Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Για τα ΝΑΤΟικά σχέδια «υπάρχει κράτος»

 

ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ: Να σταματήσει η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

 

Μόλις δυο μέρες μετά την αναχώρηση του «Liberty Pride», του οχηματαγωγού με το οποίο ξεκίνησε ο νέος κύκλος της επιχείρησης μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από και προς τη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία μέσω της Αλεξανδρούπολης, έφτασε στο ακριτικό λιμάνι ακόμα ένα αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο.

Το «USNS Brittin», που έδεσε στην Αλεξανδρούπολη λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης, με μήκος 289 μέτρων, είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει μπει έως σήμερα στο λιμάνι της πόλης.

Ο αμερικανοΝΑΤΟικός εξοπλισμός που θα ξεφορτωθεί από το «Brittin», με τη συμβολή και των 200 αξιωματικών και πολιτικού προσωπικού του αμερικανικού στρατού που βρίσκονται ήδη από την προηγούμενη βδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, θα μεταφερθεί προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπου το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν - με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία - δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ, η «Atlantic Resolve 23» και η «Defender Europe 23».

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να φτάνουν διαρκώς αντίστοιχα πλοία για τον ίδιο σκοπό, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Απέναντι

 

Στην αντιπαράθεση των ημερών για τα Τέμπη, έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ ότι χαϊδεύει «αντισυστημικά» αυτιά για να διαχέονται οι ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις και να του κόψει ψήφους στις εκλογές! Ούτε λίγο ούτε πολύ, διαφημίζει τη ...«συστημικότητά» του για να σωθεί από την κατακραυγή και μαζί με τη ΝΔ στήνουν ψηφοθηρική πασαρέλα πάνω στα συντρίμμια της πολιτικής που μαζί υπηρετούν. Τώρα που η οργή ξεχειλίζει και οι ευθύνες όλων είναι πολύ δύσκολο να κρυφτούν, τώρα που καταρρέει το «στην Ευρώπη είναι αλλιώς», η προσπάθεια να βγάλουν από το κάδρο το κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους τους εκθέτει και τους αποκαλύπτει. Από την άλλη βάζουν από το παράθυρο την θεωρία των «δύο άκρων» στο όνομα του κινδύνου της «αντισυστημικής ψήφου» ενώ ξέρουν πολύ καλά (άλλωστε συναγελάζονται μαζί τους) τα ακροδεξιά παιδιά του συστήματος, όπως ξέρουν επίσης καλά ότι η μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στο σύστημα, τις πολιτικές του και τις κυβερνήσεις του είναι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, που προειδοποίησε για τις τραγικές συνέπειες της «στρατηγικής της απελευθέρωσης» και μπήκε μπροστά για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου - κυβερνήσεων. Που δείχνει τον δρόμο για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, για φθηνές, σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, με σιδηρόδρομο - κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Γι' αυτό η ισχυροποίησή του σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη του λαού, στον αγώνα για να πάψουν οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την περιοχή και πέταξαν οικογένεια από το σπίτι της (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει την περιοχή, έγινε η έξωση οικογένειας από το σπίτι της στην Καλαμαριά, στην οδό Αγίου Βασιλείου 4, μετά την τέταρτη προσπάθεια τους.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund και ο αγοραστής πέταξε έξω την οικογένεια.

«Δεν σταματάμε, θα ξαναέρθουμε, δεν φοβόμαστε» τόνισε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Φώτης Παπάζογλου που η αστυνομία τον πέταξε έξω. Κάλεσε τον κόσμο «να οργανωθεί και να μην φοβάται γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας». «Παρότι μας κάνανε έξωση σήμερα, περικυκλώνοντας όλη την περιοχή έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε» υπογράμμισε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Νέα κροκοδείλια δάκρυα και υπόσχεση για ένταση της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Πιστή εφαρμογή και ένταση της πολιτικής που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Κ. Μητσοτάκης, αφού έχυσε μερικά ακόμα κροκοδείλια δάκρυα, ζητώντας «δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν», αλλά και «προσωπικά», στη συνέχεια αναδίπλωσε την αρχική θέση του, ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος και κάτω από την πίεση των παλλαϊκών κινητοποιήσεων, αναγνώρισε ευθύνες σε όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και την εταιρεία.

«Πουθενά αλλού δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Μα στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά! Να εκσυγχρονιστούμε κι εμείς όπως οι άλλοι, για να γλιτώσουμε από τα ατυχήματα». Πόσες φορές δεν ακούστηκε αυτό το επιχείρημα τις μέρες αυτές του θρήνου και της οργής! Είναι όμως έτσι; Υπάρχουν άραγε χώρες όπου ο σιδηρόδρομος γλιτώνει από τις συνέπειες της «απελευθέρωσης», των ιδιωτικοποιήσεων και τη συνολικότερη λειτουργία των μεταφορών με σκοπό το κέρδος; Ανάμεσα σε πολλά άλλα παραδείγματα, την απάντηση δίνει μια ανταπόκριση από την Ισπανία, όπου στις 14 Φλεβάρη ξεκίνησαν να καταθέτουν τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας που συντάραξε τη χώρα (και όχι μόνο) το 2013: Το λεγόμενο «ατύχημα του Ανγκρουά».

Ηταν 14 Ιούλη, όταν η υπερταχεία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη - Φερόλ, εκτροχιάστηκε, περίπου πέντε χιλιόμετρα πριν από τον σταθμό της πόλης Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Ογδόντα άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 130 τραυματίστηκαν. Οι ευθύνες έπεσαν πρώτα στον μηχανοδηγό για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει η αμαξοστοιχία στο συγκεκριμένο σημείο - μία στροφή - που όλοι όμως αναγνώριζαν ως το πιο επικίνδυνο της διαδρομής. Η συζήτηση για τα «ανθρώπινα λάθη» πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, όπως άλλωστε και στη χώρα μας...