Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στη διαδήλωση στο Δομοκό

Τα τελευταία γεγονότα, με την προσαγωγή διαδηλωτών που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία εναντία στο νομοσχέδιο για τις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας και στην φυλάκιση των πολίτικων προσφύγων από την Τουρκία, αποτελούν ακόμα ένα κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη ένταση της κρατικής καταστολής εναντία σε όσους τολμούν να αγωνίζονται και μια ακόμα απόδειξη του ρόλου της Χ.Α ως μαντρόσκυλου του συστήματος.
Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης έξω από τις φύλακες Δομοκού, που πραγματοποιήθηκε με έντονη την παρουσία της αστυνομίας και ουσιαστικά με την απαγόρευση της ολοκλήρωσης της πορείας εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη φυλακή, λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή μελών της Χ.Α στα Φάρσαλα.
Με τη δικαιολογία τις φθορές που πραγματοποιηθήκαν στα γραφεία της Χ.Α η αστυνομία προσήγαγε δεκάδες διαδηλωτές και χρησιμοποίησε κουκουλοφόρους Χρυσαυγίτες για να «ταυτοποιήσουν τους δράστες» εντός της κλούβας των ΜΑΤ! Το γεγονός ότι το λεωφορείο μετά την αποχώρηση από τις φύλακες Δομοκού ήταν υπό αστυνομική συνοδεία-επιτήρηση και το ότι δεν έκανε στάση στα Φάρσαλα δεν απασχόλησε ιδιαίτερα την ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν 30 προσαγωγές και η εκδικητική σύλληψη του γνωστού αγωνιστή του αντιεξουσιαστικού χώρου, Γρηγόρη Τσιλιμαντού, με την κατηγορία ότι προκάλεσε φθορές στα γραφεία της Χ.Α.
Όσο η επίθεση του συστήματος θα εντείνεται, θα γινόμαστε όλο και συχνότερα μάρτυρες τέτοιων φαινομένων. Η τρομοκράτηση του λάου και η πάταξη κάθε φωνής αντίστασης είναι πλέων στην ημερήσια διάταξη. H φασιστικοποίηση της δημοσιάς ζωής θα συνήχηση και η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση του λάου και η πάλη του ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση στα δικαίωμά του, ενάντια στην εξάρτηση στη λιτότητα και το μεσαίωνα που του έχουν επιβάλει.
- Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντία του Γρηγόρη Τσιλιμαντού
- Άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων από την Τουρκία

www.kkeml.gr
 


  Συλλήψεις από τα ΜΑΤ παρουσία Χρυσαυγιτών - Καταστολή στην πορεία στις φυλακές Δομοκού

Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε...

 Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Αύριο απεργούμε. Απεργούμε γιατί κατάντησαν την κοινωνία εδώ:

Απεργούμε. Γιατί οδήγησαν τον τόπο εδώ:

Απεργούμε. Γιατί έφτασαν το λαό εδώ:

Αύριο απεργούμε. Απεργούμε και κατεβαίνουμε από τις 10 το πρωί στην Ομόνοια γιατί γέμισαν με νιάτα τις ουρές της ανεργίας:

Απεργούμε. Γιατί εξευτέλισαν την ανθρώπινη ύπαρξη:

Απεργούμε. Γιατί αρνούμαστε τη «σωτηρία» τους: 

Αύριο απεργούμε. Απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλη την Ελλάδα γιατί αρνούμαστε το «μέλλον» τους:

Αύριο απεργούμε. Απεργούμε γιατί όταν έλεγαν «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» μεθόδευαν τη χρεοκοπία εκατομμυρίων ανθρώπων του λαού. Μεθόδευαν αυτό:

Απεργούμε. Γιατί όταν έλεγαν «ΕΕ ή χάος»  μεθόδευαν το ευρωενωσιακό χάος της αδιανόητης ανεργίας, των συσσιτίων, των ληγμένων τροφίμων. Μεθόδευαν αυτό:

Απεργούμε. Γιατί αυτοί που εκβίαζαν με το «ευρώ ή δραχμή» έφεραν την πλήρη... αφραγκία, το μηδενικό εισόδημα, τη φτώχεια, τη δυστυχία. Εφεραν αυτό:

Αύριο απεργούμε. Απεργούμε γιατί έχουν το θράσος να ψηφοθηρούν (!) σε μια χώρα που την κατάντησαν το 70% του πληθυσμού της να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και τα παιδιά της να λιποθυμούν λόγω ασιτίας στα σχολεία. Απεργούμε γι’ αυτό:

Απεργούμε. Γιατί έχουν το θράσος να μιλούν για «σωτηρία» αυτοί που σφαγίασαν μισθούς και συντάξεις, αυτοί που «φυλάκισαν» δικαιώματα και «απελευθέρωσαν» τις απολύσεις. Απεργούμε γι’ αυτό:

Απεργούμε για τα μαγκάλια. Για τις αυτοκτονίες. Για τα «success story» του καπιταλισμού των κρίσεων και της «ανάπτυξης» των 500 ευρώ βασικό.  Απεργούμε γι’ αυτό:

Αύριο απεργούμε. Γιατί αυτοί που ξεκίνησαν με απειλές, όπως εκείνο το ιταμό «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς», κατέληξαν να φέρουν από δοτούς τραπεζίτες πρωθυπουργούς μέχρι «μαύρα» στην ΕΡΤ. Εφεραν τη «μαυρίλα» της μετανάστευσης, της αιθαλομίχλης και της κατάθλιψης. Εφεραν καταστολή. Εφεραν αυταρχισμό. Εφεραν τη «δημοκρατία» των επιστρατεύσεων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Εφεραν τον εκφασισμό. Εφεραν τη «μαυρίλα» των συνομιλητών με τον ναζισμό έως τα έγκατα των πρωθυπουργικών γραφείων. Αύριο απεργούμε και γι’ αυτό: