Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Η μομφή του ΚΚΕ είναι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Eurokinissi

Με τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν ότι πίσω από τον ντόρο που σηκώνουν κάθε φορά με εναλλαγή ρόλων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με τις προτάσεις δυσπιστίας, βρίσκεται η στρατηγική τους σύμπλευση στην πιο βαθιά ταξική, απάνθρωπη πολιτική, με διαρκή μνημόνια και κόφτες, αντιλαϊκά μέτρα, ευρωπαϊκά εξάμηνα, για να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες. Ανέδειξαν ότι η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στη σύγκρουση με αυτήν τη βάρβαρη πολιτική και όχι στον εγκλωβισμό στο ποιος είναι ο «ικανότερος» διαχειριστής της.
 
Μομφή στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής

Το περιεχόμενο της μομφής που δίνει το ΚΚΕ το έδειξε το μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή (ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, το Σάββατο το μεσημέρι), ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα. Η μομφή του ΚΚΕ αφορά το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει πάνω στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν εκείνη του ΠΑΣΟΚ, «που οδηγούν καθημερινά κυριολεκτικά στην αύξηση της έντασης του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων, της εργατικής τάξης». Αφορά «την ανεργία, το πλήρες σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, το κύμα της ακρίβειας, τη βία, την καταστολή και τους απεργοκτόνους νόμους», με μεγαλύτερο θύμα τη νεολαία. Αφορά «την εμπλοκή της χώρας στους ενδοϊμπεριαστικούς ανταγωνισμούς, στις ιμπεριαλιστικές πολύμορφες πολιτικές, στρατιωτικές επεμβάσεις ή απειλές κήρυξης πολέμου, τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα ακόμα ευρύτερο - μεγαλύτερο ορμητήριο επιθετικών στρατιωτικών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που στήριξαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Ελλάδας και τα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας».

Ο Σασμός και ο Χαμός

 


Ο Σασμός είναι στην κρητική διάλεκτο και κουλτούρα η συμφιλίωση των οικογενειών μετά από μακρά αιματηρή βεντέτα, με τη μεσιτεία ανθρώπου αξιοσέβαστου στην τοπική κοινωνία που δεν έχει προσωπικό όφελος απ' το σασμό.

Ο Χαμός δεν είναι μόνο αυτό που έγινε ή γίνεται κάθε φορά που φυσάει, βρέχει, χιονίζει, έχει καύσωνα, παγετό, γενικά θυμωμένη φύση, αλλά και το αποτέλεσμα για το χαμένο κάθε σύγκρουσης του εργαζόμενου ανθρώπου, που παλεύει μόνος κι ανοργάνωτος, για τις ανάγκες του, απέναντι στις προτεραιότητες και τη διασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους. Σ' αυτή τη σύγκρουση και το χαμό ζωής, δικαιωμάτων, υγείας κι αυτού καθαυτού του μέλλοντος, σασμός, κακά τα ψέματα, δε χωράει!

Το φετινό σήριαλ της τηλεόρασης είναι ρεαλιστικό και στο Σασμό είναι προφανείς οι εξαιρετικές ερμηνείες παλιών και νέων ηθοποιών, που επωμίστηκαν όχι εύκολους ρόλους. Στη φετινή πραγματικότητα των συμφορών, ίδια κι απαράλλαχτη με κάθε αστικό πολιτικό σενάριο εδώ και δεκαετίες, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι άθλιες και ο κομπάρσος λαός εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του κομπάρσου, που οργίζεται, πληκτρολογεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αδρανοποιείται συνηθίζοντας επικίνδυνα πέντε ψίχουλα αποζημίωσης, δυο υποκριτικές συγγνώμες και μια αποδοχή της βαρβαρότητας σα να πρόκειται για το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο της εποχής.

Από το Μάτι στην Αττική Οδό: Εχθρικό για τον λαό το επιτελικό κράτος

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Της Εύης Γεωργιάδου, μέλους του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΠ της ΚΟ Αττικής

Όπως συμβαίνει κάθε φορά μετά από μια καταστροφή, περίσσεψαν και πάλι οι υποκριτικές «συγγνώμες», οι προσπάθειες διάχυσης και μετατόπισης των ευθυνών από τον έναν «υπεύθυνο» στον άλλον, ακόμα και προς τους ίδιους τους πληγέντες.

Οι αστικές αναλύσεις υποδεικνύουν ένα πλήθος «ενόχων» για να κρύψουν ξανά τον πραγματικό ένοχο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν ως μοναδικό υπεύθυνο την ανίκανη κυβέρνηση, όπως ακριβώς έκανε και η ΝΔ ως αντιπολίτευση όταν έκλεισε η Εθνική Οδός το 2017 μετά τη χιονόπτωση, καθώς και μετά την τραγωδία στο Μάτι. Αλλοι εστιάζουν μόνο στην περίπτωση της Αττικής Οδού και στους «προνομιακούς όρους» που εξασφάλισε η συγκεκριμένη εταιρεία με τη σχετική σύμβαση παραχώρησης, άλλοι στη «λαθεμένη κατανομή αρμοδιοτήτων» μεταξύ υπουργείων, Περιφερειών και δήμων.