Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μαλάκας



   # Μαλάκας ... είναι ένας τύπος που μπούχτισε απο το gαμήσιsi της πασοκονεοδημοκρατίας ... πήγε τρέχοντας στον σύριζα για να γλυτώσει ... και τώρα ξαναγυρνά τρέχοντας απ΄εκεί που ήρθε. Ο ίδιος μαλάκας ... θα μπορούσε να φύγει τρέχοντας απ΄τον σύριζα και να πάει να σωθεί ... στον Λαφαζάνη.


    # Ο Τσίπρας στο κομματικό ακροατήριο ... είπε πως ... “δεν πιάνουμε ένα στασίδι στην γωνία και επαναλαμβάνουμε «έρχονται χειρότερα, στα έλεγα εγώ» !!!
      Και δεν βρέθηκε κανένας μαλάκας να του πεί ... “Ετσι όπως τα κάναμε, μακάρι Αλέξη να είχαμε πιάσει ένα στασίδι”. Ούτε ένας.
  
 # Επίσης ο Τσίπρας μας δήλωσε πως ... θέλει ... αυτοδυναμία !!! Ουτε και τώρα ... βρέθηκε ένας μαλάκας να του πεί κάτι. Αλλά ξέρουν όλοι οτι τον δρόμο ... τον δείχνουν τα 222 κουκιά που έπεσαν  στο τρίτο, το αριστερό.

Ιστορικά λάθη

Απο Cogito ergo sum

Μιας και χτες αρχίσαμε με εύθυμο τρόπο την μετα-καλοκαιρινή περίοδο, ας συνεχίσουμε στο ίδιο στυλ και σήμερα.
Παραμονές των προηγούμενων εκλογών, ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε την εξής δήλωση: "Το ΚΚΕ νομίζω ότι διαπράττει ένα ιστορικό λάθος. Ένα λάθος για το οποίο θα αναγκαστεί σε πολλά χρόνια να απολογείται στον κόσμο της Αριστεράς πάνω απ’ όλα". Και για όσους δεν κατάλαβαν, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να εξισώνει τον ΣυΡιζΑ με την Νέα Δημοκρατία, κρατώντας ίσες αποστάσεις.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 4 Ιανουαρίου, ο ιστοτόπος Ίσκρα (της λαφαζάνειας Αριστερής Πλατφόρμας) δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Ο ΣυΡιζΑ, το ΚΚΕ και η ΑντΑρΣυΑ", όπου διαβάζουμε: "...θα αποτελούσε ιστορικό λάθος αν το ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον ειδικό τρόπο τους, προεξοφλούν εκ των προτέρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω εγγενών αδυναμιών του, θα υποχωρήσει νομοτελειακά από τους στόχους του ή ότι οι τελευταίοι, επειδή είναι «μερικοί» και «ανεπαρκής», θα γίνουν περίπου αποδεκτοί «μετά βαϊων» από το σύστημα!" (σ.σ.: τηρείται η ορθογραφία του πρωτοτύπου).
Ιστορική φωτογραφία από ένα μεγάλο "ιστορικό λάθος" 97 ετών ήδη: Ιδρυτικό συνέδριο ΣΕΚΕ (4-10/11/1918)

"Αναχώματα"

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko


   Παρατήρηση 2η: Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την κοινή της κάθοδο στις εκλογές με την Λαϊκή Ενότητα ώστε, όπως είπε, να συμβάλει στο «ανάχωμα απέναντι  στη μνημονιακή πολιτική».
   
 Αλλά: Ήταν Μάης του 2015. Δηλαδή τρεις ολόκληροι μήνες μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία τέθηκαν οι βάσεις για το Μνημόνιο Τσίπρα. Τότε, λοιπόν, και ενώ με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είχε ήδη υπογραφεί η παράταση των Μνημονίων Σαμαρά – Βενιζέλου, ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου που είχε προσφερθεί να υψώσει τείχος προστασίας στον κ.Τσίπρα για το ανόμημά του.

    Ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου που όταν ρωτήθηκε τότε πως είχαμε φτάσει από την υπόσχεση του απερχόμενου  πρωθυπουργού περί κατάργησης των Μνημονίων «σε ένα νόμο με ένα άρθρο» στην παράταση των Μνημονίων, είχε σπεύσει να παράσχει δίχτυ προστασίας στον κ.Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας την προηγούμενη δέσμευσή του για κατάργηση των Μνημονίων σαν ένα απλό… «σχήμα λόγου».