Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΓΝΩΜΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ !!! [ video ]



Κ.ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ!
Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ρωτήθηκε σήμερα το πρωί από τους δημοσιογράφους για το θέμα του τρένου και απάντησε ως εξής:
"Έχουμε ένα δίκαιο αίτημα για την πόλη και στο πλευρό μας σε αυτό το ζήτημα είναι όλοι οι Πατρινοί που δεν έχουν ιδιοτελή συμφέροντα για το τρένο. Όλη η πόλη ζητά την υπόγεια χάραξη του τρένου για να έχει πρόσβαση στην θάλασσα της, για να μην κοπεί ο αστικός ιστός στα δύο" τόνισε.

Ο διαχειριστής


Την αθλιότητα ότι η ταύτιση με τον δολοφονικό σχεδιασμό των ΗΠΑ σημαίνει και προστασία του λαού, που τόσες φορές ακούσαμε από τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε σε συνέντευξή του ο υπουργός Αμυνας της ΝΔ. Τι είπε; Οτι «η χώρα μας θα αποκτήσει πολλαπλά οφέλη διαχειριζόμενη κοινά συμφέροντα με τις ΗΠΑ», ότι «οι ΗΠΑ επενδύουν σε υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε η διαχείρισή τους και η αναβάθμισή τους να καθίστανται εθνικό συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των ΗΠΑ. Επομένως (...) όποιος απειλήσει το συμφέρον της Ελλάδας, ταυτόχρονα θίγει και το συμφέρον των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Βέβαια, τα μόνα «οφέλη» από το ρόλο ...διαχειριστή των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή αφορούν την αστική τάξη και σε καμία περίπτωση το λαό, που βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Εκείνο που «ξέχασε» να πει ο υπουργός είναι ότι με την επικείμενη υπογραφή της κυβέρνησης στην άθλια «Αμυντική Συμφωνία» με τις ΗΠΑ, που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε βάση εφόρμησης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ισχύει το ακριβώς ανάποδο: Οι βάσεις αποτελούν το στόχο και όχι την ασπίδα από τις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις. Αυτό επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι «προειδοποιήσεις» άλλων κέντρων και κρατών, όπως η Ρωσία και το Ιράν, για αποφασιστική απάντηση στο σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που τους απειλεί, με εμπλοκή και της Ελλάδας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ στο Ίλιον αρνήθηκαν να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Φύσσα



Όχι μόνο δε σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους όταν έγινε η σχετική πρόταση -τόσο “κόπο” έκαναν να τις πάρουν άλλωστε- αλλά έκαναν και προκλητικά σχόλια του τύπου “τον κλάψαμε, φτάνει” ή “έχουμε να τιμήσουμε πολύ περισσότερους ήρωες και δεν το έχουμε κάνει”…

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να έμεινε εκτός Βουλής και να παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα και πολλά κεφάλια, ενώ τα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας βρίσκουν βολικό καταφύγιο σε άλλες “σοβαρές εκδοχές” της ακροδεξιάς, του… “δημοκρατικού τόξου”.

Μια τέτοια περίπτωση, είχαμε στο Δήμο Ιλίου, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία (Δημοτική Ισοπολιτεία) αρνήθηκαν να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν έγινε η σχετική πρόταση. Μάλιστα, όχι μόνο δε σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους -τόσο “κόπο” έκαναν να τις πάρουν άλλωστε- αλλά έκαναν προκλητικά σχόλια του τύπου “τον κλάψαμε, φτάνει” ή “έχουμε να τιμήσουμε πολύ περισσότερους ήρωες και δεν το έχουμε κάνει”…

Η κανονικότητα της φιδόσουπας



ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ – Η κανονικότητα είναι ευρωπαϊκό καπιταλιστικό αυτοάνοσο νόσημα. Είναι και βόας και κροταλίας, και ήδη σφίγγει σε τέτοιο βαθμό την κοινή νοημοσύνη που η τεχνητή θα μοιάζει με θαύμα στον κόσμο των ανιστόρητων ζόμπι. 

Πρέπει να το ομολογήσω! Δώδεκα βδομάδες μετά τις εκλογές η κανονικότητα επανήλθε. Κυριαρχεί. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Απ´τη γλιτσερή “καθημερινότητα” του Σημίτη και την φαιά αριστεροκυβερνησιμότητα του Τσίπρα πιάσαμε κορυφή με την κανονικότητα του Μητσοτάκη. Το δρόμο τον έδειξε η Ευρώπη. Κι έβαλε και στο καζάνι το βασικό συστατικό του χυλού: τον αντικομμουνισμό. Στα χυδαία όρια του φιλοναζισμού η δόση.

«Κανόνι»...



Πανικό και αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει διεθνώς η κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού της «Thomas Cook». Το βρετανικό μονοπώλιο, ένα από τα κραταιά στον τουρισμό, απασχολούσε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, πουλούσε εκατομμύρια πακέτα, διαχειριζόταν εκατοντάδες ξενοδοχεία, είχε ακόμα και ιδιόκτητα αεροπλάνα, ελέγχοντας ένα τεράστιο κομμάτι της τουριστικής κίνησης παγκοσμίως, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

* * *
 
Αυτοί που πληρώνουν τη νύφη είναι πρώτα απ' όλα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανά τον κόσμο, όχι μόνο όσοι απασχολούνται άμεσα στον βρετανικό κολοσσό, αλλά και όσοι εργάζονται σε συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις, που θα «λουστούν» τις ακυρώσεις και το «άνοιγμα» που προκαλούν οι οφειλές της πτωχευμένης «Thomas Cook». Για όλους αυτούς δεν υπάρχει βέβαια η παραμικρή πρόνοια από την πλευρά του βρετανικού κράτους, που στήριξε όμως με γαλαντομία την επιχείρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να διατηρηθεί στον ανταγωνισμό, παρά τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίαζε την τελευταία κυρίως δεκαετία.

Υποκρισία...


  Πηγή: Associated Press

Περίσσεψαν για μια ακόμη φορά στη συζήτηση για το Κλίμα στον ΟΗΕ τα κροκοδείλια δάκρυα, οι διακηρύξεις και οι ανταγωνισμοί από τους αρχηγούς κρατών, με αφορμή το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα όσα ακούστηκαν στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, καμιά σχέση δεν έχουν με την αγωνία και το δίκαιο ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι ανησυχούν βλέποντας απειλές από «φυσικά φαινόμενα» που γίνονται «αφύσικες καταστροφές». Όσα ακούστηκαν ειπώθηκαν απ' όλους αυτούς που κατά τ' άλλα «αγωνίζονται» και ανταγωνίζονται για τα συμφέροντα και τα κέρδη των «δικών τους» επιχειρηματικών ομίλων, που είναι η «νούμερο 1» αιτία για περιβαλλοντικές καταστροφές.