Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ




ΚΑΛΕΣΜΑ


Η Σωματειακή Επιτροπή Ωραιοκάστρου των Συνεργαζόμενων  Συνταξιουχικών  Οργανώσεων Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΤΑ – ΠΑ.Σ.Α.Σ-ΔΕΗ – ΔΕΚΟ Τραπεζών – Εμφ/ων Ποτών)
  

Καλεί όλους τους Συνταξιούχους του Ωραιοκάστρου να δώσουν μαζικό – δυναμικό παρών στην ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.




Διαπραγματεύσεις


«Η μάχη για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων συνεχίζεται», είπε χτες μέσω «Τουίτερ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αφορμή για το σχόλιο στάθηκαν τα αποτελέσματα του συστήματος «Εργάνη» για τις νέες θέσεις εργασίας. Μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ρόλο των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα, με τη στήριξη στελεχών της εργοδοσίας σε αρχαιρεσίες, μάλλον η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική. Εδώ και δύο βδομάδες πλήθος σωματείων καταγγέλλουν τις ωμές παρεμβάσεις της εργοδοσίας στις αρχαιρεσίες του «Σωματείου» Σούπερ Μάρκετ Αττικής. Ενός πραγματικού εργοδοτικού μηχανισμού, όπου το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κοσμείται από στελέχη επιχειρήσεων και διευθυντές, που επιβάλλουν την εκλογή αντιπροσώπων της εργοδοσίας, ελέγχοντας έτσι και τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Κάθε μέρα, εργαζόμενοι στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, όπου γίνονται οι εκλογές, γίνονται μάρτυρες εκβιασμών και πιέσεων για να ψηφίσουν τους διευθυντές τους ως «εκπροσώπους» τους και όλα αυτά μπροστά στα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις χτες ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε τις εργοδοτικές «οδηγίες» που διακινούνται σε εργαζόμενους μεγάλου σούπερ μάρκετ της Αθήνας για να μην ψηφίσουν τη ΔΑΣ, αλλά το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών αντιπροσώπων. Κάπως έτσι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ενίσχυση της «διαπραγματευτικής δύναμης»: Με εργοδότες που θα διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους, μέσω «σωματείων» - μηχανισμών, για να στύβουν ανενόχλητοι τους εργαζόμενους.

Περί δικαιωμάτων...



Το «δικαίωμα» είναι η λέξη που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου». Στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Καββαδία, χαρακτήρισε τα δικαιώματα και την υπεράσπισή τους ως «"πολυεργαλείο" του κοινωνικού μετασχηματισμού». Στο φόντο αυτό, το δικαίωμα παρουσιάστηκε ως ένα «εργαλείο» που μπορεί να αλλάξει «βαθμιαία το κοινωνικό περιβάλλον», να συμβάλει «στην οικοδόμηση μιας συνολικότερα δίκαιης κοινωνίας», να αποτελέσει «τον καταλύτη ευρύτερων απελευθερωτικών διεργασιών». Η σκυτάλη πέρασε στην «Αυγή», που έγραψε πως «σε όλες τις ανεπτυγμένες και πολιτισμένες χώρες, αυτό που είναι στην πρώτη γραμμή των δικαιωμάτων είναι η ατζέντα των θεμάτων και των προβλημάτων που αφορούν την κοινότητα LGBTQI». Μάλιστα, η «Αυγή» παρουσίασε τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας σε συνέχεια και κατ' αναλογία με τα δικαιώματα των γυναικών.

ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ




Η αναζήτηση της ταυτότητας των οικονομικών προβλημάτων καταποντίστηκε εν μέσω έμφυλων και εθνικών ταυτοτήτων.  
 
Εισάγεται στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού», σε τροπολογία η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να ρυθμίσει το ζήτημα της   ονομασίας  (τούρκικη) συλλόγου της μουσουλμανικής μειονότητας Ξάνθης που ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι έπρεπε να καταργηθεί, στην Καταλωνία το  δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία ενεργοποίησε τον κατασταλτικό μηχανισμό της Μαδρίτης που φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση τους Καταλανούς με την κεντρική κυβέρνηση.

Αντιλαϊκή ... σκυταλοδρομία

 


Σε ένα συνεχές... πινγκ - πονγκ στο ίδιο αντιλαϊκό τραπέζι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος είναι ο πιο «αυθεντικός» εκφραστής της αντεργατικής στρατηγικής του κεφαλαίου, αλλά και για το ποιος μπορεί ταυτόχρονα να πουλάει καλύτερα «φιλολαϊκό» προφίλ.

Την ώρα που η ΝΔ παλεύει να λανσάρει ένα τέτοιο προφίλ, με εκδηλώσεις σε λαϊκές συνοικίες, στημένες δραστηριότητες στην ύπαιθρο κ.ά., προσπαθεί ταυτόχρονα να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κούρσα για το «χρίσμα» του κεφαλαίου: