Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Κυβέρνηση ρατσισμού – τραπεζοκρατίας – αστυνομολατρείας


   Τρεις υπουργοί κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να περιγράψουν την πολιτική και τις αρχές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας:  

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην ΕΡΤ 1, για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων στα νησιά και τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων: 

«Τα κέντρα πρέπει να είναι κλειστά. Κι όταν λέω κλειστά, εννοώ κλειστά. Αμυγδαλέζα. Να μη βγαίνει ούτε κουνούπι. Ποτέ. 24 ώρες το 24ωρο. Μέχρι να φύγουν. Το μήνυμα πρέπει να είναι: Πήγες στην Ελλάδα κύριε; Σε κλείσανε μέσα…» (οι δηλώσεις στο βίντεο εδώ, μετά το 2.20).

Συμμορία


Τα συμπεράσματα μιας ενδιαφέρουσας έρευνας του «Pew Research Center» για τη στάση της «κοινής γνώμης» απέναντι στο ΝΑΤΟ βλέπουν αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα μ' αυτά, μόλις το 37% των Ελλήνων εκφράζουν θετική γνώμη για το ΝΑΤΟ, ενώ σε ποσοστό 51% έχουν αρνητική. Ο μέσος όρος όσων εκφράζονται θετικά για το ΝΑΤΟ σε 16 χώρες - μέλη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας είναι 53% και 27% αρνητική, ποσοστά σχεδόν αντίστροφα με αυτά που καταγράφονται στην Ελλάδα. Εξίσου αρνητική απέναντι στο ΝΑΤΟ είναι και η «κοινή γνώμη» στην Τουρκία, σε ποσοστό 55%, έναντι 21% όσων εκφράζουν θετική γνώμη. Το ποσοστό αυτό εξηγείται βέβαια και από το γεγονός ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με την Τουρκία διανύουν μια αντιφατική περίοδο, με εναλλαγή εντάσεων και συγκλίσεων στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό δεν ισχύει όμως για την Ελλάδα, όπου όλα τα αστικά κόμματα, με πρώτα βιολιά την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, «πίνουν νερό» στο όνομα της «συνεργασίας» με τις ΗΠΑ και της αναβάθμισης της ελληνικής εμπλοκής στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, παρουσιάζοντας το ΝΑΤΟ ως «προστάτη» τάχα και «εγγυητή» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο κι ότι στη συνείδηση της πλειοψηφίας - ανεξάρτητα από το βαθμό ριζοσπαστικοποίησης - το ΝΑΤΟ έχει καταγραφεί ως μια επικίνδυνη συμμορία, που καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού.

Νομίζει ότι πρωτοτύπησε η νέα ΓΓΙΦ...


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Ξεκαθάρισε η νέα ΓΓΙΦ τη θέση της, κατά πόσο μπορούν οι γυναίκες εργαζόμενες στη χώρα μας να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη νέα εκπρόσωπο αυτού του θεσμού, με ένα κείμενο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να κατανοηθούν οι στόχοι του.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο πως η αγορά εργασίας εξελίσσεται σε επίπεδο δεξιοτήτων και ικανοτήτων, δεν αγνοεί τις γυναίκες αλλά αντίθετα τις επιμορφώνει και τις προσαρμόζει στις συνθήκες εργασίας.

Η έννοια της ευέλικτης εργασίας δεν σημαίνει πλέον μειωμένα ωράρια ή ημιαπασχόληση, αλλά προσαρμοσμένους τρόπους οκτάωρης εργασίας με εργασία από το σπίτι ή απομακρυσμένη εργασία.

Η ευελιξία δεν αναιρεί τα δικαιώματα της εργαζόμενης και της δίνει την ευκαιρία να επιτύχει την ισορροπία ανάμεσα στην οικογενειακή/κοινωνική και στην επαγγελματική της ζωή.

Ορμητήρια


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Το αμερικανικό «ενδιαφέρον» που εξέφρασε ο πρέσβης Πάιατ για τα ελληνικά λιμάνια, που το επόμενο διάστημα θα βγουν «στο σφυρί», είναι αποκαλυπτικό για το πώς η περιβόητη «προσέλκυση επενδύσεων», στο όνομα της οποίας «πίνουν νερό» η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, πάει χέρι χέρι με τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς.

Απ' όλες τις περιπτώσεις ξεχωρίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε πως αποτελεί «στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο για την ανάπτυξη των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα και στην περιοχή της Βαλκανικής, μέσω της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι το λιμάνι, που προορίζεται για ενεργειακός και εμπορικός «κόμβος» των ΗΠΑ στην περιοχή, αποτελεί ταυτόχρονα ορμητήριο για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς, για την προώθηση δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία και την «περικύκλωσή» της.

Στα σημεία...


«Οι υποσχέσεις της ΝΔ καταρρέουν», «είπαν ψέματα για να κερδίσουν την εξουσία», «δεν πρόκειται για το πρόγραμμα που ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε προεκλογικά, αλλά για ένα άλλο πρόγραμμα», «η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να υπαναχωρήσει σχεδόν σε ό,τι έχει υποσχεθεί προεκλογικά»... Αυτοί είναι οι άξονες της «κριτικής» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της ΝΔ, οι οποίοι αναλύονται εκτενώς και στις σελίδες της κυριακάτικης «Αυγής».
 
Πρόκειται για την ...«προγραμματική αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, την οποία καλεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις! Σαν λεπτομέρεια να θυμίσουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «αρμαγεδδώνα» το πρόγραμμα της ΝΔ, για το οποίο σήμερα την κατηγορεί ότι δεν εφαρμόζει... Κι όχι μόνο αυτό αλλά απευθύνει κάλεσμα «να μιλήσει η κοινωνία», να ...νοσταλγήσει δηλαδή ο λαός και να υπερασπιστεί την κατάσταση που ο ίδιος παρέδωσε στη ΝΔ σε όλους τους τομείς, πάνω στην οποία η κυβέρνηση «χτίζει» σήμερα την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.