Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Επιλογές


Προανάκρουσμα αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αποτελούν οι διαρροές των τελευταίων ημερών σχετικά με τις αλλαγές που ετοιμάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στον τρόπο χρέωσης της κατανάλωσης. Σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί, η ΡΑΕ θα «υποχρεώσει» τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος να διαθέτουν δύο ειδών τιμολόγια: Αυτά που η τελική τους χρέωση θα εξαρτάται από «ρήτρες» (π.χ. η χονδρεμπορική τιμή προμήθειας ηλεκτρισμού, που ήδη διαθέτουν ορισμένοι «εναλλακτικοί» προμηθευτές, ή η «ρήτρα ρύπων», που η ΔΕΗ αιτείται επίμονα να προσθέσει στα δικά της τιμολόγια) και αυτά που η τελική τους χρέωση θα είναι σταθερή. Οσοι επιλέξουν τη σταθερή χρέωση θα έχουν ενδεχομένως υψηλότερες χρεώσεις, ενώ για όσους επιλέξουν τα «κυμαινόμενα» τιμολόγια η τελική χρέωση θα εξαρτάται από τις αυξομειώσεις της χονδρεμπορικής τιμής ή τις χρηματιστηριακές τιμές των «ρύπων», που σημαίνει ότι ξαφνικά μπορεί να δουν τεράστιες αυξήσεις. Μάλιστα, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το μέτρο αυτό προστατεύει τάχα τα «δικαιώματα των καταναλωτών», δίνοντας «ελευθερία επιλογών», κατά τη γνωστή προπαγάνδα που συνοδεύει την περιβόητη «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, για τα «καλά» που τάχα φέρνουν στα λαϊκά στρώματα το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας και ο ανταγωνισμός των ομίλων της Ενέργειας. Το ακριβώς αντίθετο επιβεβαιώνεται και εδώ: Οι διαρροές συνιστούν ομολογία ότι επίκειται άμεσα αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρισμού για τους εργαζόμενους, στους οποίους η μόνη «ελευθερία επιλογής» που δίνεται είναι να διαλέξουν αν τα μονοπώλια της Ενέργειας θα τους γδάρουν «σταθερά» ή «κυμαινόμενα»

Κατάπτυστη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ υπέρ του ακροδεξιού πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Γουαϊδό



       


Από atexnos3 στο Φεβ 6, 2019 Επικαιρότητα
 
Σε ένα κατάπτυστο ψήφισμα, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) υιοθετεί όλη την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ενάντια στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ρητά την στήριξη της στον ακροδεξιό πραξικοπηματία Χουάν Γουαϊδό. 

Το ψήφισμα του ΚΙΝΑΛ – που μάλιστα φέρει τον τίτλο…. «ψήφισμα αλληλεγγύης προς το λαό της Βενεζουέλας» – ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι αποτέλεσμα «θεσμικής κρίσης που δημιούργησαν ο Μαδούρο και η κυβέρνηση του» (!), ενώ υπογραμμίζεται πως η θέση του κόμματος είναι… «δίπλα στην προοδευτική αντιπολίτευση της χώρας». Όπως φαίνεται, στο ΚΙΝΑΛ η έννοια “προοδευτικός” ταυτίζεται με πραξικοπηματίες-μαριονέτες των Ηνωμένων Πολιτειών που αυτοανακηρύσσονται «πρόεδροι».

Τι (δεν) θα δούμε στη σημερινή συγκέντρωση για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Πελετίδης στην Πάτρα



Φυσικά, η σημερινή συγκέντρωση δεν θα θυμίζει σε τίποτα Χολιγουντιανή παραγωγή, ο Πελετίδης δεν θα κάνει τον σόουμαν πάνω σε πασαρέλα ούτε θα διαφημίζει τον οίκο μόδας για το κουστούμι του, όπως πρόσφατα είδαμε σε αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση.

Ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής Αρχής (θα γίνει σήμρα στις 6.00 μμ στο κλειστό της ΕΑΠ) πραγματοποιείται την κατάλληλη χρονική στιγμή.Τώρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος είναι ώρα να σταματήσει ο φαρισαϊσμός. Η εικόνα των έργων θα «μιλήσει» από μόνη της.
Εκεί θα φανεί η αλήθεια και το ψέμα.


Θα φανεί ποιοι δούλεψαν για την πόλη και ποιοι κορόϊδευαν για δεκαετίες.
Η σύγκριση αναπόφευκτη. Τα στοιχεία αμείλικτα. Η πραγματικότητα χωρίς φτιασίδωμα.


Σήμερα, ενώπιον λαού, θα δοθεί απάντηση σε όλους εκείνους που αμφισβητούν, συκοφαντούν και μηδενίζουν το τεράστιο έργο που έγινε σε μία μόνο θητεία από τη δημοτική Αρχή Πελετίδη.


Εκεί θα δούμε εάν αυτή η δημοτική Αρχή δούλεψε για τις ανάγκες των λαικών στρωμάτων ή για τα συμφέροντα.

Κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών, εργατικών και άλλων κομμάτων για την κατάσταση στη Βενεζουέλα



24 Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν τον εκβιασμό της ΕΕ κατά της Βενεζουέλας και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, κάνοντας έκκληση για αλληλεγγύη στο λαό της χώρας.

Να σταματήσει η παρέμβαση και η επιθετικότητα εναντίον της Βενεζουέλας!
Αλληλεγγύη στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και στον λαό της Βενεζουέλας!
Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την κλιμάκωση της παρέμβασης και του εκβιασμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ευθυγραμμισμένη και εναρμονισμένη με την πραξικοπηματική ενέργεια «αυτοανακήρυξης» ενός προέδρου μαριονέτας, ενορχηστρωμένη και διατεταγμένη από την Διοίκηση Τραμπ, η οποία σε μια αλαζονική παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου επιδιώκει να ανατρέψει το νόμιμο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, εκλεγμένο με τη λαϊκή ψήφο, και να υπονομεύσει τη συνταγματική τάξη της Βενεζουέλας.

Ανησυχούν, γι' αυτό συκοφαντούν...




Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβηθεί από την πανσαμιακή κινητοποίηση (8 Φλεβάρη) για το Προσφυγικό και τα προβλήματα της Υγείας. Το Εργατικό Κέντρο, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, άλλα εργατικά Σωματεία, φορείς των μικρομεσαίων και επιστημονικών ενώσεων του νησιού από κοινού διεκδικούν: «Να κλείσει το "hοt spοt" στη Σάμο και στα άλλα νησιά. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν. Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας». Αυτά τα αιτήματα βάλλουν κατευθείαν στην καρδιά της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, που η κυβέρνηση υλοποιεί με ζήλο, και οδηγούν σε λύση προς όφελος των εγκλωβισμένων προσφύγων και των νησιωτών. Βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις κραυγές των κάθε λογής εθνικιστών, ακροδεξιών και της ναζιστικής ΧΑ.

Απάντηση στη σαπίλα


  Πηγή: Eurokinissi

Περισσεύει η υποκρισία από όλα τα αστικά κόμματα για την εικόνα που παρουσιάζουν αυτές τις μέρες το πολιτικό σύστημα και η Βουλή, με τη διάλυση και τις συγκολλήσεις κοινοβουλευτικών ομάδων, τις μετακινήσεις, αποπομπές και μεταγραφές βουλευτών, τη διαμόρφωση νέων πλειοψηφιών.

Στα «μαγειρέματα» και τις διεργασίες, όπου πρωτοστατεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναδίνεται η μπόχα ενός πολιτικού συστήματος το οποίο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχεια στην αντιλαϊκή πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και στη διαμόρφωση εναλλακτικών σχημάτων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Τέτοιες διαδικασίες όμως δεν είναι πρωτόγνωρες και μάταια - όπως και υποκριτικά - διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα.