Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Συνεδριάζει με βαριά ατζέντα και το στόχαστρο στη Ρωσία

 


Με βαριά ατζέντα και το στόχαστρο στη Ρωσία, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στη Ρίγα της Λετονίας.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις σχέσεις με τη Ρωσία, τον «έλεγχο των εξοπλισμών», το «Στρατηγικό Δόγμα» του ΝΑΤΟ, το Αφγανιστάν, το Σαχέλ, τα Δυτικά Βαλκάνια και την κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας, ενώ θα υπάρξουν ξεχωριστές συνεδριάσεις με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Γεωργίας, καθώς και της Φινλανδίας, της Σουηδίας και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ.

Δίνοντας το στίγμα των όσων θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ σημείωνε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών «θα ασχοληθούν με πιεστικά ζητήματα ασφάλειας», ξεχωρίζοντας τη «συνεχιζόμενη στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων της Ρωσίας μέσα και γύρω από την Ουκρανία» και κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «για δεύτερη φορά φέτος συγκεντρώνει μεγάλες και ασυνήθιστες δυνάμεις στην περιοχή» με «βαριές δυνατότητες», όπως τανκς, πυροβολικό, τεθωρακισμένες μονάδες, drones, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ετοιμοπόλεμες μονάδες.

Η κυβέρνηση θεσπίζει την «ατομική ευθύνη» με ποινή, αντί να πάρει μέτρα και να οργανώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με την πανδημία:

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην "ατομική ευθύνη", για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την "ατομική ευθύνη" με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας "συνταγής" που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων».

Δεν έχει καμία δουλειά στο στρατόπεδο ο Αμερικάνος πρέσβης

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΤΟΥ 301 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ


 

Σε επιστολή του προς το alt.gr στρατιώτης από το 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί ο πρέσβης των ΗΠΑ για να να επιβλέψει την ένταξη στον Ελληνικό Στρατό, των πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων Μ1117 που έφτασαν από την Γερμανία. αναφέρει τα εξής:

«Μπροστά στην επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβη στο 301 ΕΒ βγήκα σήμερα παραπονούμενος στην πρωινή αναφορά του λόχου μου, δηλώνοντας πως δεν έχει καμία δουλειά μέσα στο στρατόπεδο. Αν νομίζει ότι έρχεται να επιθεωρήσει τον στρατό του, κάνει μεγάλο λάθος.

Η πανδημία έκανε «φύλλο - φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες (VIDEO)

 

 
 

Η σημερινή Ερώτηση είναι κάτι παραπάνω από Επίκαιρη, αφού η πανδημία καλπάζει και ο λαός είναι απροστάτευτος, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση, στη Βουλή, της Επίκαιρης Επερώτησης του Κόμματος για την Υγεία.

Παραθέτουμε την ομιλία του: 

«Η σημερινή Ερώτηση του Κόμματός μας είναι κάτι παραπάνω από Επίκαιρη, αφού η πανδημία καλπάζει και ο λαός μας βρίσκεται εκτεθειμένος και απροστάτευτος για μία ακόμη φορά. Πλησιάζουν το 1.000.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα, φτάνουν τους 18.000 οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο είναι περίπου 650.

Το διάγγελμά σας -διάγγελμα για την εμπέδωση της λογικής της "ατομικής ευθύνης"- αποτελεί άλλη μία αναμνηστική δόση στην κοροϊδία και στη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιατί ξέρετε ότι με την πάροδο του χρόνου μαζί με την άμυνα του οργανισμού που εξαντλείται μετά τη 2η δόση του εμβολίου, εξαντλείται και η υπομονή του λαού μας. Συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι ότι έχουμε "πανδημία ανεμβολίαστων".

Η λαϊκή κατοικία στην ΕΕ και η αλήθεια πίσω από την εκτόξευση των ενοικίων

 



Διανύουμε μια περίοδο όπου οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με την ακρίβεια, κομμάτι της οποίας είναι η δραματική αύξηση των ενοικίων. Η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά «νίπτει τας χείρας της», ενώ έχει την πρώτη ευθύνη. Τα άλλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, «κλαψουρίζουν» για την ακρίβεια στα ενοίκια, στο ρεύμα και σε άλλα είδη, ενώ όλοι μαζί επέβαλαν μνημόνια, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, φόρτωσαν αβάσταχτα φορολογικά βάρη στον λαό. Στην πραγματικότητα, σήμερα οι δαπάνες για τη στέγαση μπορεί να φτάνουν ακόμα και στο 50% του εισοδήματος μιας λαϊκής οικογένειας στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα των ενοικίων είναι βαθύ, καθώς η ίδια τάση επικρατεί σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Τράπεζες, κατασκευαστικοί όμιλοι και funds, με εφόδιο τον πακτωλό δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, εισβάλλουν στην «πράσινη» αγορά κατοικίας, αναζητώντας αποδοτικότερη κερδοφορία σε υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, στο πλαίσιο και του Airbnb, οδηγώντας σε ράλι τιμών και ελλείψεις φτηνών λαϊκών κατοικιών. Είναι ενδεικτικό ότι σε χώρες όπως η Σουηδία τα νέα ζευγάρια κάνουν ουρές για να βρουν σπίτι να νοικιάσουν, περνώντας από διαδικασία συνέντευξης στον ενοικιαστή η οποία προσομοιάζει με συνέντευξη για δουλειά!

Το άλλο μισό...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Και στο θέμα της ανεργίας η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει «μαγική εικόνα», ανακατεύοντας στατιστικά μεγέθη, μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα για να εξωραΐσει την αδυσώπητη πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, να «δικαιώσει» την αντεργατική πολιτική της, να καλλιεργήσει στάση αναμονής και φρούδες προσδοκίες στα λαϊκά στρώματα, ότι η κρατική στήριξη στις επενδύσεις και η καπιταλιστική ανάκαμψη θα βελτιώσουν τάχα και τη δική τους ζωή.

Επικαλούμενη στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον περασμένο Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι η καταγεγραμμένη ανεργία μειώθηκε κατά 3,5 μονάδες μέσα σε έναν χρόνο, στο 13% από το 16,5%.

Εκτός από τις όποιες μεθοδολογικές διαφωνίες για το πώς μετρούνται η ανεργία και η εργασία από την αστική στατιστική (άνεργος θεωρείται μόνο όποιος αναζητούσε εργασία τη βδομάδα που γινόταν η έρευνα), το ποσοστό παραμένει μεγάλο και επιβεβαιώνει τις προβλέψεις ότι η ανεργία θα είναι σταθερά υψηλή όχι μόνο σε φάση κρίσης, αλλά και σε φάση ανάπτυξης. Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί;