Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χαμένος είναι ο εργαζόμενος που σηκώνει ψηλά τη σημαία του αφεντικού του! (Για την τελική συμφωνία «Μαρινόπουλου» - «Σκλαβενίτη» και τις άμεσες εξελίξεις)



Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ πρώην «Μαρινόπουλος» νυν «Σκλαβενίτης» να οργανωθούν στα κλαδικά τους σωματεία, να ενισχύσουν τις επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη και όλοι μαζί, με ταξική ενότητα να αντιταχθούν απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και το πολιτικό προσωπικό τους, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με αφορμή και την τελική συμφωνία των δύο εταιρειών αλλά και τις άμεσες εξελίξεις που δρομολογούνται.

«Ανέκδοτα» και διαστρέβλωση με στόχους...


Η εξωφρενική άποψη που ακούστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από αστικά επιτελεία αλλά και φορείς του οπορτουνισμού, ότι το ΚΚΕ είναι «οπαδός του ευρώ», θα ήταν αστεία, μια ιστορία για ...αγρίους, αν δεν έκρυβε πίσω της συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Δηλαδή, σε συνθήκες που εντείνονται αστικοί προβληματισμοί και αντιπαραθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας για το μέλλον της Ευρωζώνης, να πληγεί η μοναδική θέση που προβάλλει το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ κάτω από τη σημαία των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων ως ζήτημα αδιαχώριστο από την πάλη για την εργατική εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Συμπτώσεις...


Σε μια από τις «ειρωνείες» της τύχης, που επιφυλάσσει πάντα το κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, χτες, την ίδια μέρα που η κυβέρνηση πανηγύριζε για την «κατ' αρχήν» αντιλαϊκή συμφωνία με ΕΕ - ΔΝΤ, με την οποία καυχιόνται πως ανοίγει ο δρόμος για τη «σταθεροποίηση» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, εξαπολυόταν το νέο χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία από δυο αμερικανικά πλοία που το προηγούμενο διάστημα είχαν ελλιμενιστεί στη βάση της Σούδας. Οσο κι αν τα γεγονότα αυτά καθ' αυτά αποτελούν σύμπτωση, είναι πέρα για πέρα ενδεικτικά της «σταθερότητας» την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ελεγε, για παράδειγμα, τις προάλλες ο Δ. Παπαδημούλης στο Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ότι «είναι ανάγκη, όσοι έχουν μυαλό στο κεφάλι τους, να προασπίσουν και τα οικονομικά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία... χτες, όχι αύριο». Επαιζε, δηλαδή, το χαρτί της «γεωστρατηγικής σταθερότητας» και της «στρατηγικής θέσης» της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Είναι σφαγΕΕίο – Αποδέσμευση!


 

Είναι σφαγΕΕίο – Αποδέσμευση!

 

 
 
Το 4ο Μνημόνιο ήρθε. Και θα είναι ολίγον… «στενάχωρο», όπως μας είπε ο κ.Τσακαλώτος. Αλλά αυτή τη φορά δεν το λένε Μνημόνιο. Το λένε «αξιολόγηση». Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το λένε «πρόοδο».

Στο μεταξύ η εμπειρία του παρελθόντος αλλά και οι εξελίξεις του παρόντος «φωνάζουν» για το αυτονόητο. Επιβεβαιώνουν το προφανές:
Το θέμα για την Ελλάδα όσον αφορά την ΕΕ δεν είναι η διαπραγματευτική δεινότητα του εγχώριου «διαπραγματευτή», οι τσαχπινιές ή τα τσαλιμάκια στο πλαίσιο της «θεωρίας των παιγνίων». Το θέμα είναι αυτό καθ’ αυτό το «παίγνιο». Το θέμα είναι αυτή καθ’ αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το θέμα είναι ότι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν της, το Eurogroup της, η Τράπεζά της, οι χτεσινοί, οι νυν και οι αυριανοί Σόιμπλε της, δεν είναι το «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι»,