Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Έσκισε τα κότσια από τη ναζιστική πολεμική μηχανή»


«Έσκισε τα κότσια από τη ναζιστική πολεμική μηχανή»

Ο τίτλος του άρθρου αυτού, έχει να κάνει με γνωστή ρήση (παραδοχή, αποδοχή, διαπίστωση) του Ουίνστον Τσώρτσιλ και αναφέρονταν στην Σοβιετική Ένωση για τη Μεγάλη Νίκη σε βάρος της ναζιστικής Γερμανίας.

25 χρόνια πέρασαν από την λεγόμενη κατάρρευση της ΕΣΣΔ, 25 χρόνια που τα χαραχτηρίζει η παγκόσμια αστάθεια (άκρως επιεικής έκφραση), μια διαπίστωση που δεν την κάνουν μόνο κομμουνιστές, αλλά την παραδέχονται ακόμα και σφοδροί αντίπαλοί της.

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης (όπως και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών) επιρρεάζει απόλυτα αρνητικά τις ζωές χιλιάδων ή και εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο είτε γνωρίζουν τα γεγονότα είτε όχι, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει.

Η παραπάνω πραγματικότητα (η παγκόσμια αστάθεια, καθώς και ο αρνητικός επιρρεασμός της ζωής του κόσμου εξ αιτίας της πτώσης της ΕΣΣΔ), βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με το προβαλλόμενο αφήγημα κυρίως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης – που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και τους ιδιοκτήτες του.

Η άποψη ότι η Δύση (βλέπε μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΕΠΑ κλπ.) αποτελεί το «θεμέλιο της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας» αυτοδιαψεύδεται καθημερινά, αποδεικνύεται ένα τεράστιο ψέμα, άσε που συνεχώς περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται την Ιστορική συμβολή της ΕΣΣΔ όχι μόνο στα επιτεύγματα στον κοινωνικό τομέα, αλλά και στην Μεγάλη Νίκη σε βάρος του ναζισμού – φασισμού κατά τον Β΄Π.Π..

Ο συνεπής Αλέξης Τσίπρας!




Ο συνεπής Αλέξης Τσίπρας!


Αυτή τη φορά στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας (στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου) έταξε λίγα και τον πίστεψαν, μάλλον, λιγότεροι από κάθε άλλη φορά…  Ακόμα και η υπόσχεση για «πάγωμα» (όχι διαγραφή) των ασφαλιστικών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματικών και των αυτοαπασχολούμενων, που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και τις 31.12.2016, μένει να αποδειχθεί πώς κι εάν θα γίνει.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, αυτή τη φορά δεν έταξε πολλά. Έκανε, όμως, κάτι άλλο: Έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του και των υποσχέσεων του. Κατάφερε να βρει το θράσος να κινηθεί σε μια γραμμή που συμπυκνώνεται στο «τα είπαμε – τα κάναμε»!  Δεν χρειάζονται και πολλά για να αντιληφθεί κάποιος τι έκανε, σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκε. Αρκεί να δει τις εξαγγελίες του πριν τις τελευταίες εκλογές, αλλά και το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2014.