Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Σοκ για τον λαό...


Το δίλημμα που βάζουν στον λαό είναι «διάλεξε πώς κι από πού θα πληρώσεις...»
Το δίλημμα που βάζουν στον λαό είναι «διάλεξε πώς κι από πού θα πληρώσεις...»
Εχοντας ως δεδομένο ότι τον λογαριασμό της ακρίβειας θα τον πληρώσει ούτως ή άλλως ο λαός, οικονομολόγοι και αστικά επιτελεία διακινούν διάφορα «σενάρια» για το πώς θα μπορούσαν καλύτερα να διαχειριστούν την «ενεργειακή κρίση», στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται. Σε μια τέτοια ανάλυση του ΔΝΤ διαβάζουμε ότι οι κυβερνήσεις «θα πρέπει να αφήσουν το αυξημένο κόστος της Ενέργειας να μεταβιβαστεί στον τελικό καταναλωτή ώστε να ενθαρρύνουν την εξοικονόμηση Ενέργειας και τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων» και ότι τα οριζόντια μέτρα «απλώς καθυστερούν την προσαρμογή στο ενεργειακό σοκ και αποδυναμώνουν τα κίνητρα που θα είχαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για να εξοικονομήσουν Ενέργεια». Με άλλα λόγια, αφήστε τον κόσμο να «τσουρουφλιστεί» μια κι έξω από την πανάκριβη Ενέργεια για να μειώσει γρηγορότερα την κατανάλωση, κόβοντας από τα τελείως αναγκαία, αφού εδώ και πολλά χρόνια, το ακριβό ρεύμα δεν επέτρεπε ούτε σκέψη για «σπατάλες». Το «δόγμα» αυτό του «ενεργειακού σοκ», όπως το παρουσιάζουν, αξιοποιείται από διάφορους προπαγανδιστές της κυβερνητικής πολιτικής ως απόδειξη της δικής τους «φιλολαϊκής» τάχα διαχείρισης, επειδή η κυβέρνηση δίνει και κάνα επιδοματάκι για να ανακουφίσει δήθεν τους πιο φτωχούς. Κάπως έτσι, ανάμεσα στο «λίγο» και στο «καθόλου», εκβιάζουν τον λαό να χειροκροτήσει το πρώτο.

Βαρυχειμωνιά για τους λαούς, κραδασμοί στην ΕΕ

 

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στο επίκεντρο η γερμανική οικονομία, η πιο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο

 

Από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούλη

Copyright 2022 The Associated

Από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούλη
Βαρυχειμωνιά προμηνύεται για τους λαούς της Ευρώπης από την κλιμάκωση των ανταγωνισμών για την Ενέργεια, στη σκιά της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, την ώρα που οι κραδασμοί στην ευρωενωσιακή ιμπεριαλιστική συμμαχία γίνονται ολοένα και πιο αισθητοί.

Το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή και ειδικά η γερμανική οικονομία το φάσμα της κρίσης, αν δεν συγκεντρωθούν ικανά ενεργειακά αποθέματα για τον ερχόμενο χειμώνα, γίνεται ακόμα πιο ισχυρό όσο μειώνονται οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία και δεν αποκαθίσταται η ροή από τον «Nord Stream 1», ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Γερμανίας - Ρωσίας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το «Politico», «οι ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης είναι ήδη εμφανείς» στην ΕΕ και «η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης δείχνει σημάδια παραπαίουσας».

Θυμίζουμε ότι η ΕΕ εισήγαγε 155 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία πέρυσι, περίπου το 40% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο αποτελεί το 1/4 του ενεργειακού μείγματος της ΕΕ και είναι κυρίαρχο στη θέρμανση των σπιτιών.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Μάχη επιβίωσης στα αποκαΐδια που άφησε η εγκληματική πολιτική και ακόμα «καπνίζουν»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Εναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, τον Αύγουστο του 2021, η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια παραμένει δραματική. Ο πυρόπληκτος λαός της, με τσακισμένο εισόδημα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, απροστάτευτος από πλημμύρες και νέες πυρκαγιές, παλεύει να επιβιώσει πάνω σε μια καμένη γη.

Ενας χρόνος πέρασε, με τον λαό της περιοχής να δίνει έναν συγκλονιστικό αγώνα για να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του με αξιοπρέπεια. Να μη σκύβει το κεφάλι, να διεκδικεί αποζημιώσεις και στήριξη αντίστοιχες των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να οργανώνεται και να συντονίζει την πάλη του, να ξεσκεπάζει την υποκρισία και τα ψέματα της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της. Αλλά να βάζει και το δικό του λιθαράκι στην οργάνωση της διεκδίκησης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ενας χρόνος, με την κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, να προωθεί τα σχέδια «ανασυγκρότησης» και μετατροπής της καμένης γης σε ευκαιρία κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους.

Με υπουργούς, επιτροπές, μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, «ιδρύματα», οργανώσεις, ΜΚΟ να αλωνίζουν τα καμένα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, τάζοντας, καθησυχάζοντας και ψάχνοντας να στήσουν τις μπίζνες τους.

48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Στις 15-16-17 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

 

Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα φιλοξενηθούν στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μία πράξη διεκδίκησης, με στόχο να αναβαθμιστεί, να μετατραπεί σε χώρο άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής, ανοιχτό για όλο τον λαό και τη νεολαία της περιοχής. Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής: