Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού


 
 
Η σταθερή διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, για πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη, στις ζώνες γύρω από την Ξερόλακκα και το Βιολογικό Καθαρισμό στις Ιτιές, έφερε αποτέλεσμα.

Εγκρίθηκε τελικά, μετά από αντίστοιχη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Δήμου Πατρέων, η πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη στην περιοχή της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού, που ήταν και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή είχε αντιδράσει στην αρχική απόφαση της Αποκεντρωμένης να απορρίψει την απαλλαγή δημοτικών τελών για κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού, καθώς θεωρούσε αδικία να μην υιοθετείται μια τέτοια ρύθμιση, για περιοχές που, αποδεδειγμένα, δέχονται επιβάρυνση και όχληση.

«Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΥΦΟΥ»



sisyphus-2 


«Και τι θα βγει;». «Τι ωφελεί;». «Μια από τα ίδια θάναι πάλι». «Όλα είναι στημένα, τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει». «Όλοι ίδιοι είναι».

Ο Σίσυφος τιμωρημένος από τους θεούς στα Τάρταρα σπρώχνει ένα βράχο συνεχώς προς την κορυφή. Όταν φτάνει κοντά κουράζεται, ξεφεύγει ο βράχος και κατρακυλάει στα τάρταρα και πάλι ο Σίσυφος ξεκινάει από την αρχή.

Ο Σίσυφος είναι η ανθρώπινη κοινωνία. Είναι τα χιλιάδες χρόνια της ανθρωπότητας στην εξελικτική και την απελευθερωτική της πορεία.