Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα Νέα, με ΑΥΡΑ Νέας ΔΕΙΜΟκρατίας! — Η κυβέρνηση χτυπάει αλύπητα τους «ήρωες» πυροσβέστες της!!

 


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Με ξύλο και χημικά η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση των «ηρώων» πυροσβεστών

Με ξύλο, χημικά, αύρα ακόμα και την ομάδα «Δράση», διέλυσε η κυβέρνηση τη συγκέντρωση των «ηρώων» -όπως τους αποκαλούσε το καλοκαίρι- πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επί της Λ. Κηφισίας.

Όταν στο βόρβορο η «τραμπάλα» κουνιέται

 

Ο Μπρέχτ γράφει: «Αλλά για να μπει ο καπιταλισμός στον αγώνα ζωής και θανάτου, πρέπει να απαλλαγεί από όλους τους δισταγμούς του και να πετάξει μια-μια στη θάλασσα όλες τις δικές του έννοιες για ελευθερία, δικαιοσύνη, προσωπικότητα του ατόμου, ακόμα και συναγωνισμό. Έτσι, μια άλλοτε μεγάλη και επαναστατική ιδεολογία εμφανίζεται τώρα στον τελικό της αγώνα με την πιο ταπεινή μορφή κοινής απάτης, με τον πιο αναιδή τρόπο εξαγοράς συνειδήσεων, με την πιο κτηνώδη θρασυδειλία, ακριβώς με φασιστική μορφή. Και ο αστός δεν εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης προτού πάρει την πιο βορβορώδη όψη του».

Και να ένα μέρος μόνο, μικρό, από το βόρβορο…

Στη Νιγηρία ένας άνδρας αλυσοδέθηκε, βγήκε στο δρόμο, έβαλε αγγελία για τον εαυτό του. «Πουλιέμαι», λέει. Ολόκληρος για ό,τι θέλει ο αγοραστής. Η δουλεία δε σταμάτασε ποτέ. Στον καπιταλισμό δεν είναι μόνο η εργατική δύναμη εμπόρευμα, αλλά η ύπαρξή μας ολάκερη.

Στη Νιγηρία, κατοικεί ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, ο Aliko Dangote, με περιουσία 12,1 δις. Δολλάρια. Ενας άλλος, Νιγηριανός κι αυτός, ο Abdulsamad Rabiu, το 2021 είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 77% και να φτάνει στα 5,5 δις.

Έγκλημα εκ προμελέτης η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο σφαγείο του Σαχέλ (VIDEO)

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


 
 

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εμπλέξει ακόμα βαθύτερα την Ελλάδα στους άκρως επικίνδυνους για τους λαούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας την Παρασκευή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος κατά την πρωτολογία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις δικές σας είναι αποφασισμένη να αποστείλει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο πολεμικό σφαγείο στο Μάλι, στο Σαχέλ της Αφρικής για να συνδράμουν τα γαλλικά στρατεύματα που πολεμούν εκεί για τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων. Στείλατε πυροβολαρχία "Patriot" στη Σαουδική Αραβία για να καλύψετε το κενό της απόσυρσης των αμερικανικών πυραύλων προς τον Ινδο-ειρηνικό. Η κυβέρνηση κρύβει ότι οι πύραυλοι "Πάτριοτ" είναι ενταγμένοι στα επιθετικά σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών κατά του Ιράν και εμπλέκει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Υπογράφηκε η ελληνογαλλική και η ελληνοαμερικανική συμφωνία αορίστου διαρκείας για τις βάσεις και κρύβετε ότι και οι δύο συμφωνίες είναι επιθετικές, κρίκος στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ Με ιλιγγιώδεις ταχύτητες η μετατροπή της χώρας σε βάση εξόρμησης των Αμερικανών

 


Και παχυλά συμβόλαια για κατασκευαστικούς ομίλους, από τη Σούδα έως τις Βουλγαρία και Ρουμανία για κάλυψη των νέων, αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών του ΝΑΤΟ

 

Με ιλιγγιώδεις ταχύτητες προχωρά η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε βάση εξόρμησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και επακόλουθα στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Τη Δευτέρα, 1η του Νοέμβρη, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κ. Φλώρου, και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, υπογράφτηκε στο ΓΕΕΘΑ η λεγόμενη «Εφαρμοστική Διευθέτηση» (Implementing Arrangement) της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σε συνέχεια της υπογραφής του 2ου Πρωτοκόλλου Τροποποίησής της, στις 14/10, από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια του Γ΄ Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για τη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις που παρατείνει επ' αόριστον την παραμονή αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, επεκτείνοντας το «αμερικάνικο αποτύπωμα» και σε νέες τοποθεσίες.

Η «Εφαρμοστική Διευθέτηση», επισήμως, προβλέπει την αμοιβαία ανάπτυξη διαδικασιών για την υλοποίηση κατασκευών, βελτιώσεων, αναπτυξιακών έργων, συντήρησης και λειτουργίας των υποδομών που διατίθενται προς χρήση στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε πως το τροποποιητικό πρωτόκολλο αναφέρει ως τοποθεσίες που θα απλώσουν πρόσθετες δυνάμεις τους οι Αμερικανοί:

Οταν οι ... μετρ της διαστρέβλωσης κηρύσσουν πόλεμο στα «fake news»

 

 

Με πρόσχημα την «προστασία από ψευδείς ειδήσεις» για την πανδημία, η προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα ανοίγει τον δρόμο για να ενταθούν τα φαινόμενα λογοκρισίας στον Τύπο. Η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή (...)».

Με τις διατάξεις του νόμου, το κράτος και η αστική Δικαιοσύνη θα μπορούν με μεγάλη ευκολία να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί όποιον, για παράδειγμα, με αφορμή ένα εργατικό «ατύχημα», αρθρογραφεί ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. `Η όποιον δεν ευθυγραμμίζεται με την «εθνική γραμμή» της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καταγγέλλει τις επιθετικές συμφωνίες της ελληνικής αστικής τάξης με συμμάχους της και τους εξοπλισμούς που γίνονται για ΝΑΤΟικούς σκοπούς.

Το προκλητικό είναι ότι χρησιμοποιούν ως άλλοθι τα «fake news», ενώ είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους την ...τέχνη της διαστρέβλωσης, με σκοπό τη χειραγώγηση του λαού και τη στράτευσή του στα συμφέροντα του κεφαλαίου και στους «εθνικούς» του στόχους. Μια ματιά στο πώς αξιοποιείται η «καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων» στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς από τους Αμερικανούς, που είναι πρωτοπόροι στο είδος, αποκαλύπτει το πού πραγματικά στοχεύει η όλη συζήτηση.