Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη με την «άπλυτη κομμουνίστρια» και «εθνομηδενίστρια» που διεγράφη (!) από ΔΣ Συλλόγου Γονέων και επιχαίρουν οι ναζί






Από herko στο Δεκ 9, 2018 Κοινωνία

Μιλήσαμε με την κ. Κατερίνα Καστρίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης, η οποία διαγράφτηκε από το ΔΣ του Συλλόγου εξαιτίας της πρωτοπόρας δράσης της τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα στο κείμενο της απόφασης διαγραφής της η αναφορά στο όνομά της συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές του τόπου: «άπλυτη κομμουνίστρια» και «εθνομηδενίστρια».

Μάλιστα, εν λόγω πλειοψηφία του Συλλόγου (5 στα 7 μέλη) εξέδωσαν ενημερωτικό σημείωμα απευθυνόμενου προς τους γονείς. το οποίο εκ πρώτης είναι ένα βλακώδες αντιδημοκρατικό παραλήρημα. Στην ουσία του όμως πρόκειται για μια από τις εκφράσεις σκοταδισμού που προσπαθεί να περάσει με κάθε τρόπο στα σχολεία. Μεταφέροντας στα σχολεία ό,τι πιο σάπιο, νοσηρό και επικίνδυνο υπάρχει για τη νέα γενιά.

“Ενοχοποιούν τον Αλέξανδρο για να αποφυλακίσουν τον Κορκονέα”


Για προσπάθεια «ενοχοποίησης» του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την υπεράσπιση των δυο καταδικασμένων για τη δολοφονία του αστυνομικών, κάνει λόγο ο Γιώργος Θαλάσσης, γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη την εποχή που φοιτούσε εκεί ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος,


Για προσπάθεια «ενοχοποίησης» του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την υπεράσπιση των δυο καταδικασμένων για τη δολοφονία του αστυνομικών, κάνει λόγο ο Γιώργος Θαλάσσης.

Ο κ. Θαλάσσης, γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη την εποχή που φοιτούσε εκεί ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έχει καταθέσει τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό στις δίκες για τη δολοφονία του μαθητή του. Μίλησε στο Reader.gr και στον Αντώνη Αναστασόπουλο για την ουσία του επιχειρήματος της υπεράσπισης του Κορκονέα, ότι δηλαδή «Ο Γρηγορόπουλος προκάλεσε και μοιραία έπαθε αυτό που έπαθε», ενώ εμφανίζεται πεισμένος ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στις δυνάμεις καταστολής από τότε. Ο ίδιος εκτιμά ότι ακόμα και στην περίπτωση Γρηγορόπουλου «αν δεν είχε από πίσω την περιουσία της μητέρας του, την οποία και διέθεσε για τη δίκη θα είχαν αθωωθεί από την πρώτη στιγμή».

Ο ίδιος εξηγεί ότι η κοινή γνώμη, συχνά πυκνά ενοχοποιεί το θύμα «για να αισθάνεται η ίδια ασφαλής», ενώ αφήνει αιχμές και για τη σχολή Μωραΐτη, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «μετά τα 2-3 πρώτα χρόνια απαγόρευσε κάθε αναφορά» στον δολοφονημένο Γρηγορόπουλο γιατί «αυτά δεν αρέσουν στους γονείς».

Στέλνουν πλοίο


Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από το επεισόδιο ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία στα Στενά του Κερτς, και οι ΗΠΑ διέρρευσαν την πρόθεσή τους να στείλουν άμεσα ένα πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, εκκινώντας μάλιστα τη σχετική διαδικασία ενημέρωσης της Τουρκίας, που ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου. Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ είναι κρίκος σε μια σειρά από γεγονότα που κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Προηγήθηκαν οι απειλές για «ανάληψη δράσης» ως απάντηση στη σύλληψη των ουκρανικών πλοίων, όπως και τα τελεσίγραφα από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία σχετικά με τη συμφωνία για τα πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς. Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα αξιοποιεί ως πρόσχημα το επεισόδιο στο Κερτς, που αποδείχτηκε ιδιαίτερα βολικό για να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, μετακινώντας κι άλλες στρατιωτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως προανήγγειλε άλλωστε και ο Στόλτενμπεργκ από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι στο επίπεδο που έχουν φτάσει σήμερα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, κάθε νέο επεισόδιο σωρεύει επιπλέον ένταση και δημιουργεί προϋποθέσεις για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης. Χρειάζεται επομένως ο λαός να βρίσκεται σε μεγάλη ετοιμότητα και εγρήγορση, βλέποντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα και Ανατ. Μεσόγειο, καθιστώντας τη χώρα μαγνήτη επικίνδυνων εξελίξεων στο άμεσο μέλλον.

Το έπος της Αφόρετης Γραβάτας



"Είναι νομίζω μια κατάκτηση. Να μπαίνω στο Λευκό Οίκο, στο Κρεμλίνο, στο Βατικανό, στη Γουόλ Στριτ και στο Πεκίνο, χωρίς γραβάτα". Τάδε έφη ο Ελληνας πρωθυπουργός. Δεκέμβρης 2018. Την ίδια μέρα, στην ίδια χώρα, ο συγκυβερνήτης του και υπουργός Αμυνας, ξεκίνησε με πρώτον οβολό το μισθό του, έρανο για ν' αγοραστούν φρεγάτες για το Πολεμικό μας Ναυτικό, καλώντας Ελληνες εφοπλιστές και σκέτους Ελληνες, να προσφέρουν απ' το υστέρημά τους στον ιερό αυτόν σκοπό, μαζί.
Οχι σύντροφοι κι αναγνώστες γενικώς. Δεν είναι μήτε fake news (ψεύτικες, παραπλανητικές ειδήσεις) μήτε τρολάρισμα δημοσιογραφικό ή διαδικτυακό. 

