Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Οιωνοί


Με «οχήματα ειδικού σκοπού» σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Οι «κακές» αυτές τράπεζες θα αναλάβουν να καθαρίσουν με κάθε τρόπο τα «κόκκινα» δάνεια, που σημαίνει ότι οι εκβιασμοί θα ενταθούν το επόμενο διάστημα στα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστάνε, όπως και οι πλειστηριασμοί, προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο 4.000 υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις «κακές τράπεζες», όταν από το κλείσιμο καταστημάτων και τις απολύσεις που προγραμματίζονται, το προσωπικό των λεγόμενων «συστημικών» τραπεζών θα μειωθεί κατά 5.000 τραπεζοϋπαλλήλους τουλάχιστον τα αμέσως επόμενα χρόνια. Αν σ' αυτά προσθέσει κανείς τις προειδοποιήσεις διαφόρων χρηματοπιστωτικών «οίκων» ότι η ελληνική οικονομία κινδυνεύει άμεσα, αν οι τράπεζες δεν καταφέρουν να «εξορθολογίσουν» τα «κόκκινα» δάνεια, τότε έχει μπροστά του όλη την εικόνα για το τι περιμένει το λαό από τη νέα χρονιά. Φαίνεται λοιπόν πως η «μεταμνημονιακή κανονικότητα» ξεκινάει το 2019 με τους ...καλύτερους οιωνούς και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής για το λαό.

Στο λογαριασμό σου...


 Της Κάλι Καρά

Άνεργε, ευελικτοαπασχολούμενε, φτωχέ αγρότη, μικρομαγαζάτορα και μικροεπιχειρηματία με το λουκέτο στο χέρι ή σε αναμονή, συνταξιούχε, νέε και νέα της λαϊκής οικογένειας, πρόσφυγα και μετανάστη εγκλωβισμένε στη χώρα, κυβερνά μια κυβέρνηση που με «αριστερό» καπελάκι σου πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μέχρι να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Κάνε ταμείο και δες τον λογαριασμό σου. Σ' αυτόν θα βρεις τους χίλιους εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους που σου κατακρεούργησαν το μισθό και τη σύνταξή σου, τα ματωμένα πλεονάσματα, την υποβάθμιση των κοινωνικών υποδομών, τη φοροληστεία, τον πλειστηριασμό του κεραμιδιού που με αίμα έβαλες πάνω από το κεφάλι σου. Όλα για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.