Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες» λέει ο… αστρονόμος Άνθιμος!



 

Μια στάλα περισσότερο Μεσαίωνα πότισε η Θεσσαλονίκη, της οποίας ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε στο ποίμνιό του πως δε υπάρχουν άλλοι πλανήτες στον κόσμο, εκτός από τη Γη.

Στο κήρυγμά του, το οποίο δεν καταφέραμε να βρούμε πότε ακριβώς το μοίρασε απλόχερα, ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρει πως τον πήρε τηλέφωνο ένας εξέχων επιστήμονας και του είπε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες και πως όλα αυτά για προσεληνώσεις, προσεδαφίσεις στον Άρη και άλλα παπατζιλίκια, είναι απλά παπατζιλίκια.

Ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα του Λαγού: Πλήρης ενοχοποίηση Μιχαλολιάκου και Χρυσής Αυγής


Κατά γενική ομολογία, η υπεράσπιση όχι μόνο δεν κατάφερε να αποδομήσει το βαρύτατο αποδεικτικό υλικό που προέκυψε εναντίον του κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τόσο του Λαγού όσο και της Χρυσής Αυγής, δηλαδή του Αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου


Ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά από 10 συνεδριάσεις (!), η ανάγνωση των εγγράφων που προσκόμισε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ιωάννη Λαγού. Κατά γενική ομολογία, η υπεράσπιση όχι μόνο δεν κατάφερε να αποδομήσει το βαρύτατο αποδεικτικό υλικό που προέκυψε εναντίον του κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά κατόρθωσε το ακατόρθωτο: να επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τόσο του Λαγού όσο και της Χρυσής Αυγής, δηλαδή του Αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κάτω τα ξερά σας από τουςαντιφασίστες καθηγητές!






Από atexnos3 στο Νοέ 28, 2018 Απόψεις, Ατέχνως
 
Η υποκρισία της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρέσει κυριολεκτικά «κόκκινο». Την στιγμή που ακροδεξιοί, φασιστικοί κύκλοι επιχειρούν να διασπείρουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο στα σχολεία, οι κύριοι της κυβέρνησης αρκούνται σε γενικόλογες διακηρύξεις και άσφαιρο αντιφασισμό.

Για άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει «διπλό παιχνίδι». Ενώ, μέσω του υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να «απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές», την ίδια ώρα, μέσω των μηχανισμών του αστικού κράτους, καλεί σε ΕΔΕ αντιφασίστες καθηγητές!! 

Θεσσαλονίκη: Μαζική και μαχητική η απεργιακή κινητοποίηση Σωματείων και Ομοσπονδιών (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Από την απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη 
Από την απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου χαιρέτισε η Ηλέκτρα Παρίντα, μέλος της Επιτροπής Εργαζομένων στις ΜΚΟ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. (Δείτε εδώ το video). Kεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. (Δείτε το video).

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ φθάνοντας μπροστά στο σημείο που πριν από λίγες μέρες έπεσε νεκρός ένας εργάτης κατά τη διάρκεια εργασιών στο «Κόκκινο Σπίτι», ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. 

ΚΚΕ: Υπερώριμο το αίτημα για κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών (VIDEO)





Είναι υπερώριμο το αίτημα για κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, διότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανισότιμη μεταχείριση ενός υπουργού από έναν απλό πολίτη σε ό,τι αφορά ποινικές υποθέσεις, σημείωσαν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου δεν προκύπτει από τις προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος, που έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και πρόσθεσε ότι η ανισότιμη μεταχείριση δεν έχει να κάνει μόνο με την αποσβεστική προθεσμία, αλλά και στο ρόλο της Βουλής, δηλαδή της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μπορεί να ασκεί ποινική δίωξη ή να ανακαλεί δίωξη. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν συγχέει ούτε συσχετίζει το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών με το άρθρο 62 για τη βουλευτική ασυλία λέγοντας ότι η βουλευτική ασυλία είναι άλλης φύσης ζήτημα, διότι ο βουλευτής δεν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, η ασυλία του είναι προσωρινή, η δίωξη του γίνεται από τα τακτικά δικαστήρια και η πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια δεν εμποδίζει την άρση της βουλευτικής ασυλίας για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Τόνισε ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους να μην καλύπτεται η δραστηριότητα έξω από τη Βουλή, όπως π.χ. η υπεράσπιση των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ




Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανακοίνωσή της,  μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την 10ετή ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε σε καθαρίστρια η οποία παρουσίασε πλαστό απολυτήριο δημοτικού σχολείου, ενώ αυτή είχε ολοκληρώσει μόνο την Ε Δημοτικού, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο ως καθαρίστρια,  επισημαίνει την ανάγκη «εκλογίκευσης των δρακόντειων ποινών που προβλέπει ο ν. 1608/50 και ορθότερης διάκρισης των αδικημάτων», ενώ, ισχυριζόμενη πως οι αποφάσεις πάντα εκδίδονται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, δικαιολογεί την απόφαση του Εφετείου, επιρρίπτοντας την ευθύνη  για την αναντιστοιχία ποινής και αδικήματος στον ίδιο το νόμο που σχετίζεται με τις ιστορικές συνθήκες που ψηφίστηκε. 
 
               Για άλλη μια φορά, και σε περιπτώσεις με ελάσσονα ενδιαφέρον,  η δικαστική σφαίρα γίνεται το πεδίο όπου την εκδήλωση της ταξικής εκμετάλλευσης προσπαθεί το νομικό μας σύστημα να διευθετήσει προς όφελος του κυρίαρχου συστήματος. Ακόμα και η απουσία νομικής κατάρτισης δεν εμποδίζει  ν’ αναρωτηθεί κανείς  για το κριτήριο που οι δικαστές χρησιμοποίησαν, ώστε να παραπεμφθεί η καθαρίστρια  με το κατηγορητήριο της κατάχρησης δημόσιου χρήματος και όχι  με την κατηγορία παραποίησης πιστοποιητικού, όταν μάλιστα αυτό έγινε με σκοπό τη συντήρηση κι επιβίωσή της, κι όταν  για τις αποδοχές που λάμβανε παρείχε τις αντίστοιχες υπηρεσίες.