Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Εδώ έφτασε η Ελλάδα της Ε.Ε . Η συνέχεια του έργου σωτηρίας μετά της εκλογές. Θα τους το επιτρέψουμε ?

Οικογένειες με παιδιά χωρίς ελπίδα. Στα όρια της εξαθλίωσης ζητούν βοήθεια

Αντιμέτωποι με την πιο σκληρή πραγματικότητα έρχονται οι γιατροί οι οποίοι εργάζονται στα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Έδωσαν στην δημοσιότητα τραγικά περιστατικά οικογενειών- που ζουν στην Ελλάδα των μνημονίων-και στα οποία κλήθηκαν να δώσουν λύσεις.
• Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από Δημόσιο Νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου(υποψίακαρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.
• Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους έκαναν οικονομία στηνδοσολογία του βρεφικού γάλακτος.
• Άστεγοι που για να εισαχθούν σε ξενώνα φιλοξενίας έπρεπε να έχουν πιστοποιητικά από γιατρούς και να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και Aids.
• Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.
• Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.
• Έγκυες χωρίς καμία δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ΄όλο το διάστημα της κύησης.
Οι γιατροί των έξι Κοινωνικών Ιατρείων τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «όλα αυτά τα περιστατικά αποτελούν υγειονομική βόμβα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και όχι οι κυνηγημένοι απόκληροι, τους οποίους η συγκεκριμένη πολιτική σκοπεύει να εγκλείσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης...
Όλοι εμείς, γιατροί και αλληλέγγυοι πολίτες, καταγγέλλουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται - σε όσες χώρες εφαρμόστηκε - με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής - παιδικής και μητρικής θνησιμότητας.
Τα τελευταία δύο χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 21%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών ( 2000 αυτοκτονίες μέσα σε 2 χρόνια)».
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι γιατροί οι οποίοι εργάζονται:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΡΑΜΑΣ


πηγή: ygeianews

Η Χαλκιδική υπό ξένη κατοχή!!!(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι Ρωμαίοι και οι Οθωμανοί την κατείχαν για αιώνες και οι Σαρακηνοί την πλιατσικολογούσαν, μα όταν έφευγαν, ήταν σαν και πριν. Οι ντόπιοι δεν έπαψαν ποτέ να καλλιεργούν την γη Τους, να ξυλεύουν τα δάση Τους, να παίρνουν το μέλι Τους από τις κερήθρες, τα ψάρια από τις θάλασσες Τους. Έτσι παρέδωσαν τον τόπο Τους αλώβητο στις επόμενες γενιές γενεών, για να ζήσουν και να ευημερήσουν. Μέσα από την ψυχή τους βγήκαν τα τραγούδια τους και οι χοροί τους. Μέσα από την καρδιά τους οι ατέλειωτες γιορτές τους.
Μέσα στην ( από την) Πρωτομαγιά ξαναγεννήθηκα Χαλκιδικιώτης.