Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;;;


 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

            www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 

13/07/2020 Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου στο Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού, αντιδρώντας στα σχέδια που διαρρέονται για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και παραχώρηση του κτιρίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;;;»

 

Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του υπουργού εργασίας κ. Γεωργιάδη στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη (πρώην ΙΚΑ Αριστοτέλους), καθώς και στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας της Πύλης Αξιού, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και Υπηρεσίες της Β΄ Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης και το οποίο σχεδόν εφάπτεται με το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Από τις δηλώσεις του κ. Υπουργού, ότι «…….παράλληλα ήρθαμε εδώ στο υποκατάστημα της Πύλης Αξιού για να διερευνήσουμε τα αιτήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ως προς την συμβολή μας ως ΕΦΚΑ, στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του ΣΔΙΤ για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου»  και ακόμα ότι «… θα χρειαστεί για ένα διάστημα η μεταφορά προσωπικού σε γειτονικά κτήρια για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αυτό», (αναφέρεται στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού).

Μας καθιστά σχεδόν βέβαιους ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμα μία φορά να ανοίξει το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου αυτού στο Δικαστικό Μέγαρο, για τη δημιουργία του μεγάλου δικαστικού πάρκου, σύμφωνα με παλαιότερο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αληθινή πρόκληση

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία κατά 3,7% σε ετήσια βάση τον περασμένο Σεπτέμβρη, η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά μόλις 0,1% το τρίτο τρίμηνο, οι προειδοποιήσεις για υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας, εξαιτίας αυξημένων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν την Κομισιόν να αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2023.

Οι φθινοπωρινές προβλέψεις διαπιστώνουν ότι «ύστερα από μια ισχυρή επέκταση μετά την πανδημία το 2021 και το 2022, η οικονομία της ΕΕ έχει χάσει τη δυναμική της», με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και πολύ αναιμική ανάπτυξη τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023. Ετσι, προβλέπεται ότι φέτος η χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη μόλις 0,6% στην ΕΕ, αντί για 0,8% που κατέγραφαν οι καλοκαιρινές εκτιμήσεις και 1% που ήταν η εαρινή πρόβλεψη.

Ακόμα όμως κι αυτές οι «χαμηλές πτήσεις» δεν είναι δεδομένο ότι θα σταματήσουν εκεί, αφού όλα τα επιμέρους στοιχεία προειδοποιούν για μεγάλες επισφάλειες και για τον κίνδυνο η ευρωπαϊκή οικονομία να κυλήσει σε νέα βαθιά κρίση το επόμενο διάστημα.

Το νοσοκομείο - «αρχηγείο της Χαμάς» που έχτισε το Ισραήλ!


Νέα επεισόδια στην προπαγάνδα του πολέμου

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα στρατεύματά του διεξήγαγαν μια «ακριβή και στοχευμένη επιχείρηση εναντίον της Χαμάς σε μια συγκεκριμένη περιοχή». Αργότερα την ίδια μέρα, ένας ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι «όπλα και άλλες τρομοκρατικές υποδομές» βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο νοσοκομείο «Αλ Σίφα».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Peter Lerner, δήλωσε στο CNN ότι το νοσοκομείο και το συγκρότημα ήταν για τη Χαμάς «ένας κεντρικός κόμβος των επιχειρήσεών της, ίσως ακόμη και η παλλόμενη καρδιά και ίσως ακόμη και ένα κέντρο βάρους».

Στο «X» (πρώην Twitter), ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε ένα βίντεο με αξιωματικό του να «ξεναγεί» στο νοσοκομείο «Αλ Σίφα», υποστηρίζοντας πως το βίντεο προβάλλεται αμοντάριστο, χωρίς αλλαγές ή περικοπές, σε αντίθεση με τα βαριά μονταρισμένα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο, η ανάρτηση διαγράφηκε λίγες ώρες μετά και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε ένα σχεδόν πανομοιότυπο βίντεο, με μερικές τροποποιήσεις, προκαλώντας περισσότερα ερωτήματα για τα ...«αμοντάριστα» αποδεικτικά στοιχεία.