Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η κυβερνητική απόπειρα να νεκραναστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία

 

 

Σε ανακοίνωσή του για την πολιτική αξιοποίηση από την κυβέρνηση της αστυνομικής επιχείρησης στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η απόπειρα της κυβέρνησης να επαναφέρει στο προσκήνιο την -καταδικασμένη από την ακαδημαϊκή κοινότητα- πανεπιστημιακή αστυνομία, με αφορμή την επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου, είναι γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη.

Γελοία, γιατί η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν εκπαιδεύτηκε ούτε συμμετείχε στην αντιμετώπιση κυκλωμάτων και ποινικών. Αντιθέτως, αξιοποιείται αποκλειστικά για την καταστολή των φοιτητών και των δίκαιων αιτημάτων τους, για τη θωράκιση του Πανεπιστημίου-επιχείρηση.

Αποπροσανατολιστική, γιατί "κρύβει κάτω από το χαλί" την ανοχή, αν όχι κάλυψη, των κρατικών αρχών στη δράση διάφορων κυκλωμάτων που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν εδώ και χρόνια, την εγκληματική αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των οικότροφων.

Περίεργες συμπτώσεις... αναζητούν Κλουζό

 

Ηταν Φλεβάρης του 2022, λίγες μέρες πριν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ο νεοεκλεγείς καγκελάριος της Γερμανίας συναντιόταν με τον Τζo Μπάιντεν στις ΗΠΑ. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, τότε δεν θα υπάρχει πλέον "Nord Stream 2". Εμείς θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτό». Η δήλωση αυτή προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους, που αναρωτήθηκαν πώς μπορεί να γίνει αυτό, από τη στιγμή που το έργο βρίσκεται υπό γερμανικό έλεγχο. Η απάντηση του Μπάιντεν ήταν αφοπλιστική: «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε». Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά καθώς φουντώνουν τα σενάρια και οι ενδείξεις για δολιοφθορά στο δίκτυο «Nord Stream» των αγωγών που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία και αποτελούν το ενεργειακό «μήλον της Εριδος» ανάμεσα στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να πιέζουν για πλήρη απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι ειδικοί συγκλίνουν πλέον ότι αν δεν υπάρξει άμεση επισκευή των αγωγών, αυτοί θα καταστούν άχρηστοι σε σύντομο διάστημα, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν ποτέ. Το παζλ συμπληρώνει η «παράξενη» αντίδραση ενός Πολωνού πρώην υπουργού Αμυνας και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος σχολίασε στο Twitter σχετικά με τις σοβαρές ζημιές στο δίκτυο του «Nord Stream»: «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ». Και μια λεπτομέρεια: Την ίδια μέρα που φούντωναν τα σενάρια για δολιοφθορά στον ρωσο-γερμανικό αγωγό, οι κυβερνήσεις Πολωνίας, Νορβηγίας και Δανίας εγκαινίαζαν τον αγωγό «Baltic Pipe», που θα αποτελέσει τη βασική διαδρομή για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Νορβηγία μέσω της Δανίας στην Πολωνία και από εκεί στις γειτονικές χώρες (όπως η Γερμανία), αναβαθμίζοντας έναν ένθερμο σύμμαχο των ΗΠΑ σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο της περιοχής. Ε, μετά απ' όλα αυτά, μόνο ένας ...Κλουζό θα μας σώσει, για να διαλευκάνει τι ακριβώς συνέβη στα βάθη της Βαλτικής με το δίκτυο του «Nord Stream».

«Χαμαιλεοντισμός», ανώτερο στάδιο του εθνικολαϊκισμού και δημαγωγικού φασισμού (Με αφορμή τις ιταλικές εκλογές)

 


Τόσο «αντισυστημικοί» οι πατριδοκάπηλοι και διάφοροι φασίστες που ακροβατούν στο παραπλανητικό δόγμα «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», για να κρύψουν τις σκοταδιστικές – αντιδραστικές καταβολές τους και την αφοσίωση τους να υπηρετούν το κεφάλαιο, τους αστούς, τους εκμεταλλευτές των λαών…

Η προσαρμοστικότητα του φασισμού και εθνικολαϊκισμού έγκειται στο γεγονός, ότι ο κίβδηλος αντισυστημικός του λόγος γίνεται ατμός, όταν από αναβαθμισμένη θέση μέσα στο σύστημα, δίνει όρκους σε αυτό και στην τάξη των εκμεταλλευτών – αστών που δεν αμφισβητεί.

Θέλαμε μια λύση Μελόνι  (νοσταλγού του Μουσολίνι) δήλωσαν οι Ιταλοί βιομήχανοι, εκτιμώντας ότι θα διαπραγματευτεί καλύτερα τα ταξικά – οικονομικά τους συμφέροντα στην ΕΕ, στον φόντο των οξυμένων ανταγωνισμών και της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που είναι προ των πυλών.

«Οι επιχειρήσεις παράγουν τον πλούτο» δήλωνε σε ομιλίες της η ακροδεξιά Μελόνι, λες και σε αυτές δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, που άμα δεν δουλέψουν  δεν παράγεται και δεν διακινείται τίποτα.