Κίτρινα γιλέκα χωρίς κόκκινη σημαία: Εξανθρωπίζεται ο καπιταλισμός;






Από atexnos3 στο Δεκ 8, 2018 Απόψεις

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Το έργο το ‘χουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας, συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης του 2008-2009 και των επιπτώσεων της αναδείχθηκαν, τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς, μια σειρά μαζικά «κινήματα». Από την Ισπανία (Indignados) μέχρι την Ελλάδα (Αγανακτισμένοι- κίνημα των πλατειών) και από τις ΗΠΑ (Occupy Wall Street) μέχρι τη Γαλλία (Nuit Debout) τα κινήματα αυτά λειτούργησαν ως «βαλβίδες» εκτόνωσης της συσσωρευμένης λαϊκής οργής.

Σε περιόδους κρίσης, το κεφάλαιο έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορεί να διαμορφώνει τους κατάλληλους εκείνους μηχανισμούς ώστε αφενός να στρέφει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση σε ακίνδυνα για το ίδιο μονοπάτια και αφετέρου να βρίσκει το κατάλληλο κάθε φορά πολιτικό προσωπικό που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του.

Για ποιον ... φωσφορίζουν τα «κίτρινα γιλέκα»;


Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Παρίσι
Copyright 2018 The Associated
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Παρίσι
Μετά από μαζικές, αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που έγιναν σε πόλεις της Γαλλίας, αλλά και την προσωρινή αναδίπλωση της κυβέρνησης Μακρόν, πήρε νέες διαστάσεις και στη χώρα μας η συζήτηση για τη «δυναμική» των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων».
 
Πρόκειται για το νεοεμφανιζόμενο «κίνημα γενικής αγανάκτησης», που ξεκίνησε ως αντίδραση στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα, τις οποίες η κυβέρνηση Μακρόν επιτάχυνε στην κατεύθυνση της «μετάβασης» σε πιο «φιλικές προς το περιβάλλον» μορφές Ενέργειας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τα επιχειρηματικά ανοίγματα του γαλλικού κεφαλαίου, προκειμένου να διεκδικήσει μερίδια σε «ανερχόμενους» τομείς της οικονομίας («πράσινη οικονομία»), με σημαντικά περιθώρια κέρδους διεθνώς. Δεν αφορά, δηλαδή, μόνο σχεδιασμούς για δραστική μείωση της χρήσης ντίζελ ή αμόλυβδης, αλλά συνολικότερα την προώθηση νέου τύπου αυτοκινήτων κ.τ.λ.

Οι κινητοποιήσεις πήραν το όνομά τους από το κίτρινο γιλέκο (υπάρχει σε όλα τα οχήματα στη Γαλλία για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) που φορούν όσοι συμμετέχουν σε αυτές, με συνθήματα όπως «Μακρόν παραιτήσου», «Μακρόν, κλέφτη - ψεύτη, είμαστε το 99%» κ.λπ. Το ζήτημα έχει και γεωπολιτικές προεκτάσεις, όπως προδίδει η συζήτηση γύρω από την εμπλοκή του πρώην συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου Στιβ Μπάνον, που επιχειρεί να συντονίσει στην ΕΕ αστικές εθνικιστικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και τον «Εθνικό Συναγερμό» της Λεπέν.

Εκαναν 30 περικοπές στις συντάξεις και ζητάνε «ευχαριστώ» που αναβάλλουν την 31η


Με την κυβερνητική κοροϊδία, για τα «καλύτερα» που τάχα «έρχονται», να χτυπάει «κόκκινο», συνεχίστηκε την Παρασκευή και η δεύτερη μέρα της συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για το νομοσχέδιο των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών με τίτλο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη με τη διαδικασία του επείγοντος.
 Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε και αυτήν τη φορά να προσδώσει πανηγυρικό τόνο, με την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου να διακηρύττει: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να απαλλάξουμε τους πολίτες από βάρη που φορτώθηκαν την περίοδο των μνημονίων, αλλά και από χρόνιες στρεβλώσεις και αδικίες». Ο δε υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος, κορυφώνοντας τον εμπαιγμό, παραλίγο να ζητήσει από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να ευχαριστήσουν κιόλας την κυβέρνηση που ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου που μετατρέπει της συντάξεις σταδιακά σε φιλοδώρημα και βάζει την ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, λέγοντας ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι «οι συντάξεις που παράγονται από το νόμο 4387, είναι καλύτερες και πιο αυξημένες απ' αυτές που παράγονταν με τον προηγούμενο νόμο» και πως «έχω τονίσει το παράπονο των παλιών συνταξιοδοτικών οργανώσεων, γιατί δεν έχουν πολλές απ' αυτές τις αυξήσεις στις συντάξεις που θα έχουν οι νέοι ασφαλισμένοι»!