Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ο «ορατός εχθρός»

 

«Στα τρία το ένα δώρο»... Κάτι τέτοιες «προσφορές», που θυμίζουν φυλλάδια έτοιμου φαγητού, γίνονται από τον ιδιωτικό τομέα για τη διεξαγωγή rapid test. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η χονδρική τιμή προμήθειας rapid test είναι στα 2 ευρώ, ενώ το πλαφόν που έχει βάλει η κυβέρνηση είναι στα 10 ευρώ, κάτι που δίνει μεγάλα περιθώρια κέρδους και «προσφορών» για το κέρδισμα πελατείας, όπως αυτές που συναντά κανείς σε εμποροπανήγυρη. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι από 45.000 τεστ που γίνονταν κατά μέσον όρο κάθε μέρα τον περασμένο Μάη, έχουν απογειωθεί στις 180.000 (!) τον Οκτώβρη. Ενα πραγματικό πάρτι δηλαδή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας, είτε μιλάμε για τα μεγάλα διαγνωστικά είτε για τους προμηθευτές αυτών των υλικών. Πού πατάει αυτός ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ; Πρώτον, στην «ατομική ευθύνη», στην οποία το κράτος παραπέμπει την πρόληψη και τη διάγνωση. Δεύτερον, στην απουσία ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Και τρίτον, στη μετατροπή του εμβολίου από όπλο σε μέσο είτε απαράδεκτων διαχωρισμών είτε πλουτισμού (όπως φαίνεται και από τα στοιχεία) για τους εμπόρους της Υγείας. Αυτά είναι που αύξησαν την πελατεία, επομένως και τα έσοδα του ιδιωτικού τομέα, που κατά τ' άλλα εξακολουθεί να παραμένει «άβρεχτος» από την πανδημία, αφού το κράτος δεν επιτάσσει τα διαγνωστικά και τις άλλες μονάδες Υγείας για να προσφέρει δωρεάν πρόληψη και προστασία. Οσο λοιπόν από τη μία συσσωρεύεται η αθλιότητα για δεκάδες χιλιάδες εργατόκοσμου, σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, τόσο από την άλλη συγκεντρώνονται αμύθητα κέρδη για τους ομίλους, αποκαλύπτοντας ποιος είναι ο «ορατός εχθρός» για τον λαό.

“Ένα φάντασμα πλανιέται…” και δεν είναι vintage!

 


 

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Dave είχε την ιδέα να κρατήσει ως vintage τα χρώματα και την ιστορία του κτιρίου της παλιάς ΚΟΑ, στην Ομόνοια, προκαλώντας την υστερία των Χρυσαυγιτών. Ιερό και όσιο η ελεύθερη καπιταλιστική αγορά ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε πρόκειται να αποκτήσει. Μπορεί να εμπορευτεί να πάντα, αλλά πάντα με το φόβο του “Φαντάσματος που πλανάται πάνω απ´ την Ευρώπη”…. Κι αυτός ο φόβος δεν είναι vintage!

Κρίση αντικομμουνιστικής ιστορικορατσιστικής υστερίας έπαθαν τα χρυσαύγουλα με την ιδέα της ισραηλινής εταιρείας ξενοδοχείων BROWN! Οι  Ισραηλινοί της αλυσίδας ξενοδοχείων DAVE, που είναι και το brand name των μονάδων τους, είχαν την ιδέα  να κρατήσουν ως vintage, γκράφιτι, χρώματα και την ιστορία των τοίχων του πρώην κτηρίου του ΚΚΕ στην καρδιά της Αθήνας, γωνία Βερανζέρου και Μαρίκας Κοτοπούλη, που αγόρασαν. Κι αυτό έχει κάνει τους Χρυσαυγίτες πάλι να συνωμοτούν εύκολα και ύποπτα. Καταρχάς κατασκεύασαν «κρυφή» εταιρεία μεταξύ Εβραίων και Περισσού, βασισμένη στο… «ομόφυλον» των Μαρξ και Λένιν (!!!) με τους Εβραίους, το δαιμόνιο των οποίων τους ενέπνευσε να εμπορευτούν τουριστικά τον …κομμουνισμό. Και δη τον ελληνικό! (μπρρρρρρ!)

Ανάκαμψη για το κεφάλαιο με ... αβεβαιότητα και αντιλαϊκά προαπαιτούμενα


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022


Σε «καλό δρόμο» για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εξελίσσονται οι διεργασίες αναφορικά με τα προαπαιτούμενα του 12ου κύκλου ενισχυμένης εποπτείας που θα συζητηθούν σήμερα και αύριο μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και των υψηλόβαθμων κλιμακίων της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, βρίσκονται η τελική διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022, ζητήματα που σχετίζονται με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα («κόκκινα» δάνεια κ.ά.) καθώς και η πορεία κλιμάκωσης των άλλων αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που προβλέπονται για την τρέχουσα περίοδο.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, απέστειλε χτες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νέο προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού, τα δημοσιονομικά μεγέθη του οποίου, σε γενικές γραμμές, παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με το προσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Επισημαίνεται ότι οι προοπτικές ανάκαμψης περιβάλλονται από «υψηλούς εξωτερικούς κίνδυνους» και αβεβαιότητες

Συγκεκριμένα:

Πινγκ - πονγκ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Με ένα «πινγκ - πονγκ» στην πλάτη του λαού, που μετράει ακόμα τις ζημιές από την κακοκαιρία, κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι κρύβουν κάτω από το χαλί τις ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά τον κρατικό μηχανισμό για τις μεγάλες καταστροφές στην Αττική από τις νεροποντές των προηγούμενων ημερών, χωρίς μάλιστα τα καιρικά φαινόμενα να έχουν την ένταση και τη διάρκεια που εκτιμούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι.

Τσακώνονται για τις «αρμοδιότητες», τα βουλωμένα φρεάτια και τα ακαθάριστα ρέματα, αλλά δεν δίνουν καμιά εξήγηση στον λαό:

Πώς γίνεται να πλημμυρίζει κάθε φορά η Χαμοστέρνας ή άλλες «σεσημασμένες» περιοχές της Αττικής, όπου το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια;

Πως γίνεται οι αυλές, τα υπόγεια και τα ισόγεια σημαντικών υποδομών, όπως νοσοκομεία, σχολεία, κρατικά κτίρια, να μετατρέπονται σε λίμνες, εγκλωβίζοντας χιλιάδες κόσμου, ακόμα και με ένα ψιλόβροχο;

N. Μπογιόπουλος: «Δεν στρέφονται μόνο ενάντια στον δημοσιογράφο. Στρέφονται ενάντια στον κομμουνιστή δημοσιογράφο. Τους ευχαριστώ γι’ αυτό»


Δήλωση του Νίκου Μπογιόπουλου στον 902.gr για την κατάπτυστη αγωγή της ΕΑΑΣ σε βάρος του

Πηγή: 902.gr

Την Πέμπτη 21 Οκτώβρη εκδικάζεται η κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλη η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, αξιώνοντας την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί». Αφορμή για την αγωγή στάθηκαν όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ». Το άρθρο δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορούσε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Νίκος Μπογιόπουλος αναφέρει:

Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε τέτοιες αποφάσεις

 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΑΤΕΛΗ

 

 

«Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας» αναφέρει σε ανακοίνωση η οικογένεια Φύσσα, μέσω των συνηγόρων της Χρύσας Παπαδοπούλου και Ελευθερίας Τομπατζόγλου, για την αποφυλάκιση του ναζιστή πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γ. Πατέλη, επισημαίνοντας ακόμα πως «προφανώς, για την πλειοψηφία της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου οι δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας.