Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

παγκοσμια ημερα ποιησης


“Σώπα μη μιλάς” του Τούρκου συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή, Αζίζ Νεσίν (20 Δεκεμβρίου 1915 — 6 Ιουλίου 1995) σε απαγγελία της Μαριέτας Ριάλδη.
 

Καταγγελία για σύλληψη της προέδρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων


Ανακοίνωση -καταγγελία σχετικά με τη σύλληψη της προέδρου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων εξέδωσε το σωματείο κάνοντας λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η σύλληψη έγινε την προηγούμενη Πέμπτη όταν " πρόεδρος του σωματείου μας συναδέλφισσα Ειρήνη Δημητρουλάκη, επειδή υπερασπίστηκε συναδέλφισσα απολυμένη, κάνοντας ουσιαστικά το καθήκον της ως πρόεδρος σωματείου."
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Το ΔΣ του σωματείου μας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης μας.
Την Πέμπτη 14/03/2013 συνελήφθη από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της η πρόεδρος του σωματείου μας συναδέλφισσα Ειρήνη Δημητρουλάκη, επειδή υπερασπίστηκε συναδέλφισσα απολυμένη, κάνοντας ουσιαστικά το καθήκον της ως πρόεδρος σωματείου. Η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του σωματείου μέσω μηνυτήριας αναφοράς στα μέλη του ΔΣ που στόχο έχει την τρομοκράτηση των συναδέλφων στον κλάδο θα πέσει στο κενό.
Το νέο κρούσμα καταστολής έρχεται να προστεθεί στο δόγμα της τρικομμάτικης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ «νόμος και τάξη» , είναι μια ακόμη αποδείξει ότι αυτό που προσπαθούν κυβέρνηση – Ε.Ε – εργοδότες, είναι ότι η πολιτική τους θα περάσει ακόμα και με την σιδερένια φτέρνα των νόμων του αστικού κράτους , θέλουν να μας έχουν με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς κανένα δικαίωμα εργασιακό, συλλογικές συμβάσεις, ωράριο κ.α , θέλουν να γίνει σιγή νεκροταφείου.
τους λέμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
•Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του κλάδου να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που έχει επιβάλλει η εργοδοσία με την καθοδήγηση της κυβέρνησης και την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής , να σηκώσουμε κεφάλι σ’ όλους αυτούς που μας θέλουν δούλους στον 21ο αιώνα, να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα όπου θα καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας .
•Η καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν αφορά μόνο το σωματείο και τον κλάδο μας, είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης, γι’ αυτό καλούμε να πάρουν θέση καταδίκης το Εργατικό Κέντρο Χανιών, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η οργάνωση στο σωματείο, στους χώρους δουλειάς, με σύνθημα ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
πηγή:flashnews.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Το νερό είναι παγκόσμιο κοινωνικό αγαθό.
  Το 1/2 - 2/3 του ανθρώπινου οργανισμού είναι νερό, αυτήν την πηγή ζωής. Έγινε κέρδος για κάποιους πουλώντας το! Για άλλους έγινε κέρδος για να βγάλει χρυσό, διαμάντια ή ηλεκτρισμό!
Μπορεί να πεθαίνει οι άνθρωποι από έλλειψη νερού, αλλά, έχουν την γιορτή τους. Για να μπορούν οι θύτες να το παίζουνε σωτήρες!
Αυτή η έκθεση της UNICEF είναι για γιορτή ή για θρήνο.