσα», μια βασίλισσα σκληρή και ψυχρή, που δεν δέχεται ποτέ αντιρρήσεις, που εμπλουτίζει συνεχώς μια μεγάλη αυλή υποτακτικών και αξιοποιεί εντός και εκτός συνόρων, όπως εκείνη κρίνει, τη σαγήνη της.

«Αρρωστη φιλοδοξία και απληστία»

Ο συγγραφέας και καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης, που έχει ερευνήσει και μελετήσει την ιστορία του ελληνικού εμφυλίου, αλλά και τον βίο και την πολιτεία της Φρειδερίκης, μας βοηθάει να αποκωδικοποιήσουμε αυτό το μοιραίο για την Ελλάδα πρόσωπο.

Οι «ιστορικοί του twitter»

 


Αρθρο του Στρατή Δουνιά, μέλους του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα».  Παρατίθεται το άρθρο: 

Δεκαετίες πριν ο - κατά δήλωσή του - αντικομμουνιστής ιστορικός Radchenko ανακαλύψει τα σοβιετικά αρχεία, ο Κώστας Βάρναλης σημείωνε στο έργο του «Ελεύθερος Κόσμος»: «Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα και βλόγα το Φονιά, βρίζε το Θύμα! (…) και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα».

Ήταν τότε που την Ιστορία την έγραφαν οι νικητές της ένοπλης αναμέτρησης του 1946-'49, τότε που η βιομηχανία των στρατοδικείων έστελνε τους λαϊκούς αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στα μπουντρούμια και τα ξερονήσια.

70 χρόνια μετά, ανασύρονται από τα συρτάρια των στρατοδικείων οι κατηγορίες για «ξενοκίνητο ΚΚΕ», για απόπειρα «απόσπασης μέρους της επικράτειας».

M060108-01 Με αυτήν την κωδική ονομασία ήταν γνωστός ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι, ο ηγέτης του ISIS

 

M060108-01
 
 
Με αυτήν την κωδική ονομασία ήταν γνωστός ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι, ο ηγέτης του ISIS, την εξόντωση του οποίου πανηγύρισε τις προάλλες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Οπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ο επικεφαλής των τζιχαντιστών δεν ήταν και τόσο άγνωστος στους Αμερικανούς, αφού υπήρξε κρατούμενός τους στο Ιράκ την περίοδο 2007 - 2008 και μάλιστα ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Δημοσίευμα στην «Washington Post» αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του, ο Κουράισι υπήρξε μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δίνοντας «στο πιάτο» ονόματα και διευθύνσεις ηγετικών στελεχών του ISIS, τα κρησφύγετα, τις διασυνδέσεις και τη δράση τους. Με τις πολύτιμες αυτές πληροφορίες, οι αμερικανικές υπηρεσίες καυχιούνται ότι «αντιμετώπισαν» το «Ισλαμικό Κράτος». Σύμφωνα με αναφορές τους, ο Κουράισι ζωγράφιζε μέχρι και χάρτες για να υποδείξει στόχους στις ΗΠΑ, οδηγώντας στην εξόντωση του νούμερο 2 της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Τον Ιούλη του 2008, οι ανακρίσεις σταμάτησαν ξαφνικά και τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι την Πέμπτη, οπότε ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Μικρή λεπτομέρεια: Ποτέ και πουθενά δεν έχουν καταγραφεί η ακριβής χρονική στιγμή και ο λόγος της αποφυλάκισής του από το αμερικανικό στρατόπεδο στο Ιράκ. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ο Κουράισι, όπως όλα δείχνουν, βγήκε με ...χαρτί διανυκτέρευσης διαρκείας, αναλαμβάνοντας την ίδια περίοδο επικεφαλής των τζιχαντιστών.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «Καμία φιλολαϊκή λύση δεν ήρθε ποτέ από "επίδοξους σωτήρες"»

 

 

Για υποκρισία των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Συνεργασία για την Καλαμαριά», «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», «Η Καλαμαριά που μας Αξίζει» και «Καλαμαριά Αλλιώς»), με αφορμή τις εξελίξεις με την Μαρίνα, την πλαζ, τα οικόπεδα Σοφούλη, την πρόσφατη αρνητική εξέλιξη του αποχαρακτηρισμού 20,5 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και παράδοσής τους στον Αυτόνομο Οργανισμό Αξιωματικών με απόφαση του ΣτΕ κάνουν λόγο σε κείμενό τους οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

«Ως στόχος της ανακοίνωσης αυτής αναφέρεται ότι είναι "να περιφρουρηθεί με κάθε τρόπο ο τελευταίος μεγάλος πνεύμονας πρασίνου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης"», αναφέρουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν πως «επιχειρούν, δηλαδή, να εμφανιστούν ως προστάτες του φυσικού περιβάλλοντος και να παραπλανήσουν τον λαό της Καλαμαριάς. Καταρχήν, η μεν παράταξη του Μπακογλίδη, που μιλάει σήμερα για την ανάγκη προστασίας του Κόδρα, ως προηγούμενη διοίκηση, έχει τεράστια ευθύνη για την υποβάθμισή του. Άφησε τον χώρο στην τύχη του, δεν εξασφάλισε ούτε τα στοιχειώδη, όπως τον τακτικό καθαρισμό του. Επίσης συμφώνησαν για ήπια δόμηση στο χερσαίο κομμάτι της Μαρίνας».