Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Στου βούρκου μέσα τα νερά...

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι εκτός πραγματικότητας. Γιατί, αν και ήταν μεν υπαρκτό, ήταν περιορισμένο το ποσοστό των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων που δεν ήξεραν, μπερδεύτηκαν, παρασύρθηκαν από τη μεγάλη αβάντα που έκανε μια ολόκληρη περίοδο το ίδιο το σύστημα και πρώτα απ' όλα τα ΜΜΕ, αλλά και άλλοι μηχανισμοί στη Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, εμφανίζοντάς τους ως αντισυστημικούς, ως παιδιά της διπλανής πόρτας, δίνοντάς τους πρόσβαση σε χώρους εργασίας με τις πλάτες των αφεντικών, σε φτωχογειτονιές με τις πλάτες διαφόρων παραγόντων, κρύβοντας συστηματικά την επικίνδυνη ναζιστική ιδεολογία τους και την ανάλογη δράση.

Σήμερα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και παρερμηνείες: Η φασιστική εγκληματική ιδεολογία και πολιτική τους έχει αποκαλυφθεί.

Με καρδιά, με μυαλό για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό (SPOT)


 
 

Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Παύλος Ορκόπουλος, η Σεμίνα Διγενή, ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Διονύσης Τσακνής μας λένε τι θα σημαίνει ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μετά τις εκλογές στις 21 Μαΐου και γιατί κάποιος που ακόμη το σκέφτεται πρέπει να κάνει τώρα το βήμα να ψηφίσει ΚΚΕ.

Ποιες είναι οι πιο εμβληματικές στιγμές της 4ετίας που τους έρχονται πρώτες στο μυαλό όταν σκέφτονται το Κόμμα και τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Τι απαντούν στο «αν κάποιος σας ρώταγε τι σημαίνει το ΚΚΕ για σένα, τι θα σας ερχόταν στο μυαλό αυθόρμητα με μια λέξη ή φράση ή στίχο»...

Οι «αξίες» τους και οι αξίες μας

 



Είπαμε, μια «γειτονιά» η Φθιώτιδα

που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους...

Πώς να ξεφύγουν αυτοί που έμπλεξαν χωρίς ντροπή έναν 99χρονο στα ΣΥΡΙΖΑίικα προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος του ΚΚΕ;

Αδύνατον...

***

Γράφει λοιπόν ένας από την περιοχή με το ονοματεπώνυμό του, απευθυνόμενος στον (γνωστό του) 99χρονο:

«Θανάση και παλιότερα τα ίδια έλεγες...

για θυμήσου...

όταν υπέγραφες μαζί με τον Μάρκο (σ.σ. Βαφειάδη) στην "Αυριανή" να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ...

άσε τους συντροφικούς χαιρετισμούς...

αυτά είναι για τα παιδάκια...

ποτέ δεν ήσουνα με το ΚΚΕ και είχαμε συγκρουστεί πολλές φορές».

(τα στοιχεία του υπογράφοντος είναι στη διάθεση της εφημερίδας και δημοσιευμένα στο διαδίκτυο)

Να περιμένουμε άραγε αναδημοσίευση από τα λαγωνικά της ...ερευνητικής δημοσιογραφίας εκεί στην ΕΦΣΥΝ, ή μπα;

Μάλλον ...μπααααα.

Η σωστή απάντηση

 

 

Το σκηνικό στο τηλεοπτικό πάνελ θύμιζε ...οικογενειακή σύναξη παραμονές των εκλογών: Βορίδης από τη ΝΔ, Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τσαγκαράκης από το ΠΑΣΟΚ! Θέμα της συζήτησης; Οι προτάσεις των τριών κομμάτων για την ακρίβεια, όπως περιγράφονται στα προγράμματά τους. Αυτά για τα οποία τσακώνονται 30 μέρες τώρα, για το ποιος έχει το πιο «ρεαλιστικό» και το πιο «κοστολογημένο».

Ο διάλογος αποκαλυπτικός: «Υπάρχουν κοινοί στόχοι» στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ξεκινάει ο Δραγασάκης, «ψήνοντας» την ιδέα της «προοδευτικής» κυβέρνησης. «Βεβαίως (το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ) δεν έχει πολλές τρομερές διαφορές (με τον ΣΥΡΙΖΑ), όπως και με τη ΝΔ δεν έχει τρομερές διάφορες», συμπληρώνει ο Τσαγκαράκης.

Για να συνοψίσει τη συζήτηση ο Βορίδης: «Οταν ακούω τις προτάσεις για τις μειώσεις των έμμεσων φόρων δεν ακούω καμιά κομμουνιστική πρόταση (...) Δηλαδή κάποιος λέει να μειώσουμε τους έμμεσους φόρους και κάποιος άλλος λέει να κάνουμε στοχευμένα μέτρα. Αυτή είναι η συζήτηση τελικά, είναι μια συζήτηση της φορολογικής πολιτικής. Μια χαρά συζήτηση είναι, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, μπορεί να γίνει έλλογα και ήρεμα και χαλαρά».