Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου 2015: Σταθμός στην ιστορία της πολιτικής απάτης (βιντεο)

 

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.  Πρόκειται για ημερομηνία σταθμό όσον αφορά την πολιτική απάτη που..

 

 

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. 

Πρόκειται για ημερομηνία σταθμό όσον αφορά την πολιτική απάτη που εκπροσωπούν τα κόμματα της ολιγαρχίας, με πρωταγωνιστή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Φυσικά η εξαπάτηση του λαού, που εκείνη την ημέρα απάντησε σε ποσοστό άνω του 60% “όχι” στους εκβιασμούς και τις ταπεινώσεις, η προδοσία του, η πλήρης ασέβεια απέναντι στη βούλησή του, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με την επιβολή και του 3ου Μνημονίου. 

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος αυτός του ταξικού αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!

 

10ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή και το Σάββατο, το 10ο Εργατικό Φεστιβάλ των Κλαδικών Οργανώσεων ΚΚΕ - ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για τον σοσιαλισμό!».

Το πάρκο της Νέας Ελβετίας έγινε σημείο συνάντησης για εκατοντάδες εργαζόμενους που αναζητούν τη διέξοδο στα αδιέξοδα που ορθώνονται μπροστά τους. Που βαρέθηκαν την καταστολή και την ατελείωτη ακρίβεια, που στέκονται ενάντια στον πόλεμο και την αδικία, που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στις απεργιακές μάχες που οργανώθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις και τώρα δίνουν το «παρών» στο κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης που απευθύνει το Κόμμα.

Την πρώτη μέρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η παρουσίαση της έκδοσης «Οταν χτιζόταν το καράβι. Ρεπορτάζ για μια απεργία», του Στέφανου Λουκά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρουσιάζοντας το βιβλίο του, ο Στέφανος Λουκάς ξεκαθάρισε ότι το βιβλίο δεν είναι ένα χρονικό της απεργίας αλλά εμβαθύνει στο πώς η απεργία μπορεί να λειτουργήσει ως σχολειό και των κομμουνιστών και των εργατών για την ταξική επαναστατική πάλη. «Δίνει πολιτικά - ιδεολογικά έναν όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο τρόπο δράσης των κομμουνιστών στις τωρινές συνθήκες, το περιεχόμενό της, όχι εγχειριδιακά, αλλά με τρόπο κατανοητό, εύληπτο, μέσα από ένα παράδειγμα σαν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, με τη σκέψη ότι το διάβασμά του θα μπορούσε να βοηθήσει, με διαλεκτικό βεβαίως τρόπο και όχι με μηχανιστική μεταφορά, στην πρακτική κομμουνιστική δράση στο εργατικό κίνημα.

Το πραγματικό σκάνδαλο στη σκιά της «Novartis»

 

 

Η υπόθεση «Novartis» επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τις παραπομπές Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Εδώ και τέσσερις μέρες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν ξανά τα «ρέστα» τους σε μια προεκλογική αντιπαράθεση για το αν υπήρξε σκάνδαλο ή σκευωρία με στόχο το ξεκαθάρισμα πολιτικών «λογαριασμών» και «καταλύτη» τις κατηγορίες σε βάρος υπουργών και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για χρηματισμό τους από την πολυεθνική, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά της έναντι άλλων ανταγωνιστριών φαρμακευτικών.

Βέβαια, ο λαός δεν περίμενε τις παραπομπές που ανακοινώθηκαν την περασμένη βδομάδα για να βγάλει συμπεράσματα. Τα ίδια αυτά κόμματα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους όλο το προηγούμενο διάστημα για να κρυφτεί το πραγματικό σκάνδαλο, που δεν είναι άλλο από την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου και τα «παιχνίδια» των πολυεθνικών για την απόσπαση μεγαλύτερου κέρδους και μεριδίων της αγοράς. Πάνω σ' αυτό το έδαφος φύονται ο μεταξύ τους ανταγωνισμός και η διαπλοκή με το κράτος, που «γεννάει» σκάνδαλα και διαφθορά.

Η «καινοτομία»

 

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε κατάστημα σ/μ στο πλαίσιο του μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας 
Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε κατάστημα σ/μ στο πλαίσιο του μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Πηγή: Eurokinissi

 

Ούτε μια μέρα δεν άντεξαν τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την «ψηφιακή κάρτα εργασίας» και την ώρα που ο πρωθυπουργός διαφήμιζε χτες σε ένα στημένο σκηνικό τη λειτουργία της, η εργοδοσία έκανε σαφές με όλους τους τρόπους ότι είναι κι αυτή ενταγμένη στην αντεργατική φαρέτρα της.

Όπως από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, η «ψηφιακή κάρτα» έρχεται να περιφρουρήσει και όχι να καταργήσει τη ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει στους χώρους δουλειάς οι αντεργατικοί νόμοι όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων: Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η οποία ξεκίνησε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς επί ΣΥΡΙΖΑ. Με τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών και τα σπαστά ωράρια. Με τις αλλαγές στο πρόγραμμα εργασίας, που ανακοινώνονται στους εργαζόμενους την τελευταία στιγμή, κάνοντας σμπαράλια τη ζωή τους. Με τα 4ωρα, που ξεχειλώνουν κατά το δοκούν, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.