Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Όχι άλλες αυταπάτες! Για τις προσφυγές σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές


Μια απαραίτητη ενημέρωση


Επειδή και πάλι πολύ συνάδελφοι ρωτούν, αλλά και επειδή κυρίως έχουν ξαμοληθεί ξανά διάφοροι κομπογιαννίτες (δικηγορικά γραφεία και «συνδικαλιστές» ντίλερ τους), που καλούν τους συνταξιούχους να κάνουν δικαστικές αγωγές για να τους επιστραφεί η διαφορά από την παρακράτηση για την υγεία (6%), που φαίνεται να δημιουργείται λόγω του ότι η πρώτη παρακράτηση έγινε πάνω στην αρχική υπολογισμένη σύνταξη (κύρια και επικουρική), σε σχέση με την δεύτερη που έγινε πάνω στις σήμερα αποδιδόμενες, πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής:

El Dorado : Οι δυο ταφές της εργατικής τάξης



Η El Dorado είναι το ενδεικτικό παράδειγμα. Αλλά δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Ο κανόνας ενός συστήματος που συντρίβει την ανθρώπινη ζωή και την φύση για να εδραιώσει την κυριαρχία του. Όποιος υπερασπίζεται την El Dorado στην βάση της περιβόητης ανάπτυξης ή ακόμη χειρότερα του δικαιώματος στην εργασία, υπερασπίζεται το πιο άγριο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης που σπέρνει τον θάνατο στους ανθρώπους και κατακρεουργεί την φύση, στον βωμό μιας οικονομικής ανάπτυξης που αφορά μια κάστα παρασίτων που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη εργασία και απομυζούν τους φυσικούς πόρους.

Αντιλαϊκές πρωτιές...


Από την μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην ΔΕΘ στις 9 ΣεπτέμβρηΑπό την μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη

Μέσα στον «αχό» των ημερών, για το ποιο αστικό κόμμα μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τους όρους για την προσέλκυση επενδύσεων και συνολικά για το νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας, πέρασε σχεδόν στα ψιλά η διαπίστωση μιας ευρωπαϊκής έρευνας ότι η Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε πρώτη στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις «μεταρρυθμίσεις», όπως αποκαλούνται οι αντεργατικές - αντιλαϊκές ανατροπές και αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.



 

 
Όσοι έρχονται σε επαφή με συμβασιούχους, που μέσω ΟΑΕΔ τοποθετούνται σε Δήμους για ελάχιστα κατοστάρικα το μήνα, για να κλείσουν τρύπες, στην καθαριότητα, στις τεχνικές υπηρεσίες και αλλού, γνωρίζουν την αντιμετώπιση που συνήθως συναντάνε από τις δημοτικές αρχές, στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, αλλά και από πολλούς μόνιμους υπαλλήλους. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας, ενώ δεν διαφέρουν και δεν υστερούν σε τίποτα από τους συναδέλφους τους, πέρα από το ότι οι ίδιοι δεν είναι μόνιμοι…

Κι όμως, καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, με τη σκούπα, το πληκτρολόγιο ή το πινέλο και μαζί να βγάλουν ασπροπρόσωπο τον διευθυντή της υπηρεσίας, αλλά και το Δήμαρχο, που στο πρόσωπό του αντανακλώνται τα θετικά και τα αρνητικά ενός Δήμου. Και το καταφέρνουν.

Το φυσικό αέριο της Γάζας κι η εισβολή του Ισραήλ

το φυσικό αέριο της γάζας
 
 

Οκτώ χρόνια μετά την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα
με την Επιχείρηση «Cast Lead»

Μετά την εισβολή, τα Παλαιστινιακά αποθέματα φυσικού αερίου κατασχέθηκαν από το Ισραήλ κατά παρέκκλιση του διεθνούς δικαίου. Ένα χρόνο μετά την επιχείρηση «Cast Lead», (Συμπαγής Μόλυβδος), το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν στην Ανατολική Μεσόγειο «εκτός των ακτών του Ισραήλ»:
«…το σημαντικότερο κοίτασμα που βρέθηκε ποτέ στην υπό εξερευνηθείσα περιοχή της Λεβαντινής Λεκάνης, η οποία καλύπτει περίπου 83.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην ανατολική Μεσογείο.»
Σε συνδυασμό με το κοίτασμα Ταμαρ που ανακαλύφθηκε το 2009, στην ίδια τοποθεσία, οι προοπτικές δείχνουν μια σίγουρη ενεργειακή τόνωση για το Ισραήλ, για την Τεξανή Noble Energy και τους συνεργάτες της Delek Drilling, Avner Oil Exploration και Ratio Oil Exploration. (Δείτε επίσης άρθρο της Global Research, Ισραήλ: Αέριο, Πετρέλαιο και Προβλήματα στην Εγγύς Ανατολή, 30-12-2013.