Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΙΚ: Δυνατότητα διαχωρισμού του τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ

 
Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν βγάζουμε μόνη μας τα μάτια μας, δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι.
 
Τη δυνατότητα διαχωρισμού του τέλους ακινήτων από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και τη μεταφορά του στην αρμόδια ΔΟΥ δίνει στους φορολογούμενους το Yπουργείο Οικονομικών.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ ενώ εάν δηλώσει αδυναμία καταβολής του απαιτούμενου ποσού προκειμένου να «αποκοπεί» το τέλος από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να καταβάλλει 50 ευρώ και να γίνει η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού από την εφορία.

Στην εγκύκλιο του Yπουργείου Οικονομικών επισημαίνονται κατά περίπτωση τα εξής:

- Εάν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού από τον υπόχρεο.

- Εάν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε.) με μειωμένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανακκαθάρισης του τέλους ΅ε μειωμένο συντελεστή, προσκομίζοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η ∆ΟΥ, εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια, ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες, όπως έχουν προκύψει μετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθμός διπλοτύπου στην εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆ΟΥ.
 
πηγή: inews
 
 

Συλλαλητήριο για τα μεταλλεία με αιχμή το ουράνιο



Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνει στις 30 Αυγούστου, στη Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο, μ` αιχμή την διαπιστωμένη ύπαρξη ουρανίου στην επίμαχη περιοχή των Κρουσίων για την οποία δόθηκε άδεια εξόρυξης χρυσού στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ.
Όπως τονίζει το Μέτωπο, εξόρυξη ουρανίου δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικά γιατί το ουράνιο είναι στρατηγικό ορυκτό, οπότε γεννάται το ερώτημα πώς η πολιτεία δίνει άδει εξόρυξης σε μια περιοχή που περιέχει ουράνιο, μιλώντας μόνο για χρυσό.
Η ανακοίνωση του Μετώπου έχει ως εξής:
Οι φήμες και οι υποψίες υπήρχαν, ακούσματα από τους ανθρώπους στα χωριά υπήρχαν, «ουράνιο» ακούγαμε από δω κι από εκεί, απ’ τον έναν κι απ’ τον άλλο – από όλους – εκτός από τους ανθρώπους του Υπουργείου. Αυτοί όποτε ρωτήθηκαν απάντησαν με τη σιωπή τους. Υπάρχει ουράνιο; Επιτρέπεται η εξόρυξή του; Είναι επικίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον; Απαντήσεις από το ΥΠΕΚΑ, υπεύθυνες και σοβαρές δεν υπάρχουν.
Γι’ αυτό αγαπητοί μας συμπολίτες ψάξαμε μόνοι μας και ορίστε λοιπόν οι απαντήσει