Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Οι καθαρίστριες καταγγέλουν εκφοβισμό και εξύβριση απο μέλη της ΧΑ (Video)



 Οι καθαρίστριες καταγγέλουν εκφοβισμό και εξύβριση απο μέλη της ΧΑ (Video)



Μέλη της Χρυσής Αυγής φορώντας και τα αντίστοιχα γνωστά μαύρα μπλουζάκια τους ή μπουφάν με το σήμα κατατεθέν πάνω τους, το πρωί της Τετάρτης, περιφέρονταν κοντά στην κατάληψη που έχουν κάνει οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ενω σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το συντονιστικό τους όργανο, οι "φουσκωτοί" του ακροδεξιού κόμματος απειλούσαν τις απολυμένες γυναίκες και τις έβριζαν. Μάλιστα, οι καθαρίστριες εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Από το πρωί, ομάδες Χρυσαυγιτών περιφέρονται γύρω από τον χώρο που πραγματοποιείται η καθιστική διαμαρτυρία μας, βρίζοντας και απειλώντας. Μια μέρα μετά την επίθεση των δυνάμεων της κρατικής καταστολής και τους τραυματισμούς, εμφανίστηκαν και οι παρακρατικές ομάδες να μας τρομοκρατήσουν ελπίζοντας πως θα μας αναγκάσουν να γυρίσουμε στα σπίτια μας, φοβισμένες και ταπεινωμένες. Πιστή στο ρόλο της η θρασύδειλη εγκληματική συμμορία εμφανίζεται σαν το μακρύ χέρι της εξουσίας, πάντα ενάντια στους εργατικούς αγώνες τρομοκρατώντας απολυμένες γυναίκες. Ας γνωρίζουν οι καθοδηγητές τους πως οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες δεν θα υποχωρήσουν, δεν θα γυρίσουν στα σπίτια τους αλλά στις δουλειές τους. Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση πως από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ακέραια τη ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα των διαμαρτυρόμενων καθαριστριών. Καλούμε τέλος τους εργαζόμενους και ανέργους, τις νέες και τους νέους να πλαισιώσουν ακόμη πιο δυναμικά περιφρουρώντας το χώρο της διαμαρτυρίας."
Το Συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών 4-6-2014




Αναρτήθηκε απο Ήφαιστος

Οικογιορτή στο 4o Green Party 6-8/6/2014, Πάρκο πεδίο του Άρεως (ΕΤ3)


Οικογιορτή στο 4o Green Party 6-8/6/2014, Πάρκο πεδίο του Άρεως (ΕΤ3)

Στο πλαίσιο του 4oυ Green Party θα πραγματοποιηθεί γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας από την τοπική Ομάδα Θεσσαλονίκης. Θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και εργαστήρια. Ο Βοτανόκηπος θα είναι εκεί με το εργαστήριο παρασκευής  θεραπευτικών κηραλοιφών. Η Οικογιορτή και όλες οι εκδηλώσεις του Green Party θα αρχίσουν την Παρασκευή 6/6 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 8/6/2014. Από 10:00 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ 24:00, στο πάρκο ανθοκομικής (ΕΤ3) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.