Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ο,τι κινείται


Ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, οι υπηρεσίες αποδεσμεύουν μαγνητοσκοπημένο υλικό από επιχειρήσεις της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, άλλοτε για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων, άλλοτε για την εξάρθρωση εγκληματικών συμμοριών, άλλοτε για την πάταξη του παρεμπορίου και πάει λέγοντας. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που οι επιχειρήσεις καταστολής εξελίσσονται ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση! Η κυβέρνηση «πουλάει» αυτές τις εικόνες για να τονώσει το «αίσθημα ασφάλειας», όπως ισχυρίζεται. Στην πραγματικότητα, όμως, άλλος είναι ο σκοπός της: Να δημιουργήσει κλίμα μαζικής τρομοκράτησης του λαού και να εμπεδωθεί ευκολότερα το δόγμα «νόμος και τάξη», με τις δυνάμεις καταστολής «πανταχού παρούσες», όχι βέβαια για να προστατέψουν από το οργανωμένο έγκλημα το λαό, αλλά για να στραφούν εναντίον του, όποτε και όπου το επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στην κυβερνητική προπαγάνδα που συνοδεύει αυτές τις επιχειρήσεις, κάτω από τον τίτλο «αποκατάσταση της βιωσιμότητας και της λειτουργικότητας της πόλης» χωράνε τα πάντα: Από την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και την ...«ανάκτηση» των Εξαρχείων μέχρι τον περιορισμό των διαδηλώσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε τις προάλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! Να λοιπόν ποιον στόχο εξυπηρετούν οι ...χολιγουντιανές υπερπαραγωγές, με τους πάνοπλους «ράμπο» να σπάνε πόρτες, να σημαδεύουν, να απειλούν και τελικά να συλλαμβάνουν μπροστά στην κάμερα ό,τι κινείται.

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα...


  Πηγή: Associated Press

Της Κάλι Καρά

Αγνοούμενα είναι το 1/4 των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από τα 4.700 ανήλικα προσφυγόπουλα που υπάρχουν τα 1.178 «το έχουν σκάσει» από τις προσωρινές δομές και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές!

Ποιος θα απαντήσει αν το «έχουν σκάσει» ή αν έχουν πέσει θύματα οργανωμένων κυκλωμάτων σωματεμπορίας ή εμπορίας οργάνων;

Η υφυπουργός ξέχασε να πει ότι αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά, αφού γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους, αφού γλίτωσαν μέσα στις βάρκες των διακινητών από το να γίνουν τροφή στα ψάρια του Αιγαίου, έφτασαν στη χώρα μας, για να βιώσουν την κόλαση στις Μόριες και στις παρόμοιες «δομές φιλοξενίας» και άφησε στο απυρόβλητο τον διαχρονικά βρώμικο ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την πολιτική της ενίσχυσης των απελάσεων, της στρατιωτικοποίησης των συνόρων, της καταστολής, όλα όσα προβλέπονται και στο νέο νομοσχέδιο για το άσυλο.

Μαύρη τρύπα

 

  Πηγή: Eurokinissi

«Καπνός» έγινε μέσα σε δυο μήνες η ελάχιστη αύξηση του μέσου μισθού που προέκυψε από την αναπροσαρμογή του κατώτατου τον περασμένο Φλεβάρη, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησε με πανηγυρισμούς τον νόμο Βρούτση.

Όπως φανερώνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, τον Απρίλη του 2019 ο μέσος μισθός για την πλήρη απασχόληση επανήλθε στα ίδια περίπου επίπεδα όπου βρισκόταν πριν από την αύξηση του κατώτατου από τα 586 στα 650 ευρώ μεικτά και την κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού!

Χρειάστηκαν δηλαδή μερικές μόνο βδομάδες για να «εξαϋλωθεί» η σχετική αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία ρούφηξε η «μαύρη τρύπα» της αγοράς εργασίας, όπου η «ευελιξία» και το συνολικότερο αντεργατικό πλαίσιο ζουν και βασιλεύουν.

Ο Μανώλης Καψής και ο Στάλιν στο Κουκάκι!




Ο Μανώλης Καψής και ο Στάλιν στο Κουκάκι!

Οι μέρες περνούν, αλλά ο πόνος των φιλελέδων για το πορτρέτο του Στάλιν πλάι στο οποίο φωτογραφήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας φαίνεται πως αντί να καταλαγιάζει θεριεύει.
Για την ακρίβεια, κάνουν σαν να τους σκότωσαν τη μάνα, ή μάλλον …τον πατερούλη.
Μετά το «εναρκτήριο λάκτισμα» με το meme των δαπιτόσκυλων της «Ομάδας Αλήθειας», ακολούθησε μπαράζ «σοβαρών» και «σατιρικών» προσεγγίσεων, με κοινό θεματικό άξονα ότι δε γίνεται να είμαστε τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης όπου ο Στάλιν έχει ακόμα θαυμαστές.

Αταλάντευτα στη μάχη για συνδικάτα εργατών!




Τα συνέδρια μιας σειράς Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, ήταν για άλλη μια φορά αποκαλυπτικά για τον χαρακτήρα της διαπάλης μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τη σημασία που έχει για κάθε εργαζόμενο να ενισχυθεί η μάχη που δίνουν τα ταξικά σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, για συνδικάτα στήριγμα των εργαζομένων και όχι των αντιλαϊκών στόχων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Την ίδια ώρα που κλιμακώνεται ολόπλευρα η αντεργατική επίθεση, με κομβικές αντιλαϊκές ανατροπές, όπως ο πρόσφατος «αναπτυξιακός» νόμος και το επικείμενο νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έκαναν και στα συνέδρια των προηγούμενων ημερών ό,τι μπορούσαν για να επιβάλουν όργια νοθείας και εκφυλιστικές διαδικασίες, προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτήν ακριβώς την αντεργατική επίθεση.

Εμφάνισαν μαϊμού - «σωματεία», μαϊμού - καταλόγους αρχαιρεσιών, αντιπροσώπους που «εκλέγονται» ταυτόχρονα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα! Εκεί που είδαν ότι δεν περνούν οι νόθοι, όπως στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου, δεν δίστασαν ακόμα και να διαλύσουν το συνέδριο, επιβεβαιώνοντας ποια ήταν εξαρχής η στόχευσή τους.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα μπει στο γύψο!


Ανακοίνωση για τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων
Χέρι χέρι καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική (φωτ. από τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών)
Χέρι χέρι καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική (φωτ. από τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών)
Τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα: «Στην πράξη θα ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους!».
 Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες, στη δράση και στη λειτουργία των συνδικάτων και πατώντας πάνω στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής που δίδαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έβαλε εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, επιδιώκει την πλήρη απαγόρευση της λαϊκής διαμαρτυρίας και δράσης, των διαδηλώσεων.

Τα επιτελεία της κυβέρνησης, γνωρίζοντας τα αδιέξοδα, τη φτωχοποίηση και τη λαϊκή οργή που προκαλεί η "ανάπτυξή" τους, επιδιώκουν να επιβάλουν τη Σιδερένια Φτέρνα του Αυταρχισμού και της Καταστολής. Εχουν μάλιστα το θράσος να επιχειρούν να παρουσιάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς ως δήθεν ...φιλεργατικά μέτρα. Υλοποιούν τις πάγιες και από παλιά εντολές του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών να παίρνουν μέτρα και να μην κουνιέται φύλλο.
Αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος φοβίας και η προσπάθεια αυτή έρχεται να συμπληρώσει την ολοένα και αυξανόμενη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Αξιοποιούν βεβαίως όπως και στο παρελθόν τον "κοινωνικό αυτοματισμό".