Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ 2019 - 2023 «Συνεταιράκια» στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής η κυβέρνηση ΝΔ με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται η κοινή βάση της πολιτικής τους, που επιτρέπει συγκλίσεις μέχρι και στο επίπεδο της διακυβέρνησης

 

INTIME NEWS

Στο 45,21% ανέρχεται, σύμφωνα με έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κοινοβουλευτική συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2019 - 2023, με την πρώτη διετία να αγγίζει το 48,42%. Για το ΠΑΣΟΚ, το ίδιο ποσοστό φτάνει στο 68,88%. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που επαναλαμβάνει το ΚΚΕ σε όλη την προεκλογική περίοδο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει τα μισά και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων στη Βουλή.

Κι αυτό δεν γίνεται βέβαια τυχαία, αφού παρόμοια στοιχεία επαναλαμβάνονται σε όλες τις κοινοβουλευτικές περιόδους, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση. Για παράδειγμα, ο δείκτης της «κοινοβουλευτικής συναίνεσης» κατέγραψε ιστορικό υψηλό την περίοδο 2015 - 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 64,7% των νομοσχεδίων, το Ποτάμι το 64,6% και η ΝΔ το 52,3%.

Να λοιπόν πώς δικαιώνεται το σύνθημα του ΚΚΕ «Μόνοι τους και όλοι μας»! Να πώς προκύπτει όμως και το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, που δεν είναι βέβαια το ποιος θα ηγηθεί της αντιλαϊκής κλιμάκωσης στην επόμενη κυβερνητική θητεία, αλλά πόσο δυνατός θα είναι ο λαός απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση. Και αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνο με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.