Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ν. Μπογιόπουλος στο One Channel: Μόνο ένας πολιτικά αναλφάβητος ταυτίζει κομμουνισμό με ναζισμό


Στο πλατό της εκπομπής One Τalk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, όπου μεταξύ άλλων έκανε μια περιγραφή της σημερινής κοινωνίας με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους αδικημένους πολίτες και εργαζομένους και μια οικονομία που δεν ωφελεί κανέναν παρά μόνο τους ολίγους και τους έχοντες. 
 
Ν. Μπογιόπουλος στο One Channel: Μόνο ένας πολιτικά αναλφάβητος ταυτίζει κομμουνισμό με ναζισμό | in.gr

Στο πλατό της εκπομπής One Τalk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, όπου μεταξύ άλλων έκανε μια περιγραφή της σημερινής κοινωνίας με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους αδικημένους πολίτες και εργαζομένους και μια οικονομία που δεν ωφελεί κανέναν παρά μόνο τους ολίγους και τους έχοντες.

Περί «δυσφορίας»



Σε διάφορες ιστοσελίδες, που ως είθισται η μία αναπαράγει την άλλη, αναρτήθηκε χτες ένα παραπολιτικό σχόλιο με τίτλο «Δυσοίωνο το μέλλον της Λιάνας Κανέλλη στο ΚΚΕ». Πρόκειται για σχόλιο-καρμπόν με το επίσης παραπολιτικό που κυκλοφόρησε το «matrix24.gr» εδώ και μια βδομάδα (!), στις 17/10, με τίτλο «Δυσφορία Περισσού για Κανέλλη».

Αυτή η ...χρονοκαθυστέρηση ή επαναφορά ενός ανύπαρκτου θέματος προκαλεί ερωτήματα για τις προθέσεις των ιστοσελίδων και των σχολιογράφων τους. Και τα δύο σχόλια, με αφορμή πρόσφατη τοποθέτηση της Λ. Κανέλλη για το Προσφυγικό, η οποία απομονώθηκε και διαστρεβλώθηκε, ανακαλύπτουν «ενόχληση» του ΚΚΕ για τη βουλευτή του, η οποία «σπάει τη γραμμή και τις αρχές του Κόμματος», αλλά πλέον δεν «καλύπτεται από την ασυλία που της παρείχε η προσωπική της σχέση με την Αλέκα Παπαρήγα»!

Ούτε διακριτική, ούτε σύντομη – Η εκταφή του Φράνκο μετατράπηκε σε φόρο τιμής στο δικτάτορα, με ευθύνη των “Σοσιαλιστών”



Η κυβέρνηση του PSOE επέτρεψε στην οικογένεια του Φράνκο και τους φασίστες να βγάλουν το φέρετρό του με τη σημαία της Ισπανίας και το βραβείο του Σαν Φερνάρντο, ζητωκραυγάζοντας “ζει!”, και φέροντας φασιστικές σημαίες. Η αποκαθήλωση του δικτάτορα μετατράπηκε σε μια πολιτική ωδή, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ένα άρθρο του Xan Pereira Castro, που βρήκαμε στη σελίδα Spanish Revolution και εξηγεί πώς με ευθύνη της “σοσιαλιστικής κυβέρνησης” του PSOE, η εκταφή του Φράνκο μετατράπηκε σε μια ωδή προς τον δικτάτορα από τους νοσταλγούς του και την οικογένειά του.

Διακριτική και σύντομη. Αυτά ήταν τα επίθετα που χρησιμοποιούσε κάθε τόσο η αντιπρόεδρος Κάρμεν Κάλβο, όταν εξηγούσε πώς θα ήταν η παρουσία της κυβέρνησης, στην εκταφή του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Σήμερα (σ.σ.: χτες), 24 Οκτώβρη 2019, έφτασε η μέρα να βγάλουν τον μακαρίτη δικτάτορα από το μαυσωλείο του, ωστόσο, αυτό που θα έπρεπε να είναι μια πράξη χωρίς διάδοση και ημερομηνία, μετατράπηκε σε μια τεράστια ποσότητα από εικόνες και βίντεο που λειτούργησαν ως φόρος τιμής στον Φράνκο.

Το «κοινό» καλό


  Πηγή: Eurokinissi

Ως «εξαίρεση σταθερότητας» σε ένα περιβάλλον «αναποφασιστικότητας και κραδασμών» παρουσίασε την Ελλάδα από το βήμα του «Economist» ο πρωθυπουργός, και «χαριτολογώντας» πρόσθεσε: «Φαίνεται πως είναι η μοίρα μας να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα. Κι αυτή τη φορά είναι για το καλό όλων μας».

Τα όσα παρουσίασε αμέσως μετά για τους τρεις βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου - τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις», το «μείγμα» της δημοσιονομικής πολιτικής και τις παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα - επιβεβαιώνουν ότι το υποτιθέμενο «κοινό καλό» είναι το «καλό» των επιχειρηματικών ομίλων στις πλάτες του λαού.

Τι συμβαίνει με τη βάση στον Αραξο;




Η εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αραξου επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από δημοσιεύματα και αναλύσεις στον διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τα οποία τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας των ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα μετακίνησης των 50 πυρηνικών όπλων που διατηρούν στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, στο φόντο της κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα στους δυο «συμμάχους» στο ΝΑΤΟ και των γενικότερων εξελίξεων και ανταγωνισμών που κλιμακώνονται στην περιοχή. Η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς τους σχεδιασμούς, που αποτυπώθηκε και στην προσφάτως υπογραφείσα «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο έδαφος που είχε ήδη καλλιεργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, τους οποίους έγκαιρα ανέδειξε το ΚΚΕ, καλώντας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική εγρήγορση, κόντρα στον εφησυχασμό που καλλιεργούν η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, συνολικά τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής.