Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«Όχι στο πολεμικό προσκλητήριο» «Καμία συμμετοχή, καμία υπηρεσία στο ευρωπαϊκό στρατηγείο και στον ευρωστρατό»

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 54 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
 
Μας έστειλαν πολεμικό προσκλητήριο. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τις άμεσες μεταθέσεις δεκάδων συναδέλφων φαντάρων στο 485 Τάγμα Διαβιβάσεων στη 1η Στρατιά Λάρισας, για να τεθούν στην υπηρεσία του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ, που θα καθοδηγήσει την συνδρομή των ευρωπαίων μισθοφόρων στην γαλλική επέμβαση στην πρώην αποικία τους. Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί και η εκπαίδευση των 700-1000 Ευρωπαίων Μισθοφόρων που θα μεταβούν στη χώρα της Αφρικής.
Αυτό το προσκλητήριο το θεωρούμε πρόκληση. Και το πετάμε στον κάδο σκουπιδιών της ιστορίας.
 
Δε δεχόμαστε να προσφέρουμε καμιά υπηρεσία. Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή και συμβολή σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί τη δράση γαλλικών κολοσσών όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑΛ», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «France Telecom».  
Αυτές οι επεμβάσεις στηρίζονται στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν οι βάσεις, πόσο μάλλον ένα στρατόπεδο που χαρακτηρίζεται στρατηγείο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φαντάροι που βρίσκονται εκεί, με συγκεκριμένες μάλιστα ειδικότητες, αποτελούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέρος της νέας βάρβαρης εκστρατείας. Όμως, κάθε προσπάθεια που μπλοκάρει τα σχέδιά τους καθυστερεί ή αποτρέπει εντελώς τις επιχειρήσεις, φέρνει πιο κοντά το τέλος των συρράξεων. Αν μπορέσουμε να σταματήσουμε έστω και ένα γρανάζι της πολεμικής μηχανής θα το κάνουμε. Δε γινόμαστε εμείς γρανάζι της νέας βάρβαρης εισβολής.
Αρνούμαστε, λοιπόν να συμμετέχουμε σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο, στη δυστυχία και την προσφυγιά, προκαλώντας αργά ή γρήγορα νέα εγκλήματα κατά μεταναστών-προσφύγων σε Έβρο-Λαβεντούζα-Αγαθονήσι! Θα έχουν το θράσος στη συνέχεια να μας δώσουν νέες διαταγές για το πώς θα συμβάλουμε στην αποτροπή των νέων μεταναστευτικών κυμάτων.
Είναι προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει φόρους, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, απολύει δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, διαλύει την υγεία-παιδεία-ασφάλιση, και φορτώνει στις πλάτες μας το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, να επιβάλλει στο λαό να πληρώσει 3-20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για την προετοιμασία-εκπαίδευση των εκατοντάδων Ευρωπαίων Μισθοφόρων και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου. Να αδειάζουν στρατόπεδα από συναδέλφους την ώρα που υποφέρουμε από την εμπλοκή και συνεχόμενες υπηρεσίες, την ώρα που οι στρατοκράτες απαιτούν αύξηση της θητείας.
Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή στο νέο βάρβαρο πόλεμο του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των Γάλλων ιμπεριαλιστών. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ολοένα περισσότερο εμπλέκεται στρατιωτικά σε άδικους πολέμους- Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι και τώρα Κεντροαφρικανική Δημοκρατία- για να αναβαθμίσει οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα εντελώς ξένα από εμάς. Είναι η συνέχεια του σκληρού ταξικού πολέμου που διεξάγει εναντίον του εργαζόμενου λαού μας και της ακραίας κρατικής καταστολής.
Καλούμε τους συναδέλφους από όλα τα στρατόπεδα της χώρας να συνυπογράψουν αυτό το κείμενο. Είναι το ελάχιστο αντιπολεμικό, ταξικό καθήκον που έχει η στρατευμένη νεολαία. Καλούμε τον καθένα να αρνηθεί τη συγκεκριμένη μετάθεση και κάθε μετάθεση-υπηρεσία που τον εμπλέκει σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Ήδη οι πρώτοι συνάδελφοι που αρνήθηκαν μας δείχνουν το δρόμο. Εξάλλου και ο ίδιος ο όρκος που έχουμε δώσει μιλάει για την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας. Κανείς δε μπορεί να μας μετατρέψει σε πιόνια του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των εφοπλιστών.
Δε μας τρομάζουν οι φυλακές και οι απειλές για στρατοδικεία. Παράνομες και απάνθρωπες είναι οι πολεμοχαρείς διαταγές τους. Απευθύνουμε τέλος συνολικά στο εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να στηρίξει την προσπάθειά μας και να σχεδιάσουμε κοινούς αγώνες για την αποτροπή όλων των πολεμικών σεναρίων που εμπλέκουν τη χώρα μας. Τώρα είναι η στιγμή που η έμπρακτη αλληλεγγύη θα βάλει φραγμό στην προσπάθεια εκφοβισμού της αγωνιζόμενης στρατευμένης νεολαίας. Στον ίδιο το πόλεμο.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ

Λάρισα: Σε κατάσχεση μισθού εργαζόμενου προχώρησε η εφορία - Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΕΚ Λάρισας

Από παλαιότερη κινητοποίηση έξω από την εφορία στη Λάρισα
 Στην κατάσχεση μισθού εργαζόμενου προχώρησε η εφορία στη Λάρισα. Πρόκειται για εργαζόμενο στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λάρισας, για οφειλή που είχε στην εφορία, καθώς επί 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος και δεν είχε ούτε για να φάει.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης που από τη μια καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και από την άλλη δίνει εντολή για την κατάσχεση των εξευτελιστικών μισθών ακόμα και των εργαζόμενων με 5ημνα Κοινωφελούς Εργασίας, βυθίζοντάς τους στην απόγνωση. Το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή της Α' ΔΟΥ απαιτώντας την άμεση επιστροφή του μισθού που παρακρατήθηκε.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, πρώτης και δεύτερης κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και 150 τμ για τετραμελή οικογένεια και αντίστοιχα 200.000 ευρώ και 100 τμ για μεμονωμένο ζευγάρι.
Διαγραφή χρεών από τόκους για άνεργους και εργαζόμενους, με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ μεικτά και αναστολή πληρωμής δανείων για όσο διαρκεί η κρίση.
Απαλλαγή από την φορολογία για ζευγάρι μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτών, με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί».
πηγή:  902.gr

Η ψείρα βγήκε στο γιακά...

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko


 Η ψείρα έχει βγει στο γιακά. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω κρύβεται μια προστυχιά, μια λαμογιά. Όσο πιο δυσώδης είναι η εκάστοτε υπόθεση, τόσο πιο βαθιά το πολιτικό κατεστημένο είναι βουτηγμένο σ’ αυτήν.

   Ουδείς, πλέον, εκπλήσσεται: Τσοχατζόπουλοι, Μαντέληδες, Τσουκάτοι, «αναψυκτήρια», «κότερα», χρηματιστηριακές φούσκες, δομημένα ομόλογα, Βαβύληδες, Βατοπέδια, Τομπούλογλου, υποβρύχια που γέρνουν, γερμανικές εταιρείες που «λαδώνουν» κατά το δοκούν, εξοπλιστικά, «λίστες Λαγκάρντ», λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

   Ένα απίστευτο φαγοπότι. Σε ένα διαρκές «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του». Που εξελίσσεται πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού. Κι όμως κάθε φορά που η μπόχα ξεχειλίζει δεν χάνουν ευκαιρία να δώσουν το παρών κι εκείνοι οι πρόθυμοι κλόουν, οι έτοιμοι να υποδυθούν ότι... «πέφτουν από τα σύννεφα».

   Τι υποκρισία! Αλήθεια, δεν τους έχει ενημερώσει κανείς ότι ζουν στη χώρα που η κυβέρνηση έκανε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη «Ζήμενς»; Εξωδικαστικό συμβιβασμό σύμφωνα με τον οποίο η «Ζήμενς έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα υπέρ της... διαφάνειας. Η «Ζήμενς»! Ώρα είναι να βάλουν και καμιά ΜΚΟ... ναρκαλιευτών για να «ελέγξει» τις ΜΚΟ...

   Λέξεις καθημερινής χρήσης και έννοιες αειθαλείς: «Λάδωμα», μίζα, ρουσφέτι. διαφθορά, διαπλοκή, ο «γνωστός», η αδιαφάνεια, η συναλλαγή, η κομπίνα, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, η αξιοποίηση της πολιτικής εξουσίας ως εφαλτήριο ατομικού πλουτισμού.

   Αλλά: Όλα αυτά είναι «φυσικά φαινόμενα»; Αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να ασχολούνται μαζί τους οι ...μετεωρολόγοι. Όλα αυτά είναι προϊόν της «κακής ανθρώπινης φύσης»; Τότε δεν θα ζητούσαμε τα ρέστα από την πολιτική εξουσία, μα από τους ψυχολόγους, άντε και από μερικούς ...ψυχιάτρους.
 Προφανώς η σαπίλα που μας περιβάλει συνιστά ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα. Που μετά από τόσες απόπειρες... κάθαρσης, η βρωμιά της αποδεικνύεται απείρως ανθεκτικότερη από όλες μαζί τις διακηρύξεις περί «εξυγίανσης». Που οφείλεται, επομένως, αυτή η διαχρονικότητα του προβλήματος αν όχι στο γεγονός ότι η ρίζα του προβλήματος (άρα και της λύσης του) ξεκινάει από τα σπάργανα του πολιτικο-οικονομικού συστήματος, των δομών του, της λειτουργίας του;

Αποτυχιών συνέχεια …

Σπηλιωτόπουλος: Αν δεν τα καταφέρω ως δήμαρχος θα εγκαταλείψω την πολιτική

Αποτυχιών συνέχεια …

Τη δέσμευση του ότι αν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων και αποτύχει τότε θα παραιτηθεί και θα εγκαταλείψει την Αθήνα , την πολιτική , την χώρα ακόμα και τα εγκόσμια εξέφρασε ο αποτυχημένος πρώην υπουργός Παιδείας καθώς και ο αποτυχημένος πρώην υπουργός Τουρισμού . 

Δεν αναφέρομαι σε δύο αποτυχημένους πρώην υπουργούς αλλά σε έναν αποτυχημένο πρώην υπουργό δύο διαφορετικών υπουργείων , δηλαδή στον Άρη Σπηλιωτόπουλο .
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν από αποτυχίες . Οι αποτυχίες δεν τον πτοούν . Όσες περισσότερες τόσο καλύτερα . Γιαυτό συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα .
Με αυτή την νοοτροπία απέτυχε ως υπουργός Παιδείας , απέτυχε ως υπουργός Τουρισμού και σήμερα ζητάει από τους δημότες της Αθήνας να του επιτρέψουν να ξαναποτύχει ως δήμαρχος Αθηναίων αυτή τη φορά . Και όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε , δεν είναι δύσκολο άλλωστε , αρκετοί Αθηναίοι θα δώσουν αυτή την ευκαιρία στον Άρη τον Σπηλιωτόπουλο . Γιατί οι Αθηναίοι δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους Έλληνες . Και επειδή του Έλληνα ο τράχηλος μόνο ζυγό δεν υπομένει αλλά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο μπορεί να τον υπομένει αιώνια , θα τον ξαναψηφίσει. Και ας μην έχει ούτε καν μια επιτυχημένη πιτσαρία στο ενεργητικό του . 
Μπορεί ο Έλληνας να είναι ανυπόμονος με όλους και με όλα αλλά με τους πολιτικούς έχει ιώβεια υπομονή. Τόση υπομονή που είναι ικανός να εκλέγει τον Σαμαρά πρωθυπουργό για τα επόμενα τριάντα χρόνια περιμένοντας πότε θα σώσει την Ελλάδα .
(Το μυστικό ενός πετυχημένου κράτους είναι οι πολίτες του να έχουν υπομονή με όλους εκτός από τους πολιτικούς . Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή με κανέναν παρά μόνο με τους πολιτικούς .)