Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Προπαγάνδα σαν «Μελωδία»…

Αναδημοσιεύσης απο οικοδόμο.






Νωρίτερα στον «μουσικό σταθμό» Μελωδία 99.2 η παραγωγός της εκπομπής ανάμεσα στα τραγούδια της είπε να «σχολιάσει» λίγο και την επικαιρότητα:
«Ωραία μέρα σήμερα…έχουμε και την στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς που απεργούν για συμπαράσταση στους ναυτεργάτες…που λένε να κάνουν τώρα επίσχεση εργασίας…που τους περίμενε ο υπουργός στο γραφείο του για διάλογο αλλά δεν πήγαν…που τώρα η κυρία Παπαρήγα είναι στο λιμάνι…μάλιστα…αυτοί εκεί κι εμείς εδώ…και κάθε μέρα να ανοίγει ένα καινούργιο μέτωπο…και όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι...».

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους ακροατές πως ο οίκος "φίτς" είπε καλά λόγια για την Ελλάδα και πως «τραβάει το αυτί των ολλανδών» που είναι οι μοναδικοί τώρα που «δεν μας θέλουν». «Αλλά δεν πρόκειται να σας ζαλίσω άλλο με αυτά», τέλειωσε το «σχόλιό» της.

Και πριν ακουστεί το επόμενο τραγούδι, είπε: «Να μην ξεχνάμε πως είναι μαζί μας (χορηγός εννοούσε) η μεγάλη εταιρεία (πολυεθνική απορρυπαντικών), η οποία επέστρεψε στην χώρα μας για την παραγωγή των προϊόντων της και στηρίζει την ελληνική οικογένεια, προσφέροντας μέσω της εκπομπής μας στους τυχερούς που θα τηλεφωνήσουν 60 δωρεάν πλύσεις για το πλυντήριό σας και μπλα μπλα…

Δεν ξέρω αν η κυρία μουσική παραγωγός εργάζεται στον σταθμό ή απλά με την εκπομπή κάνει το χόμπι της. Δεν ξέρω αν πληρώνεται στην ώρα της, αν είναι καιρό απλήρωτη, αν δεν έχει πρόβλημα για αυτό ή αν έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές και μπορεί να ζει. Οι ναυτεργάτες πάντως που αποφάσισαν να βγουν στον δρόμο και να «χαλάσουν» την ηλιόλουστη διάθεσή της, δεν το κάνουν από ευχαρίστηση, αλλά γιατί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους μισθούς που το αφεντικό το δικό της και μαζί κι άλλοι εφοπλιστές τους παρακρατούν παράνομα.

Να πω άξιος ο μισθός της; Δεν πρόκειται να την λεκιάσει ο χαρακτηρισμός, με τόσα απορρυπαντικά που διαθέτει ο πολυεθνικός κολοσσός-φιλεύσπλαχνος χορηγός της εκπομπής της και της «ελληνικής οικογένειας». Αν και το πλυντήριο του ομίλου ΣΚΑЇ... δεν έχει ανάγκη τις δωρεάν δόσεις για 60 πλύσεις (κάτι που δεν ισχύει για πολλούς από τους ακροατές του). Τα καταφέρνει μια χαρά στην πλύση εγκεφάλου των χιλιάδων ακροατών-τηλεθεατών πελατών του.

Συκοφαντούν τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά παπαγαλάκια, από την ζεστασιά των στούντιο και των γραφείων τους, τους εργαζόμενους που διεκδικούν ακόμα και το «δικαίωμα» να πληρώνονται όταν δουλεύουν! Χύνουν δηλητήριο στις συνειδήσεις ακόμα και αυτών που (όπως οι ίδιοι λένε) «σιχάθηκαν» την πολιτική και ακούνε «μουσικό» ραδιόφωνο.

Όμως θα έρθει η ώρα που αυτοί που σήμερα δεν ακούγονται, θα ακουστούν. Και η «φωνή» τους τότε δεν θα ακουστεί σαν μελωδία…

 

Το photoshop της αστυνομίας κάνει θαύματα



 

Άλλος μπαίνεις... άλλος βγαίνεις