Οι επιχειρήσεις από μόνες τους δεν παράγουν τίποτα με τα ντουβάρια και τα μηχανήματα μόνο μέσα.

Μπακογιάννης: «Μαγάρισε» το «ελευθερία ή θάνατος» στη βράβευση του Ζελένσκι των Αζόφ

 

 

 

Ας μην ξεχνάμε ότι η ιαχή «ελευθερία ή θάνατος», που ακούγεται σήμερα στην Ουκρανία, χτυπά σε εμάς τους Έλληνες μια ευαίσθητη “χορδή”, καθώς μόλις πέρυσι γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”. Αυτό ξεστόμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της φιέστας που έστησε στο Ζάππειο για να απονέμει το βραβείο «Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών», στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνέδεσε το «ελευθερία ή θάνατος» των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσα με τον Ζελένσκι. Τον συνεργάτη των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ, των εκκαθαρίσεων, των διώξεων, των απαγορεύσεων, των δολοφονιών αμάχων όλα αυτά τα χρόνια στην Ουκρανία. 

Σε αυτό τον τύπο – πιόνι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – έδωσε το βραβείο της …«δημοκρατίας» ο δήμαρχος της Αθήνας.  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΕΩΝ Μια φωτό... χίλιες λέξεις για την πολιτική ταύτιση... (ΦΩΤΟ)

 

 

Η ουσία, πίσω από τη φωτογραφία απ’ τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η στρατηγική σύμπλευση των παρατάξεων της μειοψηφίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και διαφόρων άλλων δορυφόρων τους, για το πως θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα της αστικής τάξης και στην Πάτρα, της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεών τους, της Ε.Ε. και πάει λέγοντας...

Σ’ αυτή τη ρότα εκμεταλλεύονται ακόμη και τον πόνο των συμβασιούχων εργαζόμενων που οι δικές τους πολιτικές, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις τους, τους μετέτρεψαν σε ομήρους, και σήμερα τάχα μου και δήθεν είναι με το πλευρό τους, στρέφοντας τα βέλη τους στη Δημοτική Αρχή.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Αντιθέσεις και παζάρια με τους λαούς να δοκιμάζονται από την ενεργειακή φτώχεια

 

Το πολυσυζητημένο «πλαφόν» στην τιμή του φυσικού αερίου, πρόταση που υποστηρίζει ένας αριθμός κρατών - μελών, έχει μπει στην ημερήσια διάταξη των αντιθέσεων και των παζαριών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια πρόταση που βέβαια δεν μπορεί να προσφέρει καμία ουσιαστική λύση στην ενεργειακή φτώχεια των λαών, αφού έτσι κι αλλιώς είναι μια ρύθμιση στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας και με άθικτο τον στόχο για την υλοποίηση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης».

Και μόνο τα σενάρια που διαρρέονται για το πώς θα υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση είναι αρκετά για να επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία ουσιαστική λύση στους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των τεράστιων αυξήσεων στον ηλεκτρισμό και στην Ενέργεια συνολικά.

Ο λαός πληρώνει σε όλα τα σενάρια

Ετσι, ένα σενάριο από αυτά αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις θα πληρώνουν στις εταιρείες φυσικού αερίου τη διαφορά μεταξύ του πλαφόν και της υψηλότερης τιμής στην αγορά. Κάτι που και πάλι θα φορτώσει στον λαό από άλλο δρόμο το δυσβάσταχτο κόστος της Ενέργειας και θα εντείνει την ενεργειακή φτώχεια. Βεβαίως, αντίστοιχη τραγική κατάληξη για τους λαούς θα έχει και μια πιθανή πλήρης διακοπή της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ως απάντηση στο πλαφόν.

Σε πιο επικίνδυνη φάση

 

Φωτό αρχείου από A.P 
Φωτό αρχείου από A.P
Πηγή: Associated Press

 

Οι ολοένα και πιο επικίνδυνες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη μεγάλη όξυνση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, τη νέα φάση κλιμάκωσης συνολικά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλο τον πλανήτη, με κεντρικό άξονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ανταποδίδουν τις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας μετά τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση εδαφών και προειδοποιούν για «καταστροφικές συνέπειες» σε βάρος της, εντείνοντας με κάθε τρόπο τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική στήριξη του Κιέβου.

Οι τεράστιες ποσότητες ΝΑΤΟικών όπλων που ρέουν στην Ουκρανία, αδειάζοντας τα αποθέματα των χωρών της λυκοσυμμαχίας - αναλυτές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η ετήσια παραγωγή των ΗΠΑ σε βλήματα για τα ΝΑΤΟικά οβιδοβόλα των 155 mm «καταναλώνεται» στην Ουκρανία μέσα σε δυο βδομάδες - όχι μόνο δεν φέρνουν το... «πιο γρήγορο τέλος του πολέμου», όπως ισχυρίζονται, αλλά επιταχύνουν την παραπέρα κλιμάκωσή του.