Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Καταγγέλλει εκστρατεία ψεύδους για την κατάρρευση κτιρίου ιδιοκτησίας του υπουργείου Οικονομικών


Πηγή: Eurokinissi


Για «εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης» μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο παλιό λιμάνι της καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή Πάτρας που είχε ζητήσει από τους πρώτους μήνες της θητείας της να χαρακτηρισθεί επικίνδυνα ετοιμόρροπο και τον Απρίλη του 2016 ζήτησε την κατεδάφιση του.

Υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πάτρας πως «ιδιοκτήτης του κτιρίου όπως και της συνολικής έκτασης είναι το υπουργείο Οικονομικών», το οποίο με έγγραφό του καθιστούσε την ΟΛΠΑ ΑΕ υπεύθυνη για την ασφάλεια του χώρου.

Το μπλόκο στο Βύρωνα Ο ματωμένος Αύγουστος του 1944. Ο ΕΛΑΣ εμποδίζει την εισβολή των ταγματασφαλιτών στην Καισαριανή, το Βύρωνα και το Νέο Κόσμο. Το μπλόκο στο Βύρωνα





Το μπλόκο στο Βύρωνα

Ο ματωμένος Αύγουστος του 1944. Ο ΕΛΑΣ εμποδίζει την εισβολή των ταγματασφαλιτών στην Καισαριανή, το Βύρωνα και το Νέο Κόσμο. Το μπλόκο στο Βύρωνα



Το καλοκαίρι του 1944 άρχισε να γίνεται φανερή η τύχη του πολέμου. Η ήττα της Γερμανίας άρχισε να γίνεται ορατή. Στο Ανατολικό Μέτωπο ο Κόκκινος Στρατός συντρίβει τη μια μετά την άλλη τις στρατιές του Χίτλερ. Οι 11 γερμανικές μεραρχίες, που βρίσκονται στην Ελλάδα, απειλούνται να βρεθούν κυκλωμένες από τα τανκς του στρατάρχη Τολμπούχιν.

Οι αγγλοαμερικάνοι προσπαθώντας να προλάβουν να μπουν πριν από τον Κόκκινο Στρατό στην καρδιά της Γερμανίας προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα.
Χωρίς καμία ενόχληση από την αγγλική αεροπορία και το στόλο, οι χιτλερικοί αποσύρουν δυνάμεις τους από τα νησιά του Αιγαίου και τα συγκεντρώνουν στην Αττική.

Δεν είναι για τη «μαρίδα»...


Μετά «βαΐων και κλάδων» παρουσίασε η κυβερνητική προπαγάνδα την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του «εξωδικαστικού μηχανισμού» για τη ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων, ούτε λίγο ούτε πολύ υπονοώντας πως θα δώσει «ανάσα» στους χιλιάδες υπερχρεωμένους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες. Βέβαια η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη: Ο μηχανισμός όχι μόνο δεν αφορά τη «μαρίδα», η οποία θα συνεχίσει να είναι «πνιγμένη» στα χρέη, αλλά αντίθετα, βάζοντας «πλάτη» στο σταθερό στόχο του κεφαλαίου για «ξεκαθάρισμα» των υπερχρεωμένων μεγάλων επιχειρήσεων, την απελευθέρωση κεφαλαίων από όσες επιχειρήσεις χαρακτηριστούν «μη βιώσιμες» προς άλλες, «υγιείς», με σταθερή την κατεύθυνση συγκέντρωσης της επιχειρηματικής «πίτας» και των κερδών, έρχεται να διευκολύνει την «εφόρμηση» στα νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εφόρμηση που, όπως δείχνει και σειρά άλλων μέτρων που προωθεί παράλληλα η κυβέρνηση, προϋποθέτει και το τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων στους αντίστοιχους κλάδους. Καμία λοιπόν αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, αντίθετα πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους, σε συμμαχία με την εργατική τάξη, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.