Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Γ. Δελής: Στον καπιταλισμό η εθελοντική εργασία είναι απλήρωτη δουλειά (VIDEO)

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

 

 
 

Για την άμβλυνση μεγάλων αντιθέσεων και για να «μπαλώνονται» στοιχειωδώς μεγάλα προβλήματα, όπως η φτώχεια, αξιοποιείται ο «εθελοντισμός» στο έδαφος της καπιταλιστικής κοινωνίας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και λοιπές διατάξεις».

Όπως είπε, το αστικό κράτος, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η ΕΕ εκμεταλλεύονται την πρόθεση ανθρώπων που «δεν βαστάει η καρδιά τους να βλέπουν τη φτώχεια και την ανεργία γύρω τους» ώστε να προωθούν δικά τους συμφέροντα. Έφερε το παράδειγμα που προωθεί η Ε, για νέους που ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή τους δεν βρίσκουν δουλειά, καθώς τους ζητείται προϋπηρεσία, και η λογική είναι να εργαστούν απλήρωτοι σε κάποια ΜΚΟ, εθελοντικά, ώστε να αποκτήσουν την πολυπόθητη προϋπηρεσία.

ΗΠΑ Δάσκαλοι κυλιούνται στο πάτωμα για να μαζέψουν λεφτά για τα σχολεία τους (VIDEO)

 

 
 

Σαν ζητιάνοι, δάσκαλοι στις ΗΠΑ κυλιούνται στο πάτωμα για λίγα δολάρια για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων τους!

Συγκεκριμένα, δέκα δάσκαλοι στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ κυλίστηκαν στην αρένα ενός γηπέδου για να μαζέψουν όσα δολάρια μπορούσαν από μια δωρεά 5.000 δολαρίων για τις ανάγκες των σχολείων τους.

Η συγκεκριμένη «φιλανθρωπική» δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στο ημίχρονο ενός αγώνα χόκεϊ με 5.000 δολάρια που «δώρισε» η εταιρεία στεγαστικών δανείων «CU Mortgage Direct» με τίτλο «Dash for Cash», που μεταφράζεται «Άρπαξε το χρήμα».

Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο για τον λαό και δεν «κατακτιούνται» επιλεκτικά…

 



Με αφορμή τις απόψεις ορισμένων από το λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό κίνημα»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μέσα από το λεγόμενο «αντιεμβολιαστικό κίνημα» κοιτάνε να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά το θέμα των εμβολίων.

Ταυτίζουν ανόμοια  πράματα μαγειρεύοντας ένα χυλό «απαιτήσεων» και «διεκδικήσεων» που πολλές φορές έχουν ρίζα στον ανορθολογισμό και την μεταφυσική, καθιστώντας τους με αυτό τον τρόπο βολικούς αντιπάλους για την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι άμα βρεθείς σε κοινό χώρο με «αντιεμβολιαστές» θα ακούσεις δεκάδες διαφορετικές εκδοχές για τον λόγο που αρνούνται συμπολίτες μας  να κάνουν το εμβόλιο.

Το συνεκτικό κομμάτι που προβάλλουν «επικεφαλείς» αυτού του  «κινήματος» είναι το ζήτημα της «ελευθερίας» και της «καταπάτησης των δικαιωμάτων».

Κάποιοι από αυτούς  δεν είναι και τόσο άγνωστοι.

“…μια γενιά από επιστημονικά ανδρείκελα που θα εκμισθώνουν πρόθυμα τις υπηρεσίες τους στους ισχυρούς…”

 

Το 2016 ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε μια εξαιρετική παράσταση το έργο του Μπρεχτ «Η ζωή του Γαλιλαίου».

    Τέσσερις αιώνες μετά την αποκήρυξη από τον Γαλιλαίο των ιδεών του και την απάρνηση από μέρους του της επιστημονικής αλήθειας και μετά από δυο χρόνια πανδημίας όπου βοούν η αξιοποίηση, η εκμετάλλευση, η πολιτική εργαλειοποίηση της πανδημίας και η προώθηση αντιδραστικών πολιτικών επιλογών – επίθεση σε κοινωνικές και ατομικές ελευθερίες, επίθεση σε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας, αδιαφορία για την υγεία του λαού από ΜΜΜ και χώρους δουλειάς μέχρι σχολεία και εκκλησίες –

επιλογών που ζητούν “νομιμοποίηση” μέσω της υπαγόρευσης επιστημονικών άλλοθι ή έχουν εξασφαλίσει την σιγή επιστημόνων απέναντι στην αντιλαικότητα και τον ανορθολογισμό τους, 

    στο ερώτημα «τι κάνουν οι επιστήμονες;», 

    αντί άλλου σχολίου, αντιγράφουμε (από την μετάφραση του Οδυσσέα Νικάκη):   

Λ. Στολτίδης: Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (VIDEO)

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
 
 

Τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο «Θεαγένειο» αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ανάδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, με Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Το πρόβλημα θα διογκωθεί από την λειτουργία της νέας Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου, που θα στεγαστεί σε χώρο μακριά από τις βασικές εγκαταστάσεις του «Θεαγένειου», καθώς δεν προβλέπεται η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε ότι οι ελλείψεις ήταν μεγάλες πριν τη λειτουργία της νέας μονάδας, ενώ εάν λειτουργήσει χωρίς να καλυφθούν τα κενά θα προστεθούν νέα βάρη στο προσωπικό και νέοι κίνδυνοι στους ασθενείς.

Αντί να δεσμευτεί για κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κούνησε το δάχτυλο στο «δογματικό ΚΚΕ», το οποίο ασκεί κριτική για τις ελλείψεις από «ιδεολογική εμμονή» επειδή η νέα μονάδα θα είναι δωρεά!!!

902gr

ΠΑΜΕ Βαθιά θλίψη για τους δεκάδες νεκρούς στις εργασιακές γαλέρες του αμερικάνικου νότου


Οι ζωές των εργατών μετράνε! Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!»

 

Από την αποθήκη της Amazon 
Από την αποθήκη της Amazon
Πηγή: Associated Press

 

Την βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας για τον χαμό δεκάδων εργαζομένων εν ώρα εργασίας στις ΗΠΑ, στις εργασιακές γαλέρες της Amazon και άλλων εργοστασίων του αμερικάνικου νότου εκφράζει το ΠΑΜΕ. Τονίζει πως «σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς η εργατική τάξη πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής της, της υγείας της και της ασφάλειας της. Οι ζωές των εργατών μετράνε! Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: