Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Η ειρήνη και η ευημερία των λαών δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των ενεργειακών ανταγωνισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ



Σε σχόλιό του για τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο.

Εδώ και πολύ καιρό, το ΚΚΕ έχει αναδείξει τους τεράστιους κινδύνους, που εξελίσσονται στην περιοχή μας σε βάρος των λαών και έχει αντιπαρατεθεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα, προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των "συμμάχων", το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας οδηγεί το λαό σε μεγάλες περιπέτειες».

902gr

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Δύναμη σταθερότητας για το κεφάλαιο




Ολα τα σενάρια ανοικτά για τη στάση του ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά άφησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας ωστόσο καθαρό ότι θα στηρίξει τους βασικούς στόχους των επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης.
 
Τόνισε, άλλωστε, ότι το ΚΙΝΑΛ είναι «δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», που επιδιώκει «να μπει τέλος στην πόλωση και τον διχασμό», έχοντας «πίστη στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα εθνικά θέματα και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Διαβεβαίωσε ότι: «Θα ασκήσουμε υπεύθυνη, σοβαρή αποφασιστική αντιπολίτευση στις πολιτικές που έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα. Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση των αρνητικών όψεων της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα συμβάλουμε θετικά και ουσιαστικά».

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ....ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ !!! [ video ]



 
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Για στρίψε και λίγο επιτέλους! 
Να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, δεν το συζητώ, τόσα έπαθες, δεν μπορεί να μην κατάλαβες.
Για να ψηφίσεις ΝΔ ώστε να τιμωρήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ‘χεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης και μνήμης.
 
  
 

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 'Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ»;


Άλλος ένας κάλπικος καβγάς
 
 
Αλήθεια, το δίλημμα που διατυπώνεται ως στοιχείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, «επιδόματα στους φτωχότερους ή μέτρα στήριξης της ανάπτυξης», είναι πραγματικό; Συνιστά δηλαδή μια σημαντική διαφορά στην άσκηση πολιτικής που αφορά τη ζωή των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Σε ποια βάση γίνεται αυτή η συζήτηση; Αυτή η συζήτηση ανάμεσα στα δύο κόμματα που φιλοδοξούν να έχουν ρόλο «πόλων» στην εναλλαγή κυβερνήσεων, γίνεται με ορισμένα πράγματα ως ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

  • Πρώτον, την ΑΠΟΔΟΧΗ των μεταμνημονιακών δημοσιονομικών στόχων των «πρωτογενών πλεονασμάτων» και του τρόπου που αυτά θα επιτευχθούν: Με αυστηρή λιτότητα για το λαό, συνέχιση της φοροληστείας και των χαρατσιών κ.λπ.
  • Δεύτερον, την ΑΠΟΔΟΧΗ του στενού κορσέ της «δημοσιονομικής ασφάλειας και σταθερότητας», που καθορίζει τα «αυστηρά όρια» δαπανών για «παροχές» προς τα λαϊκά στρώματα.
  • Τρίτον, την ΑΠΟΔΟΧΗ ότι με τους όρους «ανάπτυξη» και «αναπτυξιακά μέτρα» εννοούνται παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, για να αβγατίσουν τα κέρδη τους, να μεγαλώσουν οι «δουλειές» τους, να τα βγάλουν πέρα με τους ανταγωνιστές τους. Σε αυτά τα «αναπτυξιακά μέτρα» περιλαμβάνονται όλο το αντεργατικό πλαίσιο, τα μέτρα διαχείρισης και μοιράσματος της ανεργίας, το «άνοιγμα» νέων πεδίων κερδοφορίας και βέβαια οι απαλλαγές από φόρους, οι κρατικές επιδοτήσεις κ.λπ.

Δική σου υπόθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ


Τρεις βδομάδες μένουν μέχρι την Κυριακή 7 Ιούλη, που θα ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, χρόνος που πρέπει να αξιοποιηθεί ώρα την ώρα και μέρα τη μέρα, για να φτάσουμε πλατιά σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαίους. Για να φτάσει παντού το κάλεσμα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.
 
Οι μέρες αυτές που απομένουν, θα είναι γεμάτες με εκατοντάδες πρωτοβουλίες, με συσκέψεις, με συγκεντρώσεις, με εξορμήσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και γειτονιές. Γεμάτες με τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» καθημερινά, ώστε ο εξοπλισμός με επιχειρήματα να είναι διαρκής, να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια στην αντιπαράθεση με τα ψεύτικα διλήμματα, στην ανάδειξη του πραγματικού διακυβεύματος της επόμενης μέρας των εκλογών, επομένως και της ανάγκης να δυναμώσει η συστράτευση με το ΚΚΕ.

Κανένας δεν περισσεύει στη μεγάλη μάχη
 
Τώρα όλοι στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ! Με το σύνθημα αυτό πρέπει να «επιστρατευτούν» όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις στην πολιτική δράση. Δυνάμεις που έδειξαν και στην τριπλή εκλογική μάχη του Μάη ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά στο πλάι του Κόμματος. Εργαζόμενοι που συγκρότησαν εκλογικές επιτροπές στήριξης σε χώρους δουλειάς και κλάδους, υποψήφιοι που εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που δείχνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να μπουν νέες δυνάμεις στον αγώνα. Με σχέδιο και καλή διάταξη για να μπούμε σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους, με «άπλωμα» μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος σε συνοικίες, με επιμονή στην οργάνωση συσκέψεων για τον εξοπλισμό και τη μαχητικοποίηση ακόμα περισσότερων, μπορεί να ανέβει κι άλλο η αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας.

Το νέο Περσικό Κόλπο του καπιταλισμού ─ ΚΚΕ: Η επιθετικότητα των ΗΠΑ, οι σχεδιασμοί του Ισραήλ και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους


Στιγμιότυπο από το βίντεο που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, απεικονίζει τη ζημιά στο τανκερ και την νάρκη

 ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Ανοικτή στοχοποίηση του Ιράν από τις ΗΠΑ που αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή
Παρασκευή 14/06/2019 - 09:16 - Ενημέρωση: Παρασκευή 14/06/2019 - 16:00
Πυκνώνουν ανησυχητικά τα «σύννεφα» πάνω από τον Περσικό Κόλπο, μετά και από τις δύο νέες περίεργες «επιθέσεις» σε δεξαμενόπλοια που σημειώθηκαν νωρίς χτες το πρωί ανοικτά του Κόλπου του Ομάν.
 
 
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στοχοποιούν ανοιχτά το Ιράν, και μετά τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που λένε ότι εικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, να αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του ενός τάνκερ.