Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ποιος ικανοποίησε ποιον;


Οι «δανειστές» υπέρ των πρόωρων εκκλογών/ Μέρκελ: «Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος της κρίσης»!

German Chancellor Angela Merkel, right, points as she and the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras leave after a press conference as part of a meeting at the chancellery in Berlin, Germany, Monday, March 23, 2015. (AP Photo/Michael Sohn)

 ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 


Η μεταστροφή στον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κυβέρνησης από τους δανειστές, είναι εξίσου ταχύτατη  με τη μνημονιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης. Αυτή, η αμοιβαία αλλαγή εμφανίζεται και στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το πρόσφατο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν «αναξιόπιστο», «αφερέγγυο», «επικίνδυνο» κ.λπ.

Ασφαλώς η πιο εντυπωσιακή, ήταν η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε από τη Βραζιλία: «Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος της κρίσης»!
Εξίσου εντυπωσιακή και αποκαλυπτική ήταν η δήλωση του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group), Τόμας Βίζερ. Όταν ρωτήθηκε αν οι εκλογές θα αλλάξουν τους αριθμούς της «συμφωνίας διάσωσης», ο κ. Βίζερ είπε: «Όχι … αυτό ήταν πραγματικά ένα αναμενόμενο βήμα και για πολύ κόσμο ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια σαφέστερη δομή στην ελληνική κυβέρνηση… Τον Οκτώβριο έχουμε μια συνεδρίαση για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους και (μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου) ελπίζουμε για την περαιτέρω πρόοδο του προγράμματος».

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Καμιά φορά ακούς φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους να λένε για την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής: ότι μπορεί να είναι ότι είναι, αλλά… τα λένε για τους καναλάρχες, τα χώνουν στους εθνικούς εργολάβους, βρίζουν τους τραπεζίτες κτλ.

Αλήθεια έχετε υπόψη σας τι προέβλεπε  το πρόγραμμα του ιταλικού  φασισμού κατά την περίοδο 1919-1922, πριν δηλαδή αναλάβουν την εξουσία;

Κατάργηση της Μοναρχίας, της Συγκλήτου και των Ευγενών.

Δημοκρατική και καθολική ψηφοφορία για την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης ως Ιταλικό Τμήμα της Διεθνούς Συντακτικής Συνέλευσης των Λαών.

Διεθνής αφοπλισμός και κατάργηση της αναγκαστικής στρατιωτικής θητείας.

Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Δήμευση των πολεμικών υπερκερδών και φορολογία του κεφαλαίου: κατάργηση του Χρηματιστηρίου και διάλυση των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και των τραπεζών.

Η γη στους αγρότες.

Μεταφορά του ελέγχου της βιομηχανίας στα συνδικάτα τεχνιτών και εργατών….


O Χίτλερ επιθεωρεί τις εγκατασάσεις της ThyssenKrupp, συνοδευόμενος από τους ιδιοκτήτες.