Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Άη Στράτης: Από τόπος εξορίας σε «πράσινο» νησί με μπαταρίες TESLA

 


Στον Άη Στράτη, όπου οι κομμουνιστές έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα για να ανταπεξέλθουν στα βασανιστήρια και την ψυχολογική πίεση παλεύοντας για «ν’ ανθρωπέψει ο άνθρωπος», κάνουν τώρα «απόβαση» η ΤΕΡΝΑ, η TESLA και μια σειρά ακόμα εταιρείες για να δημιουργήσουν νέα πεδία κερδοφορίας με την ταμπέλα της «πράσινης ανάπτυξης».

Ο Άη Στράτης αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου και εξορίας αγωνιστών για περίπου σαράντα χρόνια. Εκεί βρέθηκαν ορισμένες από τις πιο λαμπρές προσωπικότητες που έβγαλε ποτέ ο τόπος μας, όπως ο Κώστας Βάρναλης, ο Δημήτρης Γληνός, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μάνος Κατράκης, ο Μενέλαος Λουντέμης,  ο Ηλίας Ηλιού, ο Τίτος Πατρίκιος και ο Τάσος Λειβαδίτης.

Σε αυτό το νησί, όπου οι κομμουνιστές έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα για να ανταπεξέλθουν στα βασανιστήρια και την ψυχολογική πίεση παλεύοντας για «ν’ ανθρωπέψει ο άνθρωπος», έρχεται τώρα η ΤΕΡΝΑ, ο μεγαλύτερος έλληνας επενδυτής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) διεθνώς, για να το κάνει «πράσινο».

Φορτώνει στην... «προσωπική επιλογή» την πορεία της πανδημίας ενώ αφήνει πολλαπλά εκτεθειμένο το λαό

 

Eurokinissi

Με προκλητική «απογείωση» στην επίκληση της «ατομικής ευθύνης» επιχειρεί να κρύψει η κυβέρνηση τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού, των θανάτων και των διασωληνωμένων, στην οποία καθρεφτίζεται η απουσία ουσιαστικών μέτρων θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και προστασίας του λαού και της νεολαίας.

Ετσι, στη χτεσινή κυβερνητική ενημέρωση για τον κορονοϊό, στο φόντο των νέων αρνητικών ρεκόρ, ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως... «η προσωπική επιλογή του καθενός θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πώς η πανδημία θα προχωρήσει στην πατρίδα μας» (!), την ίδια ώρα που επιβεβαιώνεται ο καθοριστικός ρόλος της μη λήψης όλων των μέτρων που θεωρούνται «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, στα ΜΜΜ, σε κρίσιμες δομές, όπως γηροκομεία, κλειστές δομές κ.ά.

Ταϊβάν

 


Τη «διεύρυνση» ή και την υπογραφή μιας νέας Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις προανήγγειλε την Κυριακή στη Βουλή ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της ισχύουσας Συμφωνίας, πολύ πέρα από την ετήσια ανανέωση, αλλά και για «εγγυήσεις» αναφορικά με τις υποδομές που σχετίζονται με αμερικανικά συμφέροντα, όπως το Νεώριο της Σύρου, τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας κ.ο.κ. Την ίδια ώρα, ιστοσελίδες για τις οποίες ο Αμερικανός πρέσβης δείχνει συχνά την προτίμησή του, κάνουν «περίεργες» συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδας και ...Ταϊβάν, ως δύο πιστών συμμάχων των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα (...) θα αποτελεί το φράγμα της επέκτασης συμφερόντων, και ειδικά του Πεκίνου. Η πολιτική των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα είναι πλέον σαφής και δεν υπάρχουν (παρ)ερμηνείες. Επιδιώκουν τον εκδημοκρατισμό χωρών όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία, ενώ προχωρούν στην οικονομική, τεχνολογική και στρατιωτική (με αυτή τη σειρά) ενίσχυση της Ελλάδας, ώστε η τελευταία να είναι και ο διαχειριστής της Βαλκανικής Χερσονήσου. Μια ανάλογη ενίσχυση που έχει τον ίδιο εχθρό είναι η Ταϊβάν. Οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει μια δυνατή οικονομία, μια χώρα που είναι έτοιμη για πόλεμο των data, ενώ πλέον απελευθερώνουν και επιθετικά όπλα». Μέσα απ' αυτούς τους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς επιδιώκει η ελληνική αστική τάξη να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, βαθαίνοντας την ιμπεριαλιστική εμπλοκή, που οδηγεί το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια...

Ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940: Όταν η ιστορία γίνεται δύναμη... (VIDEO)

 

Ένα παιδί ακολουθεί μια κόκκινη γραμμή... Μια κόκκινη γραμμή, αιμάτινη... Μια κόκκινη γραμμή των ηρώων που εκτελέστηκαν, όμως δεν πέθαναν ποτέ... Μια κόκκινη γραμμή που συνδέει τους επαναστάτες του σήμερα με τους επαναστάτες του χθες...

Μας μεταφέρει σε τόπους και γεγονότα που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ηρωική ιστορία του λαού μας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πάλη του ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ.

Τα συμπεράσματα που απορρέουν από όλη αυτή την περίοδο και αποτυπώνονται γλαφυρά στο ντοκιμαντέρ, έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, αποτελούν ιδιαίτερη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων.

Ξέρουμε πολύ καλά, πού πατάμε και πού θέλουμε να πάμε…



Έτσι βαδίζουμε και έτσι θα συνεχίζουμε μέχρι το τέλος…

Δεν βρισκόμαστε σε πολιτική και ιδεολογική σύγχυση… Έχουμε πάντα

ξεκάθαρη πολιτική σκέψη και σαφή ταξικό προσανατολισμό δράσης…

Έτσι μόνο τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενεών…

Έτσι δείχνουμε στις νέες γενιές την προοπτική των σημερινών αγώνων

για έναν άλλο καλύτερο κόσμο…
Μένουμε πιστοί στην πανανθρώπινη ιδεολογία μας και στα ιδανικά μας,

χωρίς ταλαντεύσεις και πεσιμισμούς.

Με πλήρη θεωρητική κάλυψη των αγώνων του σήμερα, αντικρίζουμε

την κοινωνία του αύριο.