Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Χάθηκε το μέτρημα...

 

Μια «δεύτερη» (τρίτη, τέταρτη, πέμπτη - έχουμε χάσει το μέτρημα...) ευκαιρία ζητάνε μπροστά στις ευρωεκλογές τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Νέας Αριστεράς, στην πλειοψηφία τους υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και ...φαρισαίοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το μνημονιακό έργο της οποίας υπερασπίζονται με σθένος και σήμερα.

Η ...ραχοκοκαλιά της Νέας Αριστεράς έχει ψηφίσει το 3ο μνημόνιο και έχει εφαρμόσει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους των δύο προηγούμενων, όπως ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (που ο Γεωργιάδης δεν έβλεπε την ώρα να πάει στη Βουλή να τον ψηφίσει). Αλλά και ως αντιπολίτευση την περίοδο 2019 - 2023 ήταν οι ίδιοι που στον «όλον ΣΥΡΙΖΑ» ψήφιζαν το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης ΝΔ, ενώ τα ίδια ψήφιζε το κόμμα τους και στην Ευρωβουλή.

Ο λαός, επομένως, και ιδιαίτερα ο κόσμος που αισθάνεται αριστερός, όσοι ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα τον εγκαταλείπουν, βλέποντας πιο καθαρά τον εκφυλιστικό του κατήφορο, δεν έχουν περιθώρια για νέες απογοητεύσεις. Γιατί μόνο εκεί οδηγεί η ψήφος σε δυνάμεις όπως η Νέα Αριστερά, η οποία εμφανίζεται ως ο «καλός ΣΥΡΙΖΑ», ξαναζεσταίνοντας την κρύα σούπα μιας δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης, όπου τα κέρδη του κεφαλαίου θα μπορούν τάχα να συνυπάρχουν με τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ξεπλένοντας ταυτόχρονα την ΕΕ της εκμετάλλευσης, του πολέμου, της φτώχειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Καλαμάτας για το ναυάγιο στην Πύλο

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας για το ναυάγιο στην Πύλο.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση εργατικών σωματείων και άλλων φορέων της Μεσσηνίας έξω από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, επιβεβαιώνει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών του κράτους, της FRONTEX και της ίδιας της ΕΕ για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και την προσαγωγή τριών, ανάμεσά τους και του Νίκου Κουτουμάνου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον λαό να διεκδικεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών και των πραγματικών ενόχων και αυτού του εγκλήματος». 

 

902gr

Ραβασάκια - πρόκληση


Πηγή: Eurokinissi

 

Πρόκληση για τον λαό που υποφέρει από την ακρίβεια είναι η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν, με την οποία ζητάει παρεμβάσεις για να περιοριστεί η ...ασυδοσία των πολυεθνικών!

Με τέτοιες αστειότητες προσπαθεί να κρύψει ότι υπεύθυνη για τις τιμές - φωτιά στο ράφι είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η ίδια η λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς για τα κέρδη των ομίλων, που η ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού.

Η κυβέρνηση καλεί τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα και απορρίπτει ασυζητητί τα μέτρα που διεκδικούν τα σωματεία και στηρίζει το ΚΚΕ, για αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση του ΦΠΑ, μη τυχόν και ...στάξει η ουρά της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ.

Μια ματιά στις αιτίες της ακρίβειας και στο τι κρύβεται πίσω από αυτή, είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της κοροϊδίας που χώρεσε στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Κομισιόν. Τι προκαλεί λοιπόν την ακρίβεια;