Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

«Κάναν το λιμάνι στρατόπεδό τους και ο λαός μας γίνεται στόχος των εχθρών τους»


Συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία στους δρόμους της πόλης χτες από την ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

 

Σε συμβολική συγκέντρωση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας έτσι τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο πολέμου μέσα και από την αξιοποίηση των υποδομών, όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο και το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, στη γιγαντιαία «πρόβα πολέμου» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η συμμετοχή της πόλης στη ΝΑΤΟική άσκηση «DEFENDER 2021» και η εμπλοκή της χώρας συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δημιουργούν νέους μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό της περιοχής, καθώς τον μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων. Κάλεσε τον λαό και τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής «να πάρουν θέση, να τοποθετηθούν, να κινητοποιηθούν και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους» στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που υλοποιούνται στην περιοχή και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.

Υπερωρίες


Μπορεί μπροστά στο ασταμάτητο τρίτο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη, η κυβέρνηση να αναβάλλει όπως φαίνεται την όποια χαλάρωση των περιορισμών, όμως την ίδια στιγμή οι διαβουλεύσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού εντείνονται. Ετσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times», η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει το «πράσινο φως» σε Βρετανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί και θα έχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, για να έρθουν στη χώρα μας, και μάλιστα από τον ερχόμενο Μάη. Πρόκειται για τη γνωστή συζήτηση γύρω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πλασάρεται ως «πανάκεια» για το άνοιγμα του Τουρισμού, δίχως όρους και προϋποθέσεις, αν και δεν έχει αποδειχτεί ότι ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει κιόλας τον ιό. Θυμίζουμε ότι - πάλι με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων - η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως «εκτός από υγειονομικούς θα υπεισέλθουν και οικονομικοί παράγοντες» στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών, ιεραρχώντας ψηλά τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, για ευνόητους λόγους. Ο Φλεβάρης «φλεβίζει» λοιπόν και η κυβέρνηση εργάζεται ...υπερωρίες για τη θωράκιση του τουριστικού κεφαλαίου, κάτι που έχουν πληρώσει πανάκριβα οι εργαζόμενοι, τόσο με το φούντωμα της πανδημίας λόγω του ανοίγματος του Τουρισμού με τα πρωτόκολλα - λάστιχο πέρυσι το καλοκαίρι, όσο και με την εργασιακή ζούγκλα στον κλάδο, που φέτος προμηνύεται ακόμα πιο άγρια.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΕΕ καλύπτει πλήρως τον αντικομμουνιστικό νόμο της κυβέρνησης της Σλοβακίας

 

Προκλητικά καλύπτει τον αντικομμουνιστικό νόμο στη Σλοβακία, που επιδιώκει να στοχοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία, τη δράση των κομμουνιστών, των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, η αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Β. Γιούροβα, σε απάντησή της σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Θυμίζουμε πως με Ερώτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλούσε την Επιτροπή να τοποθετηθεί σχετικά με τον νέο αντικομμουνιστικό νόμο της κυβέρνησης της Σλοβακίας, που χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σλοβακίας «εγκληματική και καταδικαστέα οργάνωση».

Η Επίτροπος στην απάντησή της προσπερνά το αντικείμενο της Ερώτησης χωρίς να αναφέρει ούτε μία λέξη, ενώ αντί απάντησης παραπέμπει στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 19-9-2019 «σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης».

Πρόκειται για το κατάπτυστο ψήφισμα που εξισώνει το τέρας του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό, καλεί σε απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, σε διώξεις των κομμουνιστών και της κομμουνιστικής ιδεολογίας, στη χυδαία παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει μέχρι τον παραληρηματικό ισχυρισμό ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος «ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα της διαβόητης Συνθήκης μη επιθέσεως της 23ης Αυγούστου 1939 μεταξύ ναζί και Σοβιετικών»! Αυτό το χυδαίο κι ανιστόρητο ψήφισμα έχει κάνει «σημαία» του ο ναζί - εγκληματίας Λαγός, ο οποίος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, παρά την καταδίκη του, ελέω κωλυσιεργίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Αντικομμουνιστική γραμμή

 

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα  
Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Ζήλεψε μάλλον τον αντικομμουνιστικό βούρκο στα social media και είπε να βρει κι αυτή ένα στασίδι... 

Για την Έλενα Ακρίτα ο λόγος, η οποία φαίνεται ότι πήρε τη «γραμμή» του αντικομμουνισμού από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τερματίζοντας τον όρο «ρίχνω την μπάλα στην εξέδρα», επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σήμερα στη Βουλή, λέγοντας ότι ...«έγιναν φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα που έγιναν επί Στάλιν στα μπαλέτα Μπολσόι» και «κακοποιήσεις, τους βιασμούς, τις αυτοκτονίες που συνεχίστηκαν πολλές δεκαετίες στο χώρο της Τέχνης στη Σοβιετική Ένωση»... 

Ένα χρόνο μετά

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 185.000 κρούσματα και σχεδόν 6.500 θύματα. Οι δώδεκα αυτοί μήνες προσφέρονται για συμπεράσματα από το λαό, που καθημερινά δίνει μάχη για την υγεία και τη ζωή του, μετράει όμως τις συνέπειες της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, που έχει ως βασικό κριτήριο τη θωράκιση του «ορατού εχθρού», δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αυτό βρίσκει διαρκώς μπροστά του ο εργαζόμενος, σε κάθε του βήμα: Για να φτάσει στη δουλειά, στη διάρκεια του ωραρίου του, σε αποθήκες, μαγαζιά και γραφεία - εστίες υπερμετάδοσης. Στη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζει αν χρειαστεί νοσηλεία, ή στη θεραπεία που άφησε στη μέση. Στο μαρτύριο της τηλεκπαίδευσης, στην επιδείνωση του εισοδήματός του κ.ο.κ.

Είναι αυτή η δύσκολη καθημερινότητα, που διαρκώς υπενθυμίζει ότι ούτε στην πανδημία «είμαστε όλοι μαζί», όπως λένε η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα. Οι εργαζόμενοι πράγματι είναι όλοι μαζί, αντιμέτωποι με προβλήματα που γιγαντώνονται, αλλά απέναντί τους έχουν τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλομετόχους στον τουριστικό κλάδο, την αστική τάξη, τα κόμματά της.