Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εργάτης δολοφονήθηκε όταν φορτηγό της επιχείρησης έπεσε πάνω στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία τους

 
Ένας απεργός εργάτης δολοφονήθηκε, όταν φορτηγό της εταιρείας έπεσε πάνω στην απεργιακή φρουρά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Θύμα είναι ο Abd Elsalam Ahmed Eldanf, Αιγύπτιος εργάτης 54 ετών. Το περιστατικό σημειώθηκε στις αποθήκες της εταιρείας Logistic GLS, στην Πιατσέντσα.  
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του συνδικάτου USB (μέλος της ΠΣΟ) στις αποθήκες της εταιρείας υπήρχε απεργιακή φρουρά που περιφρουρούσε την απεργία που είχε προκηρύξει η USB, όταν με εντολή της εργοδοσίας ένα φορτηγό της εταιρείας έσπασε το μπλόκο των απεργών σκοτώνοντας τον 54χρονο εργάτη και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Και όλα αυτά με την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο.
Η USB προκήρυξε 24ωρη πανιταλική απεργία στον κλάδο και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη το απόγευμα.

O κύκλος των χαμένων κυνηγών (των Εξαρχείων)





Το μέγεθος της επίθεσης του κεφαλαίου έχει αφήσει πιά ελάχιστα περιθώρια στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του.  Καθώς έχουν όλοι ψηφίσει το μνημόνιο απο το καλοκαίρι του 2015, ο τσακωμός  γίνεται πιά για το ποιος θα το εφαρμόσει …..καλύτερα, για το αν η εμπορευματοποίηση της ενημέρωσης και η εξουσία των καναλαρχών θα έχει κρατική άδεια η όχι, ποιος θα κάνει το καλύτερο παζάρι με τους εργολάβους για τα έργα κλπ.
Μέσα σε αυτό το τοπίο η δεξιά πτέρυγα του αστικού πολιτικού θίασου και η ηγεσία της, απογοητευμένοι απο την πλήρη αδυναμία να αρθρώσουν διαφορετικό λόγο, (αφού η αριστερά προχωράει το μνημόνιο χωρίς να αφήνει τελεία να πέσει κάτω), αποφάσισαν την στροφή στην παλιά καλή συνταγή: Τάξη και ασφάλεια.Εδώ έρχονται και οι υποσχέσεις του αρχηγού της ότι «θα τελειώσει(;;;;) τα Εξάρχεια».
Έτσι η ελευθερία της αγοράς, η «ανάδειξη της δημιουργικότητας και της αριστείας», της «καινοτομίας και της παραγωγικότητας», της «ανεκτικότητας και της ελευθερίας» ενάντια σε «καθεστώτα σοβιετικού τύπου» και η «νέα» ΝΔ, φανερώνουν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο: Λιτότητα και ξύλο. Πίσω απο τον «καινοτόμο» επιχειρηματία και τον φιλελεύθερο επενδυτή (ξανα)προβάλλει ο κρανοφόρος και ο ροπαλοφόρος- παρακρατικός η επίσημος-. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι πάντα ο κυριλέ εξάδελφος του αυταρχισμού και του φασισμού, όπως έχει δείξει πολλές φορές η ιστορία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Καλοπληρωμένοι, τεμπέληδες και υπεράριθμοι οι εκπαιδευτικοί μας; Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.




«Τεμπέληδες, καλοπληρωμένοι, που δουλεύουν λίγο, που έχουν πολλές διακοπές, που φοβούνται την αξιολόγηση». Αυτές είναι μόνο λίγες από τις κατηγορίες που προσάπτουν όσοι θέλουν να «στριμώξουν» τους Έλληνες εκπαιδευτικούς του δημοσίου σχολείου. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς εμφανίζουν και ψευδή στατιστικά στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες αυτές. Φυσικά πίσω από τέτοιες ενέργειες παραποίησης ή μη αντικειμενικής ανάγνωσης των στοιχείων υπάρχει δόλος με στόχο την προώθηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ και των μνημονίων που επιδιώκουν να πετύχουν δραστική συρρίκνωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Και ο τρόπος για να πετύχουν κάτι τέτοιο είναι να «στριμώξουν» εκείνους που αντιστέκονται στα άνομα αυτά σχέδια, τους εκπαιδευτικούς. Εδώ θα πρέπει να πω ότι η παραποίηση στοιχείων για τη χώρα μας δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο αλλά θεωρώ ότι λίγη αποκατάσταση της αλήθειας είναι επιβεβλημένη .Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Οι έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν λίγες διδακτικές ώρες την εβδομάδα
 
Πηγή: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ευρυδίκη (Eurydice) (Αριθμοί Κλειδιά της Εκπαίδευσης στην Ευρώπη 2009)
1) Ο μέσος αριθμός διδακτικών ωρών την εβδομάδα για τους έλληνες καθηγητές είναι 20.5 ώρες ενώ ο μέσος όρος όλων των χωρών της Ε.Ε (Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι 18.8 ώρες.    
2) Σε μόλις 5 από τις 25 χώρες της Ε.Ε (στις οποίες υπάρχουν στοιχεία) οι καθηγητές διδάσκουν περισσότερες ώρες την εβδομάδα από ότι στη χώρα μας.

Μόνο χειρότερη για τους λαούς


 
 
Για «εξαιρετικά θετικά σημεία» κάνει λόγο η συγκυβέρνηση, σχολιάζοντας τη χτεσινή ομιλία του προέδρου της Κομισιόν για την «κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Μεταξύ άλλων, εστιάζει στην ανακοίνωση για διπλασιασμό των πόρων του λεγόμενου «πακέτου Γιούνκερ», αλλά και στα περί «ευφυούς ευελιξίας» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας.

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί αφορούν, βέβαια, στην επιδίωξη του εγχώριου κεφαλαίου να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερη κρατική και ευρωενωσιακή στήριξη για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, μια επιδίωξη από την οποία τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο λαός, όσο κι αν «ντύνεται» με αναφορές για «περισσότερο κοινωνική Ευρώπη» κ.ο.κ.

Στην πραγματικότητα, τόσο η τοποθέτηση Γιούνκερ, όσο και η επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επιβεβαιώνουν ότι η λυκοσυμμαχία αλλάζει μόνο προς το χειρότερο για τους λαούς